Een 9 voor Indus Reizen! Voor de eerste keer naar India, met twee zonen van 12 en 14 jaar. Vijftien jaar geleden waren we in Sri Lanka geweest en nu wilden we de kinderen kennis laten maken met Azië. En India stond al heel lang op onze bucket list. Veel van de highlights van India vindt je in Rajasthan dus de reis “Gouden Driehoek met Khajuraho en Varanasi leek ons een goede keuze. Het team van Indus Reizen heeft ons echt goed geholpen met het finetunen van deze reis. We hebben een paar overnachtingen gewijzigd in een overnachting met zwembad, leuk voor de kids.

De reis zelf was overweldigend. Iedereen kent de Taj Mahal wel van TV of foto’s. Maar je realiseert niet hoe groot dit schitterende monument is. De tuinen en de bijgebouwen zijn zo mooi aangelegd, we hebben hier echt de hele ochtend rondgelopen. Khajuraho was wel heel interessant voor jongens van 12 en 14 jaar. Ik denk dat de hele Kamasutra op deze tempels wordt afgebeeld.

Varanasi waren we een beetje huiverig voor, maar uiteindelijk was dit wel het hoogtepunt van onze reis. Het is gewoon anders, in tegenstelling tot de westerse cultuur is de dood niet het einde maar een begin. En de nabestaanden vieren dat met ceremonies en rituelen. De Aarti rituelen en de boottocht over de Ganges zullen we nooit vergeten. Wat indrukwekkend!

Wij hebben echt genoten en ik weet zeker dat onze zonen straks met hun kinderen hier nog over zullen praten. Indus Reizen: Bedankt voor de enorm goede professionele hulp en deze fantastische reis.

Familie de Vries

Indus Reizen 9 10