India highlights: Wij kennen de mooiste plekken

We hebben enkele van de highlights in India voor je op een rijtje gezet. Plaatsen, maar ook natuurgebieden, tempels of streken. We weten dat we hierbij niet compleet zijn! Kun je nagaan hoeveel moois India nog meer te bieden heeft. Wil je meer weten over de wildparken en tempels die je kunt bezoeken dan helpt deze pagina je op weg om een keuze te maken.

Wij helpen je uiteraard ook graag verder om de ideale reis uit te stippelen. Al onze voorbeeldreizen kunnen daarom altijd aangepast worden om ze helemaal passend te maken op jouw wensen.

De wereldstad Delhi

Delhi

Delhi is zonder twijfel de meest bijzondere stad van India. Deze hoofdstad is een mix van cultuur, drukte en heel veel bijzondere plekken. Ben je klaar voor de gezellige chaos?

Meer informatie

De wolkenkrabbers van Mumbai

Mumbai

Mumbai, voorheen Bombay, is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Maharashtra. Mumbai is het is de dichtstbevolkte stad in India en dat zorgt voor een avontuurlijke verblijf.

Meer informatie

De roze stad Jaipur

Jaipur

Één van de steden die je niet zou willen overslaan bij een rondreis door Noord-India. Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. De naam roze stad heeft Jaipur te danken aan de kleur van veel gebouwen.

Meer informatie

Het romantische Udaipur

Udaipur

Udaipur, ofwel “the City of Lakes”, is een grote stad richting het zuiden van Rajasthan. Udaipur bestaat uit verschillende meren die voor prachtige uitzichten zorgt.

Meer informatie

Prachtige paleizen in Kolkata

Kolkata

Kolkata (voorheen Calcutta) is de hoofdstad van de deelstaat West-Bengalen, wat grenst aan Bangladesh. De stad van kunst en talloze festivals voor klassieke Indiase muziek.

Meer informatie

Het charmante Mysore

Mysore

Mysore (Maisūru) is de op één na grootste stad van Karnataka, een deelstaat van India. Het aangename klimaat, schitterende paleizen en de groene omgeving geeft Mysore haar charmes.

Meer informatie

'Hill station' Ooty

Ooty

Mysore (Maisūru) is de op één na grootste stad van Karnataka, een deelstaat van India. Het aangename klimaat, schitterende paleizen en de groene omgeving geeft Mysore haar charmes.

Meer informatie

De landschappen van Munnar

Munnar

Het kleine charmante hill station Munnar is omgeven met prachtige natuur en theeplantages. Je kunt hier helemaal tot rust komen en ontsnappen aan de Indiase chaos en drukte.

Meer informatie

Het koloniale Chennai

Chennai

Chennai is een typische Indiase stad; chaotisch, maar ook een tikkeltje exotisch door zijn koloniale verleden en gezellige sfeer.

Meer informatie

Het bergachtige Ladakh

Ladakh

Overal waar je kijkt, zie je bergen en mogelijkheden om die te verkennen. In Ladakh wonen voornamelijk Tibetanen wat zorgt voor een hele andere sfeer vergeleken met de rest van India.

Meer informatie

De beach vibes van Goa

Goa

Goa heeft een heerlijk relaxt sfeertje hangen. De strandtentjes, kleurrijke hutjes en palmbomen die zorgen voor een briesje geeft je het ultieme vakantie gevoel.

Meer informatie

De heilige stad Amritsar

Amritsar

Amritsar, de heilige stad van de sikhs en daarnaast de grootste stad van Punjab. De gouden tempel alleen al is genoeg reden om deze bijzondere stad te bezoeken.

Meer informatie

Het bijzondere Dharamsala

Dharamsala

Dharamsala staat bekend als de thuisbasis van de dalai lama en de Tibetaanse regering in ballingschap. Maar wat de stad helemaal bijzonder maakt is dat je vanaf hier adembenemende uitzichten hebt op de Himalaya gebergte.

Meer informatie

Het sfeervolle Kochi

Kochi

De stad Kochi (voorheen Cochin) ligt in het zuidwestelijke deelstaat Kerala. Kochi is één van de weinige plaatsen in Kerala waar je authentieke kathakali-optredens kunt zien.

Meer informatie

Het onvergetelijke Varanasi

Varanasi

Wil je de ultieme cultuurshock meemaken? Dan zal een bezoek aan Varanasi je goed doen. Varanasi ligt aan de heilige rivier de Ganges. Hindoes wassen zich in de rivier en bereiden hun voedsel hier. Maar in dezelfde rivier worden mensen ook gecremeerd.

Meer informatie

De sprookjesachtige Agra

Agra

Agra is gelegen in het gelijknamige district Agra, aan de rivier de Yamuna. Een stad die erg geliefd is bij reizigers. En terecht. Hier kom je namelijk oog in oog te staan met één van de wereldwonderen: de Taj Mahal.

Meer informatie

Betoverende Kerala

Kerala

Schitterende rijstvelden, exotische woonboten, kokospalmen en lagunes staan centraal in de tropische Kerala. Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de grote steden in India vind je hier de rust die je nodig hebt.

Meer informatie

Wildlife van Ranthambore

Ranthambore

Ranthambore nationaal park: dé plek om tijgers in het wild waar te nemen. Het park bestaat uit savannes, jungle, rotsgebergte en grote meren met uitgestrekte grasvlakten. Waardoor het een perfect gebied is om een tal van bijzondere dieren te spotten.

Meer informatie

De kleuren van Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan staat bekend om haar vele forten, woestijngebied, prachtige paleizen en schitterende haveli's. Ontdek de kleurrijke steden, de rijke geschiedenis, ga op kamelentocht en geniet van de prachtige uitzichten.

Meer informatie

Het traditionele Gujarat

Gujarat

Het mag dan wel het minste bekende regio van India zijn, maar er is genoeg te zien en te beleven. Traditionele dorpjes, bijzondere stammen en sfeervolle markten is waar je aan denkt bij de West-Indiase deelstaat Gujarat.

Meer informatie

Rijke flora en fauna van Karnataka

Karnataka

Karnataka is gelegen in het zuidelijke deel van het land en is minder bekend dan de omringend staten zoals Goa in het noorden, Tamil Nadu en Kerala in het zuiden. Maar als dieren- en natuurliefhebber mag je dit deel van het zuiden niet missen.

Meer informatie

Prachtige landschappen van Assam

Assam

Assam is toch wel de meest vruchtbare staat van India. Je vindt hier weelderige theevelden en prachtige natuurgebieden. Je kan hier bijvoorbeeld de bijzondere éénhoornige neushoorn spotten!

Meer informatie

De levendige Odisha

Odisha

De oostelijk gelegen deelstaat Odisha, die tot 2011 bekend stond als Orissa, is de perfecte combinatie van mooie stranden, cultuur, natuur en een aantal prachtige tempels.

Meer informatie

De parelwitte stranden van de Andaman Eilanden

Andaman Eilanden

De prachtige Andaman Eilanden is een absolute paradijs op aarde. India's ultieme bestemming om te relaxen en te genieten van zo

Meer informatie

Leeuwen spotten in nationaal park Sasan Gir

Sasan Gir

Leeuwen in India? Ja zeker. Om deze zeldzame Indiase leeuwen in hun natuurlijke habitat te kunnen spotten moet je in het nationaal park Sasan Gir zijn.

Meer informatie