Algemene reisinformatie

Reisbescheiden voor je India rondreis

Wist je dat de binnenlandse vluchten van je India rondreis al inbegrepen zijn in de reissom? Indus reizen doet je ook een vluchtaanbod voor de vlucht naar en vanuit India. Die vlucht kun je ook zelf boeken als je dat liever wilt. Indus reizen verzorgt dan alleen het landarrangement. Als wij de vliegtickets boeken wordt je ticket elektronisch bevestigd. Je ontvangt van ons een link naar de maatschappij waarmee je vliegt en kunt al ver van te voren je reisschema inzien en eventueel maaltijd voorkeuren opgeven.

De entrees voor de excursies tijdens je reis zijn ook inbegrepen in de reissom van het landarrangement. Zo hoef je hier tijdens je rondreis niet meer over na te denken. Van het landarrangement ontvang je na volledige betaling ruim voor vertrek naar India een voucher van Indus reizen. In India is dat niet een voucher voor ieder hotel. Soms volstaat de ene voucher die je van ons krijgt. Je ontvangt lokaal nog een pakket met informatie en eventuele tickets.

Munnar
Munnar

Meldingstijd luchthaven

Wij adviseren je uiterlijk twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Op intercontinentale vluchten wordt in verband met de toegenomen drukte en veiligheidscontroles steeds vaker 3 uur geadviseerd. Dat lijkt veel maar geeft je ook de rust om ontspannen op reis te gaan.

Je bagage in en op weg naar India

Alle vluchten zijn rookvrij. Het maximale toegestane bagage gewicht is doorgaans 20 kg. Tevens mag je 1 stuk handbagage meenemen. Check voor het uiteindelijk toegestane gewicht de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar India vliegt. Je bagage wordt door gelabeld naar de eindbestemming. Op veel van je vluchten maak je een overstap in steden die ook de moeite van je bezoek waard zijn. Maak je daar een stop-over dan haal je de bagage op en checkt deze als je weer doorreist weer in. De keuze voor een koffer, rugzak of tas is geheel aan jou. Ook tijdens je rondreis is er steeds voldoende plek voor je bagage. Soms sla je deze even op als je op trekking of bootreis gaat. Dan is een dag-rugzak handig.

Tijdsverschil met India

Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later dan in Nederland, en tijdens onze wintertijd is het 4,5 uur later.

De betaling van je rondreis naar India

Na boeking dien je omgaand een aanbetaling te voldoen van 20% van de totale reissom met een minimum van € 75,00. Deze betaling ontvangen wij graag uiterlijk binnen 8 dagen na de factuurdatum. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de dag van vertrek in bezit te zijn van Indus reizen*. Bij boekingen binnen 6 weken voor de dag van vertrek dient de volledige reissom omgaand te worden voldaan. Voor het verkrijgen van de voordeligste tarieven verlangen luchtvaartmaatschappijen omgaand of uiterlijk binnen enkele dagen na de boeking een volledige betaling van het ticket. tickets dienen derhalve altijd omgaand, na ontvangst van je factuur, betaald te worden aan Indus reizen. Voor het overige deel van je reis gelden de onder 3.A genoemde voorwaarden. (zie onze algemene leveringsvoorwaarden artikel 3) Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je, na volledige betaling, de voucher en overige reisinformatie in de vorm van een handig document met informatie over India, gewoontes en de reis zelf.

*Indus reizen is een bij de KvK Utrecht gedeponeerde handelsnaam van Singha reizen BV

Welke reisdocumenten heb je nodig voor India?

Voor je India rondreis dien je een paspoort te hebben dat nog zes maanden geldig is vanaf de datum dat je aankomt in India. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een visum. Dit kun je aanvragen bij de ambassade of bij een visumbureau. Voor reizen korter dan 60 dagen kun je een e-visum aanvragen. Via de link van de ambassade www.indianvisaonline.gov.in bedragen de kosten $82,- en kan alleen met creditcard betaald worden. Het aanvraagproces is in het Engels en je moet zelf je gegevens goed controleren want bij fouten moet er een nieuw visum aangevraagd worden. Je kunt het e-visum ook eenvoudig en snel verkrijgen via e-visums.nl. Je betaalt wel iets meer, €114,-, maar de site werkt heel fijn, is in het Nederlands en je kunt met iDEAL betalen. Het eTourist Visa is 120 dagen geldig. Je mag binnen die periode naar India reizen. Na aankomst mag je nog maximaal 60 in India blijven en je mag India twee keer inreizen binnen die 60 dagen. Hieronder alle voorwaarden/vereisten voor het e-visum:

 • upload een recente pasfoto
 • upload een scan van je paspoort
 • je paspoort dient bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn, en minimaal twee lege pagina's te bevatten
 • neem het e-visum uitgeprint mee
 • bij aankomst worden biometrische gegevens afgenomen (een foto van je gezicht, en vingerafdrukken)
 • draag reisdocumenten met de retourdatum met je mee
 • het e-visum is niet geldig voor aankomst via land
 • een e-visum is alleen geldig op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi. En bij de zeepoorten Cochin, Goa en Magalore.
 • je mag India verlaten via de Immigration Check Posts (ICPs)
 • je hebt recht op maximaal twee e-visums per kalenderjaar
 • een e-visum geeft geen toegang tot beschermde of cantonment gebieden
 • vraag het visum minimaal vier werkdagen voor vertrek aan!


Verzekeringen voor je India rondreis

Indien je een reis met Indus reizen boekt ben je verplicht een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten voor de duur van je arrangement. Wij adviseren je dringend om een annuleringsverzekering af te sluiten.