Waarom kies je voor India?

Voor ons is dat een uitgemaakte zaak, maar je bent je wellicht nog aan het oriënteren. We leggen graag uit waarom je bezoek aan India zo de moeite waard is en je wat ons betreft voor India zou moeten kiezen. Maak je een keuze uit de vele India rondreizen van Indus reizen?

India rondreizen zijn interessant vanwege de veelzijdig van het land. India is ontzettend groot en tijdens een vakantie van een paar weken zul je niet alles te zien krijgen, maar je rondreis zal absoluut je zintuigen prikkelen. Je hebt er kleur- en geurrijke markten, prachtige wildparken en indrukwekkende tempels en paleizen. Een bezoek aan de heilige stad Varanasi is een aanrader. Het leven aan de oever van de Ganges zal je zeker fascineren. Maak in de avond een boottrip op de Ganges rivier om de Aarti ceremonies te aanschouwen. Een andere boottocht die je in India kunt maken is een tocht op een houseboat in de Backwaters van Kerala. Hier juist geen drukke stad maar wuivende kokospalmen, prachtige rijstvelden en slingerende riviertjes. Je kunt zelfs op de houseboat overnachten. Liever geen bootjes, geen probleem! Ook wandelend, fietsend of rijdend is er genoeg te beleven in India!

Maak een boottocht door de Backwaters van Kerala<br>
Maak een boottocht door de Backwaters van Kerala
Een specerijenmarkt in Delhi<br>
Een specerijenmarkt in Delhi

Als je India vakantie in het noorden van India begint, dan is Delhi vast je eerste kennismaking met het land. Het is een stad die twee werelden overbrugt. Old Delhi, ooit de hoofdstad van een Islamitisch India, een labyrint van smalle steegjes vol afbrokkelende haveli's en formidabele moskeeën, en New Delhi, door de Brits Raj gesticht en nu de hoofdstad van India. Hier vind je ruime, met bomen omzoomde, wegen en imposante overheidsgebouwen. In heb bruisende Delhi hoef je je niet te vervelen!

Tijdens je rondreis in het noorden van India mag een bezoek aan Agra zeker niet ontbreken. Deze stad van de legendarische Taj Mahal is een aangename plek met een relatief traag tempo. De Taj Mahal is natuurlijk een must see. Het is een mausoleum, gebouwd door Mughal keizer Shahjahan als een gedenkteken voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. De Taj Mahal ziet er hetzelfde uit van alle vier de kanten en is een wereldberoemd meesterwerk. Breng ook een bezoek aan het imposante Fort van Agra, ook wel het Rode Fort genoemd. Net als de Taj Mahal staat dit fort op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De legendarische Taj Mahal<br>
De legendarische Taj Mahal
De Chinese visnetten in Kochi<br>
De Chinese visnetten in Kochi

Ga je tijdens je India rondreis naar het zuiden van India, dan is een bezoek aan Kochi absoluut de moeite waard. Kochi is de een na grootste stad van de deelstaat Kerala en de charme van deze kustplaats zal je niet ontgaan. Er is een rijke mix van Indiase en buitenlandse architectuur. Je vind er de oudste Europese kerk in India, de St. Francis Kerk, en het Nederlandse Paleis (eigenlijk gebouwd door de Portugezen, de naam is te dank aan het feit dat de Nederlanders het renoveerden). Bezoek ook de Chinese visnetten langs de kust. Deze grote visnetten, met hefboominstallatie en grote stenen als contragewicht, worden handmatig bediend. Ga vroeg in de ochtend, zodat je de vissers in actie ziet!