Avontuurlijk Ladakh

Wil jij een stoere, actieve en avontuurlijke vakantie in het Himalayagebergte? Dan is dit de India reis voor jou! Neem je wandelschoenen mee want je maakt een paar mooie wandeltochten. Tijdens deze bijzondere reis verken je de regio Ladakh ga je onder andere naar Dharamshala, de thuisbasis van de Dalai Lama, het mooie Manali en de Nubra vallei, waar je van het wandelen kunt bijkomen in de Panamik heetwaterbronnen. Je overnacht in een mix van goede hotels, fijne homestays en comfortabele tenten.

- Vaste lage website prijs van 1 april 2021 t/m 30 september 2021
- Je verblijft in een mix van goede accommodaties
- Je maakt meerdere dagen een mooie wandeltocht

De route van de Avontuurlijk Ladakh rondreis<br>
De route van de Avontuurlijk Ladakh rondreis

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 1 Het avontuur begint met je vlucht naar Delhi!

Je vertrekt naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf maar ook Frankfurt. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 - Welkom in Delhi!

Je bent in Delhi! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van de lange vlucht en lekker te relaxen bij je hotel. Heb je juist veel energie dan ben je vrij om zelf op verkenning te gaan in India.

Welkom in India!<br>
Welkom in India!
De gouden tempel in Amritsar<br>
De gouden tempel in Amritsar

Dag 3 Met de trein naar de oude stad Amritsar

Je staat vroeg op vandaag om op de trein naar Amritsar te stappen. Deze oude stad ligt in het noordwesten van India en in de centrale ommuurde stad liggen smalle straatjes. In de middag bezoek je de Sri Harmandir Sahib, de gouden tempel. Een prachtige tempel in het water.

Dag 4 Stadwandeling in Amritsar en transfer naar Dharamshala

Je maakt vanochtend een leuke stadswandeling door de smalle straatjes in de oude, ommuurde stad van Amritsar. Daarna reis je ver naar Dharamshala in het Dhauladgar gebergte. Je kunt de stad eigenlijk opdelen in twee wijken, de benedenstad met tradionele nederzetting en markten, en de bovenstad McLeodganj. Dit is de woonplaats van de Dalai Lama en een toevluchtsoord voor Tibetaanse vluchtelingen.

Dharamshala in het Dhauladgar gebergte<br>
Dharamshala in het Dhauladgar gebergte

Dag 5 Op verkenning in Dharamshala

Tibetaanse vlaggetjes in Dharamshala<br>
Tibetaanse vlaggetjes in Dharamshala

Na het ontbijt ga je op verkenning in Dharamshala en omgeving. Je bezoekt het Norbulingka Instituut, het Namgyal klooster en de Library of Tibetan Works and Archives. Later maak je een mooie wandeling naar de Bhagsu tempel bij het Bhagsu dorp. Dit is een populaire picknick plek. Wil je iets verder gaan dan klim je nog verder de heuvel op. Op ongeveer een half uur van de tempel vind je de prachtige Bhagsu waterval.

Dag 6 Naar Manali

Je reist verder naar Manali. Onderweg maak je een fotostop bij de Shiva tempel in Baijnath. Manali is een mooi 'hill station' aan de rande van de Kullu vallei op bijna 2000 meter hoogte. Je vind hier spectacuaire landschappen, hoge sneeuwtoppen, groene valleien en schitterende bergmeren.

Spectaculaire landschappen rondom Manali<br>
Spectaculaire landschappen rondom Manali

Dag 7 Wandeltocht in de omgeving van Manali

Je hebt prachtige uitzichten tijdens de wandeltocht<br>
Je hebt prachtige uitzichten tijdens de wandeltocht

Vandaag nemen we je mee op een mooi wandeltocht door Manali met prachtige uitzichten en dorpjes. Met de auto reis je naar het Vashisht dorp waar je de Vashisht tempel en de zwavelbronnen bezoekt. Vanaf hier begint de wandeling naar de watervallen van Jogni en langs verschillende dorpjes. Het eindpunt is de markt van Manali. Neem nog even de tijd om hier wat rond te kijken voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Dag 8 Via de Rohtang Pass naar Keylong

Via de Rohtang Pass op bijna 4000 meter hoogte reis je naar Keylong. Voordat je Keylong bereikt maak je nog een mooie wandeling naar het Kardang klooster aan de oever van de Bhaga rivier. Keylong light in de Lahul vallei en wordt omringd door ruige bergen, waterstromen en groene velden.

Een Boeddhistische stoepa op de Rohtang Pass<br>
Een Boeddhistische stoepa op de Rohtang Pass
Tentenkamp in Sarchu<br>
Tentenkamp in Sarchu

Dag 9 Via Baralacha La naar Sarchu

Je reist verder langs de Bhaga rivier. De weg slingert omhoog en het landschap wordt zo kaal dat je je op een andere planeet waant. Je stopt op 4.891 meter hoogte bij Baralacha La waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Daarna rijd je weer verder naar Sarchu. Vannacht slaap je hier heel avontuurlijk in een tent.

Dag 10 Je reist naar Leh

De reis gaat verder naar Leh. Een droog gebied op 3500 meter hoogte. Leh wordt omringd door het ruige gebergte van twee bergketens, de Himalaya en Karokaram en is compleet anders dan het groene landschap van andere delen in het Himalaya gebergte.

De weg naar Leh<br>
De weg naar Leh
Leh
Leh

Dag 11 Een vrije dag in Leh

Je hebt een vrije dag in Leh om je even de rust en tijd te geven om te wennen aan de hoogte en het klimaat. Misschien breng je een bezoekje aan de lokale markt of wandel je door de straatjes van de stad?

Dag 12 Bezoek de Hemis Gompa en wandel naar de Gotsang Hermitage

Je bezoekt de Hemis Gompa buiten Leh. Daarna wandel je naar de Gotsang Hermitage. Dit is een wandeling door een mooie omgeving van ongeveer een uur bergopwaarts. De site was oorspronkelijk een berggrot waarin de yogi Gotsangpa mediteerde. Nu is het een hermitage met twee hoofd tempelgebouwen en vind je er onder andere mooie muurschilderingen.

Een beeld bij de Hemis Gompa<br>
Een beeld bij de Hemis Gompa
Likir klooster<br>
Likir klooster

Dag 13 Wandeltocht van het Likir klooster naar Yangthang

Na het ontbijt rijd je naar het Likir klooster, een oud en goed onderhouden klooster. Likir dorp ligt in de Indus vallei en wordt beschouwd als een van de oudste dorpen van India. Vanaf het klooster maak je een wandeltocht naar Yangthang. Je volgt het pad naar Phobe La en nadat je stroom bent overgestoken kun je vanaf Chagatse La Yanthang al zien liggen.

Dag 14 Trekking van Yangthang naar Himisshukpachan

Na het ontbijt begint de trekking naar Hemisshukpachan. Het is een wandeltocht van ongeveer 2,5 uur naar het dorp Hemisschukpachan op 3.596 meter hoogte. Je steekt de Tsermangchan La over op 3.750 meter hoogte en vervolgens daalt het pad langzaam af naar Hemisschukpachan.

Vallei in het Himalaya gebergte<br>
Vallei in het Himalaya gebergte
Gebedsvlaggetjes in het Himalaya gebergte<br>
Gebedsvlaggetjes in het Himalaya gebergte

Dag 15 Trekking naar Tingmosgang en naar Leh

De trekking gaat vandaag verder naar Tingmosgang. De tocht is niet zwaar en na het oversteken van de Meptak La pas daal je af naar het dorp Ang om uiteindelijk uit te komen in Tingmosgang. Dit was ooit de oude hoofdstad van Ladakh. Je vind hier veel homestays en ruïnes van paleizen. Later reis je terug naar Leh. Onderweg bezoek je het kloostercomplex van Alchi.

Dag 16 Naar de Nubra Vallei

De Nubra Vallei is te bereiken via de Khardung La, de hoogste berijdbare weg ter wereld. Je kunt hier prachtige wandeltochten maken, maar je vindt hier ook verschillende Boeddhistische kloosters die je kunt bezoeken. Je komt in de namiddag aan in de Nubra Vallei. De rest van de dag ben je vrij om de omgeving te verkennen.

De Nubra Vallei<br>
De Nubra Vallei
Samstanling klooster<br>
Samstanling klooster

Dag 17 Verken de omgeving in Nubra Vallei

Je steekt de Shyok rivier over om aan de andere kant van de vallei een aantal highlights te bezoeken. Je gaat naar het Samstanling klooster en het Ensa klooster. Onderweg stoppen we voor een warme picknicklunch. Daarna maakt je een mooie wandeling bij het Yarab Tso meer. In de middag bezoek je de warmwaterbronnen in Panamik voordat je terugkeert naar camp.

Dag 18 Transfer naar Leh

Na het ontbijt rijd je terug naar Leh. Je wordt bij aankomst naar het hotel gebracht. De rest van de dag ben je vrij.

Dag 19 Sightseeing Leh

Je gaat nog een dagje op verkenning in Leh. Je bezoekt de bezienswaardigheden zoals de Shanti Stupa in Changspa op de heuveltop. Je hebt vanaf hier een spectaculair uitzicht over de stad. Het Thakthok klooster in het dorp Sakti staat ook op het programma. Je bezoekt ook de ruines van het Leh Palace aan de rand van de Namgyal heuvel.

Shanti Stupa in Leh<br>
Shanti Stupa in Leh
Je maakt een fotostop bij de India Gate<br>
Je maakt een fotostop bij de India Gate

Dag 20 Vlucht naar Delhi

Na deze bijzondere tijd in Ladakh vlieg je vandaag met een binnenlandse vlucht naar Delhi. Hier bezoek je ook een paar van de highlights. Zo rijd je langs de overheidsgebouwen in New Delhi, waar je nog veel invloeden ziet uit de Britse tijd. Je maakt een fotostop bij de India Gat en gaat naar de Bangla Sahib, een prominente Sikh tempel.

Dag 21 Terugvlucht

Na een onvergetelijk reis pak je vandaag het vliegtuig naar huis.