Fietsend door het kleurrijke Rajasthan

Tijdens deze fietsreis door Rajasthan verken jij het mooie India op de fiets. Je fietst door prachtige natuur, langs charmante dorpjes en mooie tempels. Onderweg bezoek je mooie steden, maak je leuke excursies en ontmoet je de vriendelijke bevolking.

Dag 1 Je vliegt naar Delhi, de reis is begonnen!

Je rondreis begint met de vlucht naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf maar ook Frankfurt. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 - Welkom in Delhi!

Welkom in Delhi! Je wordt op het vliegveld hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van je vlucht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Welkom in Delhi!<br>
Welkom in Delhi!

Dag 3 Bezoek de highlights van Delhi

Humayun's Tombe<br>
Humayun's Tombe

Met een gids ga je op pad om de highlights van Delhi te ontdekken. Je rijd langs het Rode Fort, bezoekt de Jama Masjid en gaat naar India Gate. In New Delhi rijd je over mooie brede lanen langs de overheidsgebouwen en bezoek je Humayun's Tombe. Vanaf het plein om de tombe heb je een mooi uitzicht over de tuinen.

Dag 4 Mooie treinrit naar Agra

Vroeg op voor de trein naar Agra. Rond acht uur begint je treinreis naar Agra, waar je ongeveer twee uur later aankomt. Op het station word je opgehaald door de chauffeur en met een gids bezoek je de legendarische Taj Mahal en het imposante Rode Fort.

De wereldberoemde Taj Mahal<br>
De wereldberoemde Taj Mahal

Dag 5 Op de fiets naar Karauli

Fietsen met een waanzinnig uitzicht<br>
Fietsen met een waanzinnig uitzicht

Je eerste fietsdag! Na het ontbijt begint de fietstocht van Agra naar Karauli. In de namiddag arriveer je in Karauli en check je in bij het prachtige Bhanwar Vilas Palace, het paleis van de koninklijke familie van Karauli. Het is heerlijk om hier te verblijven, vooral na een actieve fietsdag!

Je fietst ongeveer vijftig kilometer door landelijk gebied met hier een daar een klein dorpje.

Dag 6 Fietsen, tijgers en Aarti ceremonie

Je maakt een fietstocht naar Kaila Devi National Park en terug. Het park is onderdeel van Project Tiger en grenst aan Ranthambore National Park. Je bezoekt lokale dorpjes en de Kaila Devi Tempel. Later in de ochtend ga je naar de Aarti Ceremonie in de Krishna tempel in het City Palace. 's Middag ga je met de fiets of auto (aan jou de keus) naar het Ranthambore National Park waar je later tijgers gaat spotten tijdens een jeep safari.

Je fiets ongeveer 60 km op zandwegen in de natuur.

Misschien zie je vandaag wel een tijger<br>
Misschien zie je vandaag wel een tijger

Dag 7 Van Ranthambore naar Bundi

Bundi
Bundi

Je reist verder naar Bundi, deels met de auto en deel op de fiets. Het is een prachtige route door het Araveli gebergte. Bundi is een charmante plaats dat bekend staat om zijn forten en trapputten.

Je fiets ongeveer 60 km vandaag op geasfalteerde weg.

Dag 8 Sightseeing Bundi en transfer naar Bijaipur

Je verkent de highlights van Bundi. We nemen je mee naar de Raniji Ki Baori trapput, het Chatar Mahal paleis en de Sukh Mahal. Na je bezoek aan Bundi rijd of fiets je verder naar Castle Bijaipur waar je aan het einde van de dag aankomt. De lokale heersende familie woont nog steeds in een deel van dit kasteel. Je geniet hier van de traditionele Rajput gastvrijheid.

Vandaag fiets je 85 km op plat en heuvelachtig terrein.

Bundi
Bundi

Dag 9 Chittograh Fort en Kumbhalgarh

Chittogarh Fort<br>
Chittogarh Fort

Na het ontbijt bezoek je het mooie Chittogarh Fort. De weg ernaartoe is een 1 km lange zigzagweg door 7 poorten naar de hoofdpoort Rampol. In het fort bezoek je de indrukwekkende sites. Daarna rijd of fiets je verder naar Kumbhalgarh.

Het is ongeveer 40 km fiets door landelijk terrein.

Dag 10 Via Ranakpur naar Nana

Na het ontbijt reis je deels met de auto en deels op de fiets naar Ranakpur. Hier bezoek je de prachtige Jain tempels. Daarna reis je verder naar het dorpje Nana voor een verblijf in een homestay. Hier bezoek je de lokale markt. Deze kleurrijke markt is bekend om borduurwerk. Tijdens het diner met de familie kun je genieten van een culturele show.

Je fietst tussen de 40 en 50 km door het platteland.

Pilaren in de Jain tempel in Ranakpur<br>
Pilaren in de Jain tempel in Ranakpur

Dag 11 Je maakt een landelijke treinreis

Een prachtige treinreis door de bergen<br>
Een prachtige treinreis door de bergen

Je rijdt of fietst naar Phulad waar je op de trein naar Kamblighat stapt. Na deze mooie treinreis door bergachtig gebied fiets je verder naar Deogarh. Hier overnacht je in het prachtige Deogarh Mahal.

Je fietst vandaag ongeveer 40-50 km.

Dag 12 Met de fiets naar Pali en met de auto naar Jodhpur

Na het ontbijt leg je een mooie fietsroute af naar Pali. Vanaf Pali rijd je verder met de auto naar Jodhpur, de 'blauwe stad'. Hier bezoek je het Mehrangarh Fort en het praalgraf Jaswant Thada. Dit marmeren bouwwerk ligt in de ruige bergen, vlakbij Mehrangarh Fort.

Jaswant Thada<br>
Jaswant Thada

Dag 13 Via Pipar reis je naar Bijaynagar

We rijden/fietsen naar Bijaynagar. Onderweg stop je bij het leuke dorpje Pipar dat bekend staat om blockprinten. In Bijaynagar verblijf je in het charmante Bijay Niwas Palace, een unieke ervaring op zichzelf. 's avonds maak je een ritje in een ossenkar naar een lokaal dorpje om het dorpsleven te ervaren.

Je fietst tussen de 40 en 50 km.

Dag 14 Op de fiets naar Jaipur

Je reist deels met de auto en deels op de fiets naar Tilonia voor een bezoek aan de lokale NGO waar prachtig handwerk wordt gemaakt. De NGO is opgericht om de armoede in het dorp tegen te gaan en de leefomstandigheden te verbeteren. Daarna fiets je je laatste rit van deze reis via Sambhar Lake, een van de grootste zoutmeren in India, naar Jaipur.

Je fietst ongeveer 50 km door het platteland.

Jaipur
Jaipur

Dag 15 Sightseeing Jaipur

City Palace in Jaipur<br>
City Palace in Jaipur

Je gaat met een gids op verkenning in Jaipur en bezoekt de mooiste highlights van deze 'roze stad'. We nemen je mee naar het City Palace en het observatorium Jantar Mantar. Daarna maak je een ritje in riksja door de smalle straatjes van de oude stad en de levendige bazar.

Dag 16 Van Jaipur naar Delhi

Je rijd vandaag naar Delhi. Onderweg stoppen we bij het Hawa Mahal en bezoek je Amber Fort in het Araveli gebergte in de buurt van Jaipur. In Delhi geniet je van je laatste avond in India

Amber Fort<br>
Amber Fort

Dag 17 Terugvlucht

Na een onvergetelijk reis pak je vandaag het vliegtuig naar huis.