Fietsend door het kleurrijke Rajasthan

Tijdens deze fietsreis door Rajasthan verken jij het mooie India op de fiets. Je fietst door prachtige natuur, langs charmante dorpjes en mooie tempels. Onderweg bezoek je mooie steden, maak je leuke excursies en ontmoet je de vriendelijke bevolking.

Dag 1 Je vliegt naar Delhi, de reis is begonnen!

Je rondreis begint met de vlucht naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf maar ook Frankfurt. Je kunt vaak ook rechtstreeks vliegen naar Delhi. Deze vluchten zijn vaak wel iets prijziger dan de vluchten met een overstap. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 Welkom in Delhi!

Welkom in Delhi! Je wordt op het vliegveld hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van je vlucht. De rest van de dag is vrij te besteden. Misschien alvast op verkenning of even uitrusten bij het hotel?

Welkom in Delhi!<br>
Welkom in Delhi!

Dag 3 Bezoek de highlights van Delhi

Humayun's Tombe<br>
Humayun's Tombe

Vandaag ga je voor het eerst kennismaken met de drukte van Delhi. Het zal even wennen zijn aan al het verkeer. Met een gids bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden. Je rijd langs het Rode Fort, bezoekt de Jama Masjid en gaat naar India Gate. In New Delhi rijd je over mooie brede lanen langs de overheidsgebouwen en bezoek je Humayun's Tombe. Vanaf het plein om de tombe heb je een mooi uitzicht over de tuinen.

Dag 4 Met de trein naar Agra

Vroeg op voor de trein naar Agra. Rond acht uur begint je treinreis naar Agra, waar je ongeveer twee uur later aankomt. Op het station word je opgehaald door de chauffeur en met een gids bezoek je de legendarische Taj Mahal en het imposante Rode Fort.

De wereldberoemde Taj Mahal
De wereldberoemde Taj Mahal
Fietsen met een waanzinnig uitzicht<br>
Fietsen met een waanzinnig uitzicht

Dag 5 Op de fiets naar Karauli

Je eerste fietsdag! Na het ontbijt begint de fietstocht van Agra naar Karauli. Je fietst ongeveer vijftig kilometer door landelijk gebied en passeert verschillende kleine dorpjes. In de namiddag arriveer je in Karauli en check je in bij het prachtige Bhanwar Vilas Palace, het paleis van de koninklijke familie van Karauli. Het is heerlijk om hier te verblijven, vooral na een actieve fietsdag!

Dag 6 Fietsen, tijgers en Aarti ceremonie

Je maakt een fietstocht naar Kaila Devi National Park en terug. Je fietst vandaag ongeveer zestig kilometer op zandwegen door de prachtige natuur. Het park is onderdeel van Project Tiger en grenst aan Ranthambore National Park. Je bezoekt lokale dorpjes en de Kaila Devi Tempel. Later in de ochtend ga je naar de Aarti Ceremonie in de Krishna tempel in het City Palace. 's Middag ga je met de fiets of auto (aan jou de keus) naar het Ranthambore National Park waar je later tijgers gaat spotten tijdens een jeep safari.

Misschien zie je vandaag wel een tijger<br>
Misschien zie je vandaag wel een tijger
Bundi
Bundi

Dag 7 Vandaag naar Bundi

Vandaag staat de reis naar Bundi op de planning! Een gedeelte van de route leg je af met de fiets en een gedeelte met de auto. In totaal fiets je zo'n zestig kilometer. Heb je geen zin om te fietsen? Dan kun je ook de gehele route met de auto afleggen. Het is een prachtige route door het Araveli gebergte. Bundi is een charmante plaats dat bekend staat om zijn forten en trapputten

Dag 8 Sightseeing Bundi en transfer naar Bijaipur

Je verkent de highlights van Bundi. We nemen je mee naar de Raniji Ki Baori trapput, het Chatar Mahal paleis en de Sukh Mahal. Na je bezoek aan Bundi fiets je verder naar Castle Bijaipur waar je aan het einde van de dag aankomt. De lokale heersende familie woont nog steeds in een deel van dit kasteel. Je geniet hier van de traditionele Rajput gastvrijheid. Vandaag fiets je 85 kilometer op plat en heuvelachtig terrein.

Bundi
Bundi
Chittogarh Fort<br>
Chittogarh Fort

Dag 9 Chittograh Fort en Kumbhalgarh

Na het ontbijt bezoek je het indrukwekkende Chittogarh Fort. De weg ernaartoe is een 1 kilometer lange zigzagweg door 7 poorten naar de hoofdpoort Rampol. In het fort bezoek je de verschillende sites. Daarna fiets je ongeveer 40 kilometer naar Kumbhalgarh. Het is een mooie route door een landelijk gebied.

Dag 10 Via Ranakpur naar Nana

Na het ontbijt reis je deels met de auto en deels op de fiets naar Ranakpur. Hier bezoek je de prachtige Jain tempels. Daarna fiets je verder naar het dorpje Nana voor een verblijf in een homestay. Hier bezoek je de lokale markt. Deze kleurrijke markt is bekend om het borduurwerk. Tijdens het diner met de familie kun je genieten van een culturele show. Lunch en diner is vandaag inbegrepen.

Pilaren in de Jain tempel in Ranakpur<br>
Pilaren in de Jain tempel in Ranakpur

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 Je maakt een landelijke treinreis

Een prachtige treinreis door de bergen<br>
Een prachtige treinreis door de bergen

Je fietst vandaag naar het treinstation van Phulad waar je op de trein naar Kamblighat stapt. De gids zorgt dat je op de trein komt en dat je zitplaatsen hebt. Het is een mooie treinreis door prachtig berggebied. Onderweg heb je uitzicht over de bergen, watervallen en de jungle. Met een beetje geluk zie je onderweg ook nog apen in de bomen zitten. Eenmaal aangekomen in Kamblighat fiets je verder naar Deogarh. Hier overnacht je in het prachtige Deogarh Mahal. Je fietst vandaag ongeveer 40-50 kilometer.

Dag 12 Met de fiets naar Pali en met de auto naar Jodhpur

Na het ontbijt leg je een mooie fietsroute af naar Pali. Vanaf Pali ga je met de auto naar Jodhpur, de 'blauwe stad'. Hier bezoek je het Mehrangarh Fort en het praalgraf Jaswant Thada. Dit marmeren bouwwerk ligt in de ruige bergen, vlakbij Mehrangarh Fort.

Jaswant Thada<br>
Jaswant Thada

Dag 13 Via Pipar reis je naar Bijaynagar

Je fietst vandaag naar Bijaynagar. Een gedeelte van de route zul je met de auto afleggen. Onderweg stop je bij het leuke dorpje Pipar dat bekend staat om blockprinten. In Bijaynagar verblijf je in het charmante Bijay Niwas Palace, een unieke ervaring op zichzelf. 's avonds maak je een ritje in een ossenkar naar een lokaal dorpje om het dorpsleven te ervaren.

Dag 14 Op de fiets naar Jaipur

Je reist deels met de auto en deels op de fiets naar Tilonia voor een bezoek aan het lokale goede doel waar prachtig handwerk wordt gemaakt. Dit goede doel is opgericht om de armoede in het dorp tegen te gaan en de leefomstandigheden te verbeteren. Daarna fiets je je laatste rit van deze reis via Sambhar Lake, een van de grootste zoutmeren in India, naar Jaipur.

Jaipur
Jaipur
City Palace in Jaipur<br>
City Palace in Jaipur

Dag 15 Sightseeing Jaipur

Je gaat met een gids op verkenning in Jaipur en bezoekt de mooiste highlights van deze 'roze stad'. We nemen je mee naar het City Palace en het observatorium Jantar Mantar. Daarna maak je een ritje in riksja door de smalle straatjes van de oude stad en de levendige bazar.

Dag 16 Van Jaipur naar Delhi

Je reist vandaag naar Delhi. Het is een reis van ongeveer 6 uur. Onderweg stoppen we bij het Hawa Mahal en bezoek je Amber Fort in het Araveli gebergte in de buurt van Jaipur. In Delhi geniet je van je laatste avond in India

Amber Fort<br>
Amber Fort

Dag 17 Terugvlucht

Na een onvergetelijk reis pak je vandaag het vliegtuig naar huis.