Rondreis Noord en Zuid India

Wil je graag de schoonheid van Noord en Zuid-India ontdekken? Dan is deze reis echt iets voor jou. Je begint je rondreis in Noord-India en vliegt halverwege de reis naar Zuid-India. Je verblijft in goede middenklasse hotels. Tijdens de reis bezoek je onder andere de steden Delhi, Agra en Kochi. Maar ook de mooie natuur in Peridaya National Park, Munnar en de Backwaters.

- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Verblijf op basis van logies en ontbijt
- Bezoek aan grote steden als Delhi, Agra en Kochi

Dag 1 Vlucht naar India

Je rondreis door Noord en Zuid India begint met een vlucht naar dit betoverende land. Vanaf elke gewenste luchthaven zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf kun je vliegen. Wij doen je graag een aanbod voor de vluchten, maar je kunt deze ook zelf boeken.

Dag 2 - Welkom in Delhi!

Welkom in India. Je land in de hoofdstad van Delhi en op de luchthaven staat de chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar het eerste hotel van deze rondreis. Je kunt de rest van de dag zelf indelen, wil je lekker uit rusten van de vlucht bij het hotel of ga je al op ontdekkingstocht in Delhi?

Welkom in India!<br>
Welkom in India!
Delhi
Delhi

Dag 3 Sightseeing Delhi

Vandaag ga je de bezienswaardigheden in de stad Delhi bezoeken. Je brengt een bezoek aan het Rode Fort, de Jama Masjid en de Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi. Ook reis je langs de overheidsgebouwen in New Delhi waar je nog veel ziet van de Britse architectuur. Je bezoekt ook de prominente Sikh-tempel de Gurudwara Bangla Sahib, de Indian Gate en Humayun’s Tombe.

Dag 4 Bezoek aan Taj Mahal

Na het ontbijt reis je met de chauffeur in ongeveer 4 uur naar Agra. Deze stad is voornamelijk bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook om het mooie inlegwerk van marmer. De architectonische pracht van de mausoleums, het fort en de paleizen zijn een levendige herinnering aan de rijkdom van het legendarische Mogolrijk. Later op de dag bezoek je de Taj Mahal en het Agra Fort.

De Taj Mahal in Agra<br>
De Taj Mahal in Agra

Dag 5 Naar Jaipur via de verlaten stad Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri

Je reist verder naar Jaipur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri, een verlaten stad in de woestijn. De in rood zandsteen opgetrokken paleizen en monumenten zijn gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater werd de stad na 14 jaar een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard! Hierna reis je verder naar de ‘roze stad’ Jaipur. De chauffeur brengt je naar je hotel in het centrum van de stad. In de avond kan je een bezoek brengen aan een leuke bar of restaurant.

Dag 6 Sightseeing tour in Jaipur

Vandaag ga je met een gids op verkenning in de ‘roze stad’. Je brengt per jeep een bezoek aan het Amber Fort. Dit fort is gelegen in de heuvels, en de tocht ernaartoe is al een ware excursie. Je brengt ook een bezoek aan het Hawa Mahal paleis, dit icoon van Jaipur is een must see! Ook het City Palace Complex en de Jantar Mantar (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Jaipur
Jaipur

Dag 7 Transfer naar Jodphur en sightseeing

Jodhpur
Jodhpur

Je reist vandaag verder naar de stad die ook wel bekend staat als de ‘blauwe stad’, namelijk Jodphur. Na aankomst ga je samen met een gids de stad verkennen. Je brengt onder andere een bezoek aan het Meharangarh Fort en de Jaswant Thada. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. Ook het praalgraf Jaswant Thada moet je gezien hebben. Het is omgeven door rotsachtige heuvels waardoor het een afgelegen en mystieke uitstraling heeft. Je hebt vanaf Jaswant Thada een geweldig uitzicht over Jodhpur.

Dag 8 Bezoek aan markt en kookworkshop

Vandaag breng je een bezoek aan de lokale markt, hier kun je de ingrediënten voor de kookworkshop voor in de middag halen. Hierna zul je samen een typisch Indiaas gerecht maken en natuurlijk gezamenlijk met een lokale familie kun je hiervan gaan genieten. Een leuke manier om de Indiase keuken en mensen beter te leren kennen.

Dag 9 Transfer via Ranakpur naar Udaipur

We laten de stad Jodhpur achter ons en je reist vandaag verder naar Udaipur. Onderweg maak je een stop in Ranakpur. Hier bezoek je de Jain tempels. in Ranakpur. De Jain tempels zijn heel indrukwekkend. Je vind hier 1444 pilaren die allemaal op unieke wijze zijn bewerkt met ingewikkelde snijpatronen waardoor geen pilaar hetzelfde is.

De Jain tempels in Ranakpur<br>
De Jain tempels in Ranakpur
Udaipur
Udaipur

Dag 10 Sightseeing Udaipur

Vandaag ga je de highlights van de stad Udaipur bezoeken. Zo breng je een bezoek aan het City Palace en de Jadish Tempel. We nemen je ook mee naar een prachtige tuin die in de 18e eeuw speciaal voor de dames van het hof is gecreëerd. In de avond maak je een mooie boottocht op het Pichola meer en geniet je van het mooie uitzicht over het water.

Dag 11 Transfer naar Ahmedabad

Vandaag staat er een echte reisdag op het programma. In ongeveer 5,5 uur reis je vandaag naar de stad Ahmedabad. Na aankomst kun je de stad alvast gaan verkennen of een bezoek brengen aan een van de winkels of eetgelegenheden.

Dag 12 Sightseeing Admedabad

Je bezoekt vandaag de highlights van Ahmedabad. In het hart van de oude stad vind je de in geel zandsteen opgetrokken Jumma Masjid, en prachtig bouwwerk. Verder bezoek je de Siddi Sayed moskee, de Hathisingh Jain tempel en de Sabarmati Ashram. Je krijgt hier een goed beeld over Gandhi’s leven. Het museum in de ashram neemt je mee door het historische tijdperk van India’s vrijheidsstrijd.

Ahmedabad
Ahmedabad
Kochi
Kochi

Dag 13 Vlucht naar Kochi

Vandaag laten we de Noord-India achter ons en vlieg je in de richting naar Kochi, in Zuid-India. Bij aankomst op de luchthaven staat de chauffeur je op te wachten. Hij breng je naar het hotel in het centrum van de stad. De stad Kochi was vroeger een belangrijke handelsplaats, maar staat tegenwoordig meer bekend om de grote mix van diverse culturen in de stad.

Dag 14 Sightseeing Kochi en traditionele dansvoorstelling

Je gaat vandaag de stad Kochi verkennen. Je brengt onder andere een bezoek aan de St. Franscis kerk, de Paradesi Synagoge en het Mattacherry paleis. In de avond breng je een bezoek aan Kathakali dance show. Deze traditionele Indiase show geeft je een nog beter inkijkje in deze multiculturele stad.


Kathakali dance show<br>
Kathakali dance show

Het uitzicht van Munnar<br>
Het uitzicht van Munnar

Dag 13 Transfer naar Munnar

Vandaag reis je verder naar Munnar, deze stad is gelegen in de bergen. Je vindt er de hoogste bergtop van Zuid-India, de Anamudi, die 2695 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Munnar was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is een paradijs in India!

Dag 16 Munnar

Vandaag breng je een bezoek aan een overblijfsel uit de tijd dat de Engelsen Munnar vaak bezochten, namelijk een theemuseum. Hier leer je meer over de geschiedenis van de thee en de ontwikkeling in de loop der jaren in provincie Kerela. Na het bezoek aan het theemuseum kun je Munnar op eigen gelegenheid nog verder verkennen.


Munnar
Munnar

Dag 17 Transfer naar Periyar

Na het ontbijt kun je de stad Munnar nog kort bezoeken. Hierna staat de chauffeur je op te wachten om je te brengen naar je volgende bestemming, Periyar. De rit van Munnar naar Periyar is ongeveer 3 uur. Na aankomst kun je de stad op eigen gelegenheid alvast verkennen.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 18 Periyar National Park en specerijenrondleiding

Periyar National Park<br>
Periyar National Park

In de ochtend breng je een bezoek aan Periyar National Park. In dit nationale park is de kans op olifanten spotten erg groot. Het meer van Periyar is hun favoriete plek om te spelen in het water. Je maakt een boottocht over het Periyar meer, vanaf het water kun je onder andere olifanten, zwijnen, herten en apen spotten. Probeer op het dek van de boot een plekje te vinden, hier heb je het beste uitzicht. Vervolgens maak je een Je tour langs verschillende specerijenplantages en kruidentuinen in de omgeving. Je ziet hier hoe de kruiden en specerijen (waar je zelf misschien wel dagelijks mee kookt) worden verbouwd, geoogst en verwerkt.

Dag 19 Backwaters boottocht

Vandaag ga je op een unieke ervaring. We brengen je naar Backwaters. Hier stap je aan boord van een boot. De komende dag en nacht verblijf je hier. Dit is de ultieme manier om prachtige Backwaters te bezoeken. Voor lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd, je hoeft nergens meer aan te denken. Zo kun je volop genieten van de mooie omgeving.

Je overnacht vannacht aan boord van een woonboot<br>
Je overnacht vannacht aan boord van een woonboot
Kochi
Kochi

Dag 20 Transfer naar Kochi

Na het ontbijt op de woonboot reis je terug naar de stad Kochi. Hier kun je genieten van je laatste dag en nacht in India. Wellicht kun je nog wat leuke souvenirs kopen om mee terug naar huis te nemen.

Dag 21 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door India erop, de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.