Bergtoppen, kloosters en avontuur in Bhutan

Tijdens deze tweeweekse Bhutan rondreis reis je van west naar oost met een eigen chauffeur en Engelstalige gids. Je verkent het binnenland van Bhutan met groene rijstvelden, prachtige valleien en hoge bergpassen. Tijdens de reis maak je mooie wandeltochten, volg je een kookles, ontdek je prachtige kloosters en bezoek je leuke dorpjes.

Dag 1 Heenvlucht

De vakantie gaan beginnen! Je vliegt vandaag naar Paro. De vlucht heeft meestal twee tussenstops en je komt de volgende dag aan in Bhutan. Je kunt vertrekken vanaf een luchthaven naar keuze. Laat je ons weten vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken? We doen je dan een gepast voorstel

Dag 2 Hartelijk welkom in Bhutan!

Je komt vandaag aan in Bhutan. Onderweg naar Bhutan kun je bij helder weer de toppen van de Mount Everest zien. Je ontmoet de gids en chauffeur op de luchthaven en na de kennismaking brengt de chauffeur je naar het eerste hotel. De rest van de dag kun je alvast op verkenning gaan of uitrusten bij het hotel. De keuze is aan jou. In de avond trakteren we je op een traditionele hotstone bad. Bij een hotstone bad wordt het water in de houten badkuip verwarmd door middel van gloeiend hete stenen. Heerlijk ontspannen in een kruidenbad.

Paro<br>
Paro

Dag 3 Sightseeing Paro en dineren bij een lokale familie

Tiger's Nest in Paro<br>
Tiger's Nest in Paro

Je bezoekt vandaag één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. De chauffeur brengt je naar Takstsang en vanaf hier begint de beklimming naar het bekende klooster Tiger’s Nest. Het klooster is gebouwd tegen een klif van ruim 3000 meter, op 700 meter boven de Paro vallei. Het is een pittige klim en is er genoeg tijd om onderweg even te stoppen voor een korte pauze. Het uitzicht op de Paro vallei en het zien van het klooster is de klim absoluut waard. Je wandelt vandaag zo’n 5,5 uur. In de middag bezoek je Kyichu Lhakhang, één van de oudste tempels van het koninkrijk en het fort Drukgyal Dzong In de avond bezoek je een traditionele boerderij en ga je dineren bij een lokale familie. Hier krijg je een kijkje in het lokale leven en kun je verschillende Bhutaanse gerechten proeven.

Dag 4 Op naar Thimpu

Voordat we verder rijden naar Paro bezoek je nog het national museum Ta Dzong. Hier zie je een bijzondere collectie oude kunst en gebruiksvoorwerpen. Het museum is gelegen in een oude verdedigingstoren. Thimpu ligt niet heel ver van Paro vandaan en reis duurt zo’n 1,5 uur. Thimpu is een moderne stad en je zult zien dat hier meer verkeer is. Na het inchecken in het hotel en een korte pauze bezoek je Trashi Chho Dzong. Trashi Chho Dzong is een indrukwekkend kloosterfort en was het centrum van politieke en religieuze macht. Er zijn hier nog steeds regeringskantoren gevestigd.

Optioneel kun je een mountainbike excursie bijboeken waar je in de omgeven van Ta Dzong gaat mountanbiken in het berggebied.

Dag 5 Sightseeing in Thimpu

Vandaag ga je Thimpu verder verkennen. Je maakt in de ochtend een wandeling van ongeveer 1 uur naar het klooster Tango Gompa. Dit klooster is gebouwd in de 15e eeuw en ligt op een mooie plek in de bergen. Hierna reis je terug naar Thimpu. Het is leuk om door de stad te wandelen en de vele winkeltjes te bekijken. Er heerst een fijne sfeer in de stad en de gids laat je graag de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Je bezoekt de nationale bibliotheek en het institute for Zorig Chusum. Hier studeren studenten 6 jaar zodat ze 13 traditionele kunsten en ambachten onder de knie krijgen.

Dag 6 Op naar Punakha

Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald en reist vandaag naar Punakha. Je reist via de bergpas Dochula op 3100 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen. Je ziet onderweg veel stupa’s en we stoppen op een plek met uitzicht voor de lunch. Je maakt een wandeling naar Chimi Lakhang. De tempel van de vruchtbaarheid. Hierna reis je verder naar Punakha en je zult merken dat je weer gaat dalen. In Punakha bezoek je de Punakha Dzong. Deze Dzong ligt op een de plek waar twee rivieren samenkomen dit zorgt voor een mooi plaatje. Tijdens een kookles leer je meer over de Buthaanse keuken en kun je helpen met het bereiden van diverse specialiteiten.

Punakha Dzong <br>
Punakha Dzong

Dag 7 Transfer naar Gangtey

In de ochtend maak je een wandeltocht naar Namgyal Chorten Het is een prachtige wandeling van ongeveer 2 hour door het berggebied. De reis vervolgt zich naar Gangtey. Je reist over een bergpas van 3050 meter hoogte en op een heldere dag kun je de Himalaya zien. De vallei van Gangtey is een van de mooiste plekken in Bhutan. Het dorpje Phobjikha staat bekend op de zwarte kraanvogels die hier overwinteren. Phobjikha ligt aan de rand van het Black Mountain National Park. In de avond bezoek je Gangtey Goempa. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de vallei.

Dag 8 Transfer naar Trongsa

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar Trongsa. Je reist via de Pele-La pass op 3300 meter hoogte. Tijdens de reis zul je merken dat het bosgebied verandert in bamboegebied. Je stopt bij Chendbji Chorten, een mooie stupa. Trongsa is een historische plaats en de koningen regeerde het land vanuit Trongsa. Je bezoekt de Trongsa Dzong en de wachttoren waar een museum in is gevestigd. In het museum leer je meer over de koningen, heiligen en historische figuren van Bhutan!

Dag 9 Je reist verder naar Bhumthang

Je reist via de Yutong-La pass naar Bumthang. De weg slingert steil omhoog en loopt vervolgens door naaldbos naar een open vallei. Je stopt bij de vallei en bezoekt een Yathra weefcentrum waar de gids je verteld om de beroemde wol. Bumthang is de naam van vier verschillende valleien bij elkaar. In deze regio vind je veel tempels en kloosters. Je bezoekt de Tamshing Lhakhang tempel die gesticht is door de reïncarnatie van Guru Padsambhava. Hierna bezoek je het Lhodrak Kharchhu Klooster dat gesticht werd door de 14de Dalai Lama.

Dag 10 Sightseeing in Bhumthang

Je verkent vandaag de omgeving van Bhumthang. Je bezoekt onder andere het klooster Jambay Lhakhang en de tempels Kurje Lhakhang, De tweede Boeddha Guru is hier geweest en in een van de tempels kun je een afdruk van het lichaam zien. Ook is er een grot waarin je vast komt te zitten als je zonden te groot zijn. Gelukkig kun je dan zowel van je positie als van de zonden worden verlost! Het is een leuke wandeling naar het klooster via een hangbrug over de rivier. In de avond verken je het dorp verder tijdens een wandeling en bezoek je de markt en lokale winkels.

Bhumthang
Bhumthang

Dag 11 Via de Ura Vallei naar Mongar

Je reist door een prachtig berggebied <br>
Je reist door een prachtig berggebied

Vandaag een stevige reisdag van ongeveer 7/8 uur naar Mongar. Je rijdt over de 3800 meter hoge Thrimshungla Pass. Onderweg passeer je de Ura Vallei en deze vallei is gericht op de landbouw en hier kun je goed het plattelandsleven bewonderen. Je reist verder naar Mongar en onderweg zie je watervallen, steile kliffen en prachtige afwisselende natuur. De reis wordt als een van de mooiste routes in de Himalaya gezien. Mongar ligt niet in een vallei maar bevind zich in de bergen.

Dag 12 Naar Trashigang

Je reist naar Trashigang. Het is een reis van ongeveer 4 uur en je komt in de middag aan in de stad. Na Thimpu is Trashigang de grootste stad van het land. De rest van de middag kun je uitrusten bij het hotel of alvast op verkenning gaan in de stad.

De Trashigang Dzong ga je morgen bezoeken<br>
De Trashigang Dzong ga je morgen bezoeken

Dag 13 Sightseeing in Trashigang

Je bezoekt de Trashigang Dzong. Gisteren heb je de Dzong al zien liggen bij binnenkomst in de stad. Deze ligt op de top van een richel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de rivier. Op 24 kilometer van Trashigang ligt de tempel Gom Kora. De tempel is omringd door rijstvelden en bananenbomen, een oase in een dor landschap! De rest van de middag kun je zelf invullen.

Dag 14 Transfer naar Samdrup Jonkhar

Een flinke reisdag vandaag! Je reist naar het grensplaatsje Samdrup Jongkar waar je de laatste nacht verblijft tijdens deze reis. Je zult zien dat het zigzaggen steeds minder wordt en er meer verkeer komt op de weg.

Dag 15 Terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Guwahati in India voor de terugvlucht. Bij de douane zal de gids je helpen met de formaliteiten en in India wacht een nieuwe chauffeur op je.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail