Van indrukwekkend Kathmandu naar authentiek Bhutan

Tijdens deze 13 daagse rondreis ontdek je veelzijdig Bhutan. Je bezoekt de hoofdstad Thimpu, het indrukwekkende Tiger's Nest bij Paro, reist over spectaculaire bergpassen en bezoekt prachtige Dzongs. Avontuur zit ook in het programma, je gaat fietsen in de bergen en maakt meerdere wandelingen. De rondreis begint en eindigt in indrukwekkend Kathmandu.

Dag 1 Heenvlucht

Je bijzondere reis begint met de vlucht naar Kathmandu. Vanaf verschillende luchthavens kun je vertrekken, wij horen graag welke luchthaven je voorkeur heeft. We sturen je dan een passend voorstel toe.

Dag 2 Welkom in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu

Hartelijk welkom in Kathmandu, de chauffeur staat op de luchthaven voor je klaar. Hij is te herkennen aan het naambordje met het logo van Indus Reizen erop. Na een korte kennismaking brengt de chauffeur je naar het eerste hotel. In de namiddag ga je alvast kennis maken met Kathmandu. Met de tuk tuk ga je de wijk verder verkennen en reis je door de smalle en drukke straatjes.

Welkom in Kathmandu!<br>
Welkom in Kathmandu!

Dag 3 Sightseeing in Kathmandu

In Kathmandu is veel te zien en vandaag ga je een paar van de highlights bezoeken. Je gaat naar Durbar Square en de Swayambhunath tempel. Het ligt op een heuvel en je hebt van hieruit een mooi uitzicht over de Kathmandu vallei. Onderweg naar de top kun je apen tegenkomen, let je goed op je spullen? In de middag nemen we je mee naar Patan, vlakbij Kathmandu. Net als in Kathmandu is hier ook een Durbar Square. De Krishna tempel moet je zeker bezoeken. Verder heeft deze oude stad veel oude gebouwen en smalle straatjes, heerlijk om doorheen te wandelen en al het moois in je op te nemen.


Dordenma Boeddhabeeld in Thimpu<br>
Dordenma Boeddhabeeld in Thimpu

Dag 4 Vlucht naar Bhutan

Vandaag vertrek je op tijd naar de luchthaven voor je vlucht naar Bhutan, onderweg kun je genieten van een spectaculair uitzicht. Na aankomst op de luchthaven van Paro staat de chauffeur je op te wachten om je naar je hotel in Thimpu te brengen.

In de middag maak je samen met een gids een wandeling door de stad en bezoek je een lokale markt.

Dag 5 Verken de omgeving op de fiets en kookworkshop in de avond

Je maakt vandaag een mooie fietstocht door de omgeving en langs verschillende highlights. Zo bezoek je Kuensei Phodrang, een groot Boeddha beeld, een nationaal gedenkteken en een uitzichtpunt. Na de lunch in het hotel leer je meer over de Gnoegeit in het informatie centrum en fiets je vervolgens bergafwaarts door naar het Changangkha klooster. Je sluit de fietstocht af met een bezoek aan een imposant fort, de Taschicho dzong. Dit is tevens een van de belangrijkste gebouwen in Bhutan, omdat hier de troonzaal en verschillende regeringsgebouwen in gevestigd zijn.

In de avond brengt de chauffeur je naar een lokaal restaurant waar je een kookworkshop volgt. Je leert meer over de lokale keuken en helpt mee met het bereiden van de gerechten. Het proeven van de gerechten hoort er natuurlijk ook bij!

Phobjikha vallei<br>
Phobjikha vallei

Dag 6 Transfer naar Gangtey

Na het ontbijt vertrek je richting Gangtey, het is een lange rit maar onderweg kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen. Gangtey en de Phobjikha vallei verken je samen met een gids. Vandaag bezoek je ook de Gomba (klooster) van Gangtey.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 7 Je bezoekt een tempel en een groot fort

Vandaag reis je verder via de Pele-la bergpas op 3300 meter hoogte. Onderweg zul je merken dat het bosgebied plaats maakt voor een bamboegebied. Je bezoekt een mooie stupa en je luncht in de historische plaats Trongsa. Hier bezoek je de Trongsa Dzong en de wachttoren waar een museum in is gevestigd. Tijdens je bezoek leer je meer over de koningen, heiligen en historische figuren van Bhutan. De eindbestemming voor vandaag is de Bhumthang vallei.

Bhumthang
Bhumthang

Dag 8 Sightseeing in Bhumthang

Een culturele dag vandaag! Je verkent de omgeving en bezoekt onder andere het klooster Jambay Lhakhang en Kurje Lhakhang. Het is een ontspannen wandeling waarbij je een markt en lokale winkels bezoekt. Via een hangbrug over de rivier kom je bij het klooster, deze is belangrijk voor de Tibetaanse cultuur en voor de scholing van monniken. In de namiddag keer je terug naar het hotel.

Dag 9 Reisdag naar Punakha

Vandaag reis je verder naar Punakha. Onderweg maak je voldoende stops.

Dag 10 De highlights van Punakha

Punakha Dzong<br>
Punakha Dzong

De dag begint met een bezoek aan een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Punakha, de Punakha Dzong. Hier komen twee rivieren samen wat een mooi gezicht is. Dit was tot 1955 ook de hoofdstad van Bhutan. Om negatieve krachten tegen te gaan en vrede en harmonie te bevorderen werd de Khamsum Yuelley stupa gebouwd. De wandeling ernaar toe word beloond met een mooi uitzicht over de Mo Chhu rivier. In de avond bezoek je een boerderij en ontmoet je de vriendelijke bewoners. Tijdens een kopje thee zal de gastvrouw en gastheer je meer vertellen over hun tradities en cultuur. Ze laten je graag hun boerderij zien.

Dag 11 Via de Simtokha Dzong terug naar Paro

De route brengt je omlaag en via de riviervalleien Wang Chhu en Paro Chhu brengt de chauffeur je naar Paro. Onderweg bezoek je de Simtokha Dzong, in de Dzong vind je onder andere een wapenkamer, berging en een kloosterschool. Wanneer je iets verder omhoog loopt kun je de reünies van de uitkijktoren zien liggen. Het waterfort dient tegenwoordig als een gebedsruimte voor de leerlingen.

Dag 12 Een actieve dag vandaag! Trekking naar Tiger’s Nest

Tiger's Nest in Paro
Tiger's Nest in Paro

Met een ervaren gids maak je een avontuurlijke wandeling naar Tiger’s Nest. Dit is een van de meest bekende kloosters in Bhutan. Het is ook erkend als de meest heilige plaats in heel het land, en de lokale bevolking bezoekt minstens een keer in zijn leven dit klooster. Op de terugweg kom je langs een tempel gebouwd door een Tibetaanse koning. In de avond kun je rustig bijkomen van de wandeling tijdens een traditioneel Hot Stone bad.

Dag 13 Vlucht naar Kathmandu en sightseeing Bhaktapur

Helaas je rondreis door Bhutan is ten einde gekomen. Vandaag vlieg je terug naar Kathmandu. In de middag maak je een excursie naar Bhaktapur. Het is een oude stad met een rijke cultuur. Je vindt er een Durbar Square met veel tempels en veel houten, metalen en stenen kunstwerken.

De gouden top van de Swayambhunath tempel<br>
De gouden top van de Swayambhunath tempel

Dag 14 Transfer luchthaven en terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht. Na een onvergetelijke rondreis stap je hier op het vliegtuig naar huis.