Van indrukwekkend Kathmandu naar authentiek Bhutan

Tijdens deze 13 daagse rondreis ontdek je veelzijdig Bhutan. Je bezoekt de hoofdstad Thimpu, het indrukwekkende Tiger's Nest bij Paro, reist over spectaculaire bergpassen en bezoekt prachtige Dzongs. Avontuur zit ook in het programma, je gaat fietsen in de bergen en maakt meerdere wandelingen. De rondreis begint en eindigt in indrukwekkend Kathmandu.

Dag 1 Heenvlucht

Je bijzondere reis begint met de vlucht naar Kathmandu. Vanaf verschillende luchthavens kun je vertrekken, wij horen graag welke luchthaven je voorkeur heeft. We sturen je dan een passend voorstel toe.

Dag 2 Welkom in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu

Hartelijk welkom in Kathmandu, de chauffeur staat op de luchthaven voor je klaar. Hij is te herkennen aan het naambordje met het logo van Indus Reizen erop. Na een korte kennismaking brengt de chauffeur je naar het eerste hotel. De rest van de dag kun je rustig bijkomen van de vlucht bij het hotel of alvast de stad gaan verkennen.

Welkom in Kathmandu!<br>
Welkom in Kathmandu!

Dag 3 Vlucht naar Bhutan

Dordenma Boeddhabeeld in Thimpu<br>
Dordenma Boeddhabeeld in Thimpu

Vandaag vertrek je op tijd naar de luchthaven voor je vlucht naar Bhutan, onderweg kun je genieten van een spectaculair uitzicht. Na aankomst op de luchthaven van Paro staat de chauffeur je op te wachten om je naar je hotel in Thimpu te brengen.

In de middag maak je samen met een gids een wandeling door de stad en bezoek je een lokale markt.

Dag 4 Je verkent de omgeving op de fiets

Je maakt vandaag een mooie fietstocht door de omgeving en langs verschillende highlights. Zo bezoek je Kuensei Phodrang, een groot Boeddha beeld, een nationaal gedenkteken en een uitzichtpunt. Na de lunch in het hotel leer je meer over de Gnoegeit in het informatie centrum en fiets je vervolgens bergafwaarts door naar het Changangkha klooster. Je sluit de fietstocht af met een bezoek aan een imposant fort, de Taschicho dzong. Dit is tevens een van de belangrijkste gebouwen in Bhutan, omdat hier de troonzaal en verschillende regeringsgebouwen in gevestigd zijn.

Dag 5 Transfer naar Gangtey

Phobjikha vallei<br>
Phobjikha vallei

Na het ontbijt vertrek je richting Gangtey, het is een lange rit maar onderweg kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen. Gangtey en de Phobjikha vallei verken je samen met een gids. Vandaag bezoek je ook de Gomba (klooster) van Gangtey.

Dag 6 Je bezoekt een tempel en een groot fort

Vandaag reis je verder via de Pele-la bergpas op 3300 meter hoogte. Onderweg zul je merken dat het bosgebied plaats maakt voor een bamboegebied. Je bezoekt een mooie stupa en je luncht in de historische plaats Trongsa. Hier bezoek je de Trongsa Dzong en de wachttoren waar een museum in is gevestigd. Tijdens je bezoek leer je meer over de koningen, heiligen en historische figuren van Bhutan. De eindbestemming voor vandaag is de Bhumthang vallei.

Bhumthang
Bhumthang

Dag 7 Sightseeing in Bhumthang

Een culturele dag vandaag! Je verkent de omgeving en bezoekt onder andere het klooster Jambay Lhakhang en Kurje Lhakhang. Het is een ontspannen wandeling waarbij je een markt en lokale winkels bezoekt. Via een hangbrug over de rivier kom je bij het klooster, deze is belangrijk voor de Tibetaanse cultuur en voor de scholing van monniken. In de namiddag keer je terug naar het hotel.

Dag 8 Reisdag naar Punakha

Vandaag reis je verder naar Punakha. Onderweg maak je voldoende stops.

Dag 9 De highlights van Punakha

De dag begint met een bezoek aan een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Punakha, de Punakha Dzong. Hier komen twee rivieren samen wat een mooi gezicht is. Dit was tot 1955 ook de hoofdstad van Bhutan. Om negatieve krachten tegen te gaan en vrede en harmonie te bevorderen werd de Khamsum Yuelley stupa gebouwd. De wandeling ernaar toe word beloond met een mooi uitzicht over de Mo Chhu rivier.

Punakha Dzong<br>
Punakha Dzong

De dag begint met een bezoek aan een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Punakha, de Punakha Dzong. Hier komen twee rivieren samen wat een mooi gezicht is. Dit was tot 1955 ook de hoofdstad van Bhutan. Om negatieve krachten tegen te gaan en vrede en harmonie te bevorderen werd de Khamsum Yuelley stupa gebouwd. De wandeling ernaar toe word beloond met een mooi uitzicht over de Mo Chhu rivier.

Dag 10 Via de Simtokha Dzong terug naar Paro

De route brengt je omlaag en via de riviervalleien Wang Chhu en Paro Chhu brengt de chauffeur je naar Paro. Onderweg bezoek je de Simtokha Dzong, in de Dzong vind je onder andere een wapenkamer, berging en een kloosterschool. Wanneer je iets verder omhoog loopt kun je de reünies van de uitkijktoren zien liggen. Het waterfort dient tegenwoordig als een gebedsruimte voor de leerlingen. In Paro ga je naar het nationaal museum, deze is gevestigd in de oude uitkijktoren en je gaat naar Rinpung Dzong. Hier kun je verschillende traditionele muurschilderingen gaan bekijken. In de avond dineer je bij een Bhutaanse familie op de boerderij.

Dag 11 Een actieve dag vandaag! Trekking naar Tiger’s Nest

Tiger's Nest in Paro
Tiger's Nest in Paro

Met een ervaren gids maak je een avontuurlijke wandeling naar Tiger’s Nest. Dit is een van de meest bekende kloosters in Bhutan. Het is ook erkend als de meest heilige plaats in heel het land, en de lokale bevolking bezoekt minstens een keer in zijn leven dit klooster. Op de terugweg kom je langs een tempel gebouwd door een Tibetaanse koning. In de avond kun je rustig bijkomen van de wandeling tijdens een traditioneel Hot Stone bad.

Dag 12 Vlucht naar Kathmandu en sightseeing

Helaas je rondreis door Bhutan is ten einde gekomen. Vandaag vlieg je terug naar Kathmandu. In de middag bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stadswandeling. Je bezoekt onder andere het Durbar plein, en de boeddhistische Swayambhunath tempel. Onderweg naar de top kun je apen tegenkomen, let je goed op je spullen?

De gouden top van de Swayambhunath tempel<br>
De gouden top van de Swayambhunath tempel

Dag 13 Transfer luchthaven en terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht. Na een onvergetelijke rondreis stap je hier op het vliegtuig naar huis.