Exotisch Kerala & Sri Lanka

Wist je dat je een rondreis in India goed kunt combineren met een bezoek aan Sri Lanka? Deze Indus reizen rondreis neemt je mee naar deze twee mooie landen. Je gaat naar het exotische Kerala waar je onder andere slaapt op een woonboot tijdens een mooie tocht door de Backwaters. In Sri Lanka laten we je de highlights van dit mooie eiland zien en geniet je van een ontspannen strandverblijf aan de oostkust. Je slaapt in fijne middenklasse hotels en je verblijf is op basis van logies en ontbijt.

- Je betaald de vaste website prijs
- Je verblijft in goede budget hotels
- Alle excursies voor India inbegrepen bij de prijs
- Entreepakket voor Sri Lanka bij te boeken

De route van de Exotisch Kerala & Sri Lanka rondreis<br>
De route van de Exotisch Kerala & Sri Lanka rondreis

Dag 1 Je vakantie begint met je vlucht naar Kochi

Je vertrekt vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Kochi. We kiezen een vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop voor je, zodat je comfortabel naar India vliegt. De volgende ochtend kom je aan in Kochi.

Dag 2 Aankomst in Kochi

Bij aankomst op de luchthaven van Kochi word je hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je hotel waar je kunt bijkomen van je vlucht. De rest van de dag ben je vrij om lekker te relaxen. Of misschien wil je alvast op verkenning in Kochi, aan jou de keuze!

Chinese visnetten in Kochi<br>
Chinese visnetten in Kochi

Dag 3 Sightseeing in Kochi

De St. Fancis kerk in Kochi<br>
De St. Fancis kerk in Kochi

Je gaat op verkenning in Kochi. Je begint bij de Chinese visnetten. Gigantische houten stellages die met de hand worden bediend. Daarna ga je naar het Mattacherry paleis, ook bekend als het ‘Nederlandse paleis’. Eigenlijk is het gebouwd door de Portugezen maar de Nederlanders verbouwden het, vandaar de bijnaam. Je bezoekt verder de St. Francis Kerk en de Paradesi Synoge. Wandel ook door de leuke straatjes van de Joodse wijk (Jew town). Je sluit de dag af met een Kathakali dansvoorstelling.

Dag 4 Periyar National Park in de West-Ghats

Vandaag reis je naar Periyar National Park in de heuvels van de West-Ghats. Periyar is een paradijs van wilde olifanten. Het meer van Periyar is hun favoriete plek om te spelen in het water. ’s Avonds maak je een boottocht op het Periyar meer. Vanaf het water kun je onder andere olifanten, zwijnen, herten en apen spotten. Probeer op het dek van de boot een plekje te vinden, hier heb je het beste uitzicht.

Maak een boottocht op het meer van Periyar<br>
Maak een boottocht op het meer van Periyar

Dag 5 Specerijentour en Backwater cruise

De Backwaters van Kerala<br>
De Backwaters van Kerala

Je maakt een tour langs verschillende specerijenplantages en kruidentuinen in de omgeving. Je ziet hier hoe de kruiden en specerijen (waar je zelf misschien wel dagelijks mee kookt) worden verbouwd, geoogst en verwerkt. Hierna brengen we je naar de Backwaters van Kerala, waar je een mooie boottocht maakt in een kettuvalam, een woonboot. Dit is de ultieme manier om prachtige Backwaters te bezoeken. Je overnacht ook aan boord. Voor lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd, je hoeft nergens meer aan te denken. Zo kun je volop genieten van de mooie omgeving.

Dag 6 Vlucht naar Sri Lanka

Na het ontbijt op de woonboot wordt je naar het vliegveld in Kochi gebracht. Je stapt op het vliegtuig naar Sri Lanka. Op de luchthaven van Colombo word je hartelijk verwelkomd door je de chauffeur die je naar je eerste hotel in Negombo brengt.

Je belimt de Leeuwenrots bij Sigirya<br>
Je belimt de Leeuwenrots bij Sigirya

Dag 7 Naar Sigiriya waar je de Leeuwenrots beklimt

Je reist naar Sigiriya in de culturele driehoek. De leeuwenrots zie je al van ver. Later op de dag beklim je de leeuwenrots. Het is best een stevige klim, maar er is voldoende te zien op weg naar de top. Zoals een grot met muurschilderingen uit de 5e eeuw en als finale een trap aan de rotswand beginnend tussen twee leeuwenpoten.

Dag 8 Sightseeing in Polonnaruwa en transfer naar Nilaveli

Je bezoekt de highlights van de oude koningsstad Polonnaruwa. Deze stad is een van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en stamt uit de 11e en 12e eeuw. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van deze oude stad. Daarna reis je verder naar de oostkust voor een strandverblijf in Nilaveli.

Je bezoekt de highlights van Polonnaruwa<br>
Je bezoekt de highlights van Polonnaruwa

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 Ontspannen stranddag in Nilaveli

Vandaag heb je een vrije dag aan de oostkust. Je kunt de sights van Nilaveli en Trincomalee bekijken of relaxen op het strand. Misschien een snorkelexcursie bij Pidgeon Island?

Dag 10 Via Dambulla reis je naar Kandy

Via Dambulla reis je naar Kandy. In Dambulla bezoek je de rotstempel en de grootste groente- en fruitmarkt in Sri Lanka. In de grotten van de rotstempel kun je meer dan 150 muurschilderingen bewonderen. In de loop van de dag kom je aan in Kandy. Hier bezoek je de Tempel van de Tand.

De rotstempel van Dambulla<br>
De rotstempel van Dambulla
Je maakt een mooie treinreis naar Ella<br>
Je maakt een mooie treinreis naar Ella

Dag 11 Een mooie treinreis naar Nuwara Eliya

Er staat vandaag een mooie treinreis voor je op het programma. Je reist door het theegebied naar Nuwara Eliya. De chauffeur helpt je met de treinkaartjes en het vertrek. In Nuwara Eliya stap je uit en daar wacht de chauffeur je weer op (hij heeft ook je bagage meegenomen).

Dag 12 Transfer naar Udawalawe

We brengen je vandaag naar Udawalawe waar je de rest van de dag vrij hebt.

Dag 13 Jeepsafari in Udawalawe en transfer naar Unawatuna

Olifanten spotten in Udawalawe<br>
Olifanten spotten in Udawalawe

Je gaat op jeepsafari in het Udawalawe National Park op zoek naar olifanten. Een ervaren ranger helpt je hierbij. Olifanten zul je hier zeker treffen, want Udawalawe National Park is bekend vanwege de vele olifanten die er leven. Regelmatig zien onze gasten er een kudde van enkele tientallen olifanten. Na de safari brengen we je naar Unawatuna aan de kust bij Galle.

Dag 14 Op verkenning in Galle

Je maakt een wandeling door de straten van het oude Nederlandse fort Galle en bekijkt de highlights van deze historische plek. De rest van de dag is vrij te besteden. Blijf je nog even in het fort of ga je terug naar Unawatuna voor ontspanning aan het strand?

Fort Galle<br>
Fort Galle

Dag 15 Naar het vliegveld voor je terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld waar je na een onvergetelijk rondreis op het vliegtuig naar huis stapt.

Tijdens deze reis maak je een vlucht van Kochi naar Colombo. De vlucht kost € 150,00 in de voordeligste klasse. Deze vlucht is niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen.