Noord India en Nepal

Wil je naast India ook graag Nepal bezoeken? Dan is dit de reis voor jou! In India verken je Rajasthan. Je bezoekt mooie tempels, indrukwekkende forten en fantastische steden. In Nepal ga je op ontdekking in het Chitwan National Park, geniet van de zonsopgang bij Sarangkot en bezoek Pokhara in het Himalaya gebergte. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Route van je India en Nepal rondreis<br>
Route van je India en Nepal rondreis

Dag 1 Je rondreis begint vandaag met je vlucht naar India

Je vliegt vandaag naar Delhi. Je kunt vertrekken van de luchthavens in Amsterdam of Düsseldorf. Je vliegt comfortabel met een zo kort mogelijke tussenstop. Morgen kom je in Delhi aan.

Dag 2 Aankomst in Delhi

Bij aankomst in Delhi word je opgehaald door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerste hotel. Kom je vandaag in de ochtend aan dan ga je in de middag met de gids alvast op pad. Je bezoekt de Qutub minar, de hoogste stenen toren in India. Je ziet in dit deel van de stad ook de Brits koloniale geschiedenis terug in de architectuur en in de ruim opgezette wegen. Je komt ook langs de bekende India Gate waar je genoeg tijd hebt om een foto te maken.


je maakt een fotostop bij India Gate<br>
je maakt een fotostop bij India Gate

Dag 3 De highlights van Delhi

Je gaat vandaag Old Delhi verkennen, je bezoekt hier de Jama Masjid en het Rode Fort. Deze twee gigantische gebouwen zijn een mooie herinnering aan de rijkdom van het Mogolrijk. Hierna maak je een wandeling door de straatjes van Old Delhi.

Amber fort in Jaipur <br>
Amber fort in Jaipur

Dag 4 Transfer naar Jaipur

Een lange reis vandaag van zo’n 6 uur naar de stad Jaipur. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd vanwege de kleur van de gebouwen in de oude stad. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht en kun je uitrusten van de lange reis.

Dag 5 Sightseeing Jaipur

Je gaat op verkenning in Jaipur. We nemen je mee naar het Hawa Mahal paleis, dit icoon van Jaipur is een must see! In een jeep rijd je naar Amber Fort. Dit fort ligt in de heuvels en is een fascinerende mix van Hindu en Mogol architectuur. Ook het City Palace Complex en de Jantar Mantar (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.


<br>

Dag 6 Via Fatehpur Sikri naar Agra

Onderweg naar Agra stop je bij Fatehpur Sikri, een verlaten stad in de woestijn. De in rood zandsteen opgetrokken paleizen en monumenten zijn gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners na 14 jaar en werd Fatehpur Sikri een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard!

Bij aankomst in Agra bezoek je de lokale markt en kun je alvast een foto maken van de Taj Mahal. Morgen ochtend bij zonsopgang ga je de Taj Mahal bezoeken.

Dag 7 Taj Mahal

Vroeg op vandaag! Je bezoekt vandaag de Taj Mahal bij zonsopgang. Een bezoek aan de Taj Mahal is voor de meeste gasten een hoogtepunt van hun reis! Hierna bezoek je ook het Agra Fort. Deze krachtige vesting van rode zandsteen omvat, binnen zijn 2,5 km lange muren, de keizerlijke stad van de Mughal heersers. Het bestaat uit vele sprookjesachtige paleizen, zoals het Jahangir-paleis en de Khas Mahal.


Dag 8 Met de trein en auto naar Khajuraho. Onderweg bezoek je Orchha

Na het ontbijt stap je op de trein naar Jhansi. Hier aangekomen reis je met de auto verder naar Khajuraho. Onderweg stop je bij Orchha. De belangrijkste bezienswaardigheid in Orchha is het Orchha fortcomplex, gelegen op een eiland in de rivier Betwa. Je kunt hier een aantal paleizen bezoeken. Je bezoekt ook de Ram Raja tempel.

Dag 9 Sightseeing Khajuraho en met de nachttrein naar Varanasi

Je bezoekt de beroemde tempels van Khajuraho. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staan bekend om de erotische tempels. Je bezoekt vandaag enkele tempels. In de avond ga je met de nachttrein naar Varanasi. We reserveren een slaapcabine voor je en je komt in de ochtend aan. Neem je wat te knabbelen en drinken mee voor onderweg?

Met de trein naar Varanasi<br>
Met de trein naar Varanasi

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 10 Boottocht Varanasi

Je komt in de ochtend aan in Varanasi en wordt naar het hotel gebracht. De rest van de ochtend kun je bijkomen van de treinreis. In de namiddag ga je met een bootje de Ganges op en kun je de Aarti ceremonie vanaf het water bewonderen.

Dag 11 sightseeing

In de vroege ochtend maak je een bijzondere boottocht op de Ganges rivier om vanaf het water het Hindu ochtendritueel aan de oever van de Ganges te aanschouwen. Na het ontbijt reis je naar het Boeddhistische centrum Samath, deze stad is gelegen op ongeveer 10 kilometer van Varanasi.

Varanasi
Varanasi

Dag 12 Transfer naar Nepal

De chauffeur brengt je vandaag naar de grens van Nepal. Zodra je de grens over bent zie je de nieuwe chauffeur op je wachten. Hij brengt jullie naar Lumbini. Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha. Het is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen voor boeddhisten en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Binnen in de Maya Devi Tempel, die je vandaag bezoekt, vind je de exacte plek waar Boeddha is geboren. Ook breng je een bezoek aan de Lumbini Garden. Houd er tijdens je bezoek in Lumbini rekening mee dat het een heilige plek is, en dat schouders en benen bedekt moeten zijn tijdens je bezoek aan de tempels.

Lumbini
Lumbini
Chitwan national park<br>
Chitwan national park

Dag 13 Op naar de jungle van het Chitwan Nationaal park

Na het cultuur snuiven in India en Lumbini is het nu tijd om de natuur in te gaan. De chauffeur brengt je naar het Chitwan National park. Het park is het leefgebied van de bedreigde Indiase neushoorn. Verder vind je er tijgers, olifanten, beren, herten en luipaarden.

Dag 14 en 15 Jungle activiteiten in het Chitwan nationaal park

Twee vrije dagen in het Chitwan Nationaal Park. Vanuit je verblijf worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je een tocht door de jungle maken om vogels te spotten. Ook heb je de optie om een boot- en/of jeepsafari te doen. Bij het verblijf word je verder geïnformeerd over de tijden van de activiteiten en de verschillende opties. De activiteiten zijn inbegrepen in de reissom.

Dag 16 Transfer naar Pokhara en boottocht

Je reist vandaag verder naar het schitterende Pokhara in het Himalaya gebergte. De stad wordt omringd door de natuur en staat bekend als een paradijs op aarde. Je vindt er veel leuke restaurantjes en er hangt een relaxte sfeer. Je gaat met een bootje het Phewa Lake op. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de natuur en de bergen.

Pokhara
Pokhara

Dag 17 Spectaculaire zonsopgang en naar de World Peace Pagoda


Vroeg op vandaag! Je staat vandaag rond 05.00 uur voor de transfer naar Sarangkot. Sarangkot staat bekend om het schitterend uitzicht over het Annapurna gebergte. Je bewondert hier de spectaculaire zonsopgang en reist hierna terug naar het hotel voor het ontbijt. Later op de dag ga je met de boot naar de andere kant voor het meer voor een bezoek aan de World Peace Pagode. Het is een flinke klim omhoog maar wordt ook beloond met een mooi uitzicht op Pokhara!

Dag 18 Transfer naar Patan

Je reist vandaag naar Patan. Patan is één van de drie koningssteden en is een fijne stad om in te verblijven. Patan is een aparte stad maar tegenwoordig is het tegen Kathmandu aan gelegen. Het is hier een stukje rustiger dan in Kathmandu. Je komt in de namiddag aan in Patan.

Dag 19 Bezoek Patan

Je gaat vandaag Patan verkennen. Door alle smalle straatjes, is Patan het makkelijkste te voet te verkennen. Tijdens je bezoek kom je veel tempels en paleizen tegen. Ook ben je in Patan aan het juiste adres als je op zoek bent naar handgemaakte souvenirs. Door de zware aardbeving in 2016, staan veel tempels en paleizen in de steigers. Dit maakt een bezoek aan Patan zeker niet minder de moeite waard! Later vandaag bezoek je de twee dorpen Bungamati en Khokana.


Dag 20 Sightseeing Kathmandu

Je reist vandaag naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Hier ga je verschillende highlights van de stad bekijken. Ga je liever shoppen voor souvenirtjes? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk! De vakantie is bijna afgelopen. Morgen vlieg je naar huis

Dag 21- Na een prachtige rondreis vlieg je vandaag terug naar huis

Vandaag brengen we je weer op tijd naar het vliegveld van Kathmandu. Na een onvergetelijke rondreis stap je hier op het vliegtuig naar huis.