Noord India en Nepal

Wil je naast India ook graag Nepal bezoeken? Dan is dit de reis voor jou! In India verken je Rajasthan. Je bezoekt mooie tempels, indrukwekkende forten en fantastische steden. Daarna vlieg je naar Kathmandu en ga je een deel van Nepal verkennen. Je gaat op ontdekking in het Chitwan National Park, geniet van de zonsopgang bij Sarangkot en bezoek Pokhara in het Himalaya gebergte. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

De route van de rondreis Noord-India en Nepal<br>
De route van de rondreis Noord-India en Nepal

Dag 1 Je rondreis begint vandaag met je vlucht naar India

Je vliegt vandaag naar Delhi. Je kunt vertrekken van de luchthavens in Amsterdam of Düsseldorf. Je vliegt comfortabel met een zo kort mogelijke tussenstop. Morgen kom je in Delhi aan.

Dag 2 Aankomst in Delhi

Bij aankomst in Delhi word je opgehaald door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerste hotel. De rest van de dag kun je rustig bijkomen van de lange vlucht of alvast een stukje van Delhi gaan verkennen.

je maakt een fotostop bij India Gate<br>
je maakt een fotostop bij India Gate

Dag 3 De highlights van Delhi

De tour begint in Old Delhi, je bezoekt hier de Jama Masjid en het Rode Fort. Deze twee gigantische gebouwen zijn een mooie herrinnering aan de rijkdom van het Mogolrijk. In Oud Delhi ga je naar de Qutub Minar, de hoogste stenen toren in India. Je ziet in dit deel van de stad ook de Brits koloniale geschiedenis terug in de architectuur en in de ruim opgezette wegen. Je komt ook langs de bekende India Gate en bezoekt de Humayun's Tombe.

Dag 4 Transfer naar Mandawa

Haveli in Mandawa<br>
Haveli in Mandawa

Je reist verder naar Mandawa. Een kleine plaats in de Shekhawati regio van Rajastan. Je vindt hier de mooiste haveli’s, daarom wordt de regio ook wel de openlucht kunstgalerie van Rajasthan genoemd. De haveli’s in Mandawa zijn ooit gebouwd door rijke koopmannen en prachtig versierd met onder andere mooie fresco’s. Vandaag kun je deze haveli’s bekijken.

Dag 5 Je reist naar Bikaner

En weer op pad vandaag! De reis gaat verder naar Bikaner. Een levendige woestijnstad met imposante paleizen, prachtige gebeeldhouwde tempels en het Junagarh Fort. Bikaner staat bekend om de beste kamelen ter wereld. Je brengt hier een bezoek aan Junagarh Fort.

Junagarh Fort in Bikaner<br>
Junagarh Fort in Bikaner

Dag 6 Verder naar Jodphur

Jodphur staat bekend om de blauwe huizen<br>
Jodphur staat bekend om de blauwe huizen

Je reist naar Jodphur, de 'blauwe stad'. Het ligt aan de rand van de Thar woestijn en is de tweede grote stad van Rajasthan. De historie, ambacht, volksdansen en de kleurig geklede mensen geven de stad een aura van romantiek. Morgen ga je de highlights verkennen.

Dag 7 Sightseeing Jodhpur

Je bezoekt vandaag het Meharangarh Fort en de Jaswant Thada. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. Ook het praalgraf Jaswant Thada moet je gezien hebben. Het is omgeven door rotsachtige heuvels waardoor het een afgelegen en mystieke uitstraling heeft. Je hebt vanaf Jaswant Thada een geweldig uitzicht over Jodhpur. In de middag ga je op jeepsafari naar de omliggende Bishnoi dorpen waar je een goed beeld krijgt van het dagelijks leven in deze regio

De Jaswant Thada<br>
De Jaswant Thada

Dag 8 Van Jodhpur naar Jaipur

De 'roze stad' Jaipur<br>
De 'roze stad' Jaipur

De volgende stad die je aandoet is Jaipur. Deze stad wordt ook wel de 'roze stad' genoemd vanwege de kleur van de gebouwen in de oude stad. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

Dag 9 Jaipur

Je gaat op verkenning in Jaipur. We nemen je mee naar het Hawa Mahal paleis, dit icoon van Jaipur is een must see! In een jeep rijd je naar Amber Fort. Dit fort ligt in de heuvels en is een fascinerende mix van Hindu en Mogol architectuur. Ook het City Palace Complex en de Jantar Mantar (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Jantar Mantar<br>
Jantar Mantar

Dag 10 Naar Kalakho

We brengen je naar Kalakho. Onderweg bezoek je de Galta tempel, ook wel bekend als de 'Apen Tempel' en de Abhaneri trap. Een bekend vervoersmiddel is een Jugaad, ook wel de ‘dorpsmercedes’ genoemd. Het is een populair vervoersmiddel in de regio voor alles eigenlijk: mensen, vee en goederen. Later bezoek je een biologische boerderij.

Dag 11 Via Fatehpur Sikri naar Agra en Taj Mahal

Onderweg naar Agra stop je bij Fatehpur Sikri, een verlaten stad in de woestijn. De in rood zandsteen opgetrokken paleizen en monumenten zijn gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners na 14 jaar en werd Fatehpur Sikri een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard!

In Agra ga je naar het Agra Fort en bezoek je de beroemde Taj Mahal met zonsondergang.

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri

Dag 12 - Je reist vandaag terug naar Delhi

Taj Mahal<br>
Taj Mahal

Vandaag brengen we je terug naar Delhi, hier heb je na aankomst vrije tijd.

Dag 13 - Vlucht naar Kathmandu

Op naar het volgende bijzondere land van deze reis, Nepal! Na het ontbijt stappen we op het vliegtuig naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het ligt samen met de steden Patan en Bhaktapur in de Kathmandu vallei aan de voet van de Himalaya. Bij aankomst in Kathmandu ga je naar het hotel.

De gezellig wijk Thamel in Kathmandu<br>
De gezellig wijk Thamel in Kathmandu

Dag 14 - Sightseeing Kathmandu

Swayambhunath tempel
Swayambhunath tempel

In Kathmandu is genoeg te zien en te beleven en vandaag ga je een paar van de highlights bezoeken. Je gaat naar Durbar Square en de Swayambhunath tempel. Dit is een van de best plekken om de vallei van Kathmandu te bekijken omdat het op een heuvel ligt. We nemen je ook mee naar de stad Patan, naast Kathmandu. Ook Patan heeft een Durban Square met een Krishna tempel die je zeker even moet bezoeken. Verder heeft deze oude stad veel oude gebouwen en smalle straatjes, heerlijk om doorheen te wandelen en al het moois in je op te nemen.

Dag 15 - Transfer naar Chitwan National Park

We laten de stad achter ons en reizen naar Chitwan National Park. Het park is het leefgebied van de bedreigde Indiase neushoorn. Verder vind je er tijgers, olifanten, beren, herten en luipaarden.

Een ijsvogel in Chitwan National Park<br>
Een ijsvogel in Chitwan National Park

Dag 16 - Jungle activiteiten in het Chitwan National Park

Kano's in de rivier<br>
Kano's in de rivier

Vandaag een dagje ‘jungle activiteiten’ in Chitwan National Park. Je gaat met een kano de rivier op het park in. Op een gegeven moment laat je de kano en de rivier achter en ga je te voet verder. Luister goed naar je ervaren gids, want er leven daadwerkelijk wilde dieren in het park. Je bezoekt ook een lokaal dorpje waar je een culturele dansvoorstelling bijwoont.

Dag 17 - Transfer naar Pokhara in het Himalaya gebergte

Je reist vandaag verder naar het schitterende Pokhara in het Himalaya gebergte. De stad wordt omringd door de natuur en staat bekend als een paradijs op aarde. Je vindt er veel leuke restaurantjes en er hangt een relaxte sfeer. Morgen ga je de stad verkennen.

Een Tibetaans klooster in Pokhara<br>
Een Tibetaans klooster in Pokhara

Dag 18 - Zonsopgang bij Sarangkot en sightseeing Pokhara

De besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte<br>
De besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte

Je staat vroeg op om de zonsopgang te bekijken in Sarangkot. Je hebt vanaf hier ook mooi uitzicht op de besneeuwde toppen van het Annapurna gebied. Na het ontbijt ga je op pad in Pokhara. Je gaat naar de Davis Falls waterval en bezoekt de Gupteshwar Mahadev grot, een van de langste grotten in Nepal. Later bezoek je een Tibetaans vluchtelingenkamp. Je sluit de dag af met een boottocht op het Phewa meer.

Dag 19 - Transfer naar Bandipur

Je reist naar Bandipur waar je vanavond de stad verkent tijdens de 'Bandipur Walk', de beste manier om deze Newari stad te ervaren. Het is een wandeling van zo'n 45 minuten lopen, waarbij je een kijkje krijgt in het lokale leven en cultuur.

Bandipur<br>
Bandipur

Dag 20 - Transfer naar Kathmandu

Kathmandu
Kathmandu

Je reist terug naar Kathmandu voor je alweer je laatste nacht in Nepal. Bij aankomst wordt je naar je hotel gebracht en heb je de rest van de dag vrij. Misschien nog wat laatste souvernirs kopen of gewoon lekker rondwandelen in de stad. Er is genoeg te doen!

Dag 20 - Na een prachtige rondreis vlieg je vandaag terug naar huis

Vandaag brengen we je weer op tijd naar het vliegveld van Kathmandu. Na een onvergetelijke rondreis stap je hier op het vliegtuig naar huis.