Onontdekt Sikkim en Bhutan

Met deze bijzondere rondreis leer je onbekend Sikkim en Bhutan kennen. Je begint de reis in hectisch Calcutta en je reist vanaf hier naar Sikkim. In Sikkim bezoek je verschillende kloosters en reis je door een prachtig berglandschap met meren en theevelden. Met de auto ga je de grens over naar Bhutan en leer je de bijzondere cultuur kennen. Prachtig berggebied, boeddhistische forten en kloosters en mooie wandeltochten staan er op de planning. Je sluit de reis af met een fietstocht in indrukwekkend Delhi.

- Begin in Calcutta en sluit af in hectisch Delhi
- Inclusief alle excursies
- Verblijf op basis van logies en ontbijt in India en volpension in Bhutan

Dag 1 Heenvlucht

De vakantie naar India en Bhutan is begonnen! Je vertrekt naar Calcutta en kunt vliegen vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf maar ook Frankfurt behoort tot de mogelijkheden. Boek je liever zelf je vlucht? Geen probleem! Wij doen je in ieder geval altijd een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 Hartelijk welkom in India!

Na een lange vlucht ben je dan eindelijk in het kleurrijke India! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en word je naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van je reis. Of kan je niet wachten om op verkenning te gaan?

Dag 3 Sightseeing in Calcutta

Na het ontbijt ga je met een gids op pad in Calcutta en bezoek je enkele highlights van de stad zoals Victoria Memorial. We nemen je ook mee naar de wereldberoemde Howrah Brug en de naar de grootste groothandel bloemenmarkt van Azië. Verder staat het Moeder Theresa huis op het progamma en bezoek je de St. Paul Kathedraal.

Dag 4 Vrije dag en in de avond met de nachttrein naar Darjeeling

Vandaag een vrije dag in Calcutta. Je verblijft in een sfeervol en historisch hotel op een centrale locatie in de stad en kunt makkelijk zelf nog op verkenning in de stad. In de avond word je naar het treinstation gebracht want je gaat met de nachttrein naar de regio Sikkim. Neem je wat te knabbelen en drinken mee voor onderweg?

Dag 5 Vrije dag in Darjeeling

In de ochtend kom je aan op het treinstation. De chauffeur staat met een naambordje te wachten en brengt je naar het hotel. De rest van de dag kun je zelf invullen. Alvast op verkenning gaan of uitrusten bij het hotel

Dag 6 Sightseeing in de omgeving van Darjeeling

Gelegen in de bergen omringd door smaragdgroene theeplantages en overschaduwd door de magische Kanchenjunga berg ligt Darjeeling. We rijden eerst naar Tiger Hill, een UNESCO werelderfgoed op zo’n 2590 meter hoogte. Vervolgens stap je op de Toy Train voor een korte rit naar Ghoom. Adembenemende uitzichten gegarandeerd! Je bezoekt een Tibetaanse vluchtelingencentrum en een theefabriek.

Theepluksters aan het werk <br>
Theepluksters aan het werk

Dag 7 Je reist naar Pelling

In ongeveer 5 uur reis je vandaag naar het heuveldorpje Pelling. Pelling ligt op 2150 meter hoogte. Je hebt vanuit het dorp prachtig uitzicht over de bergtoppen van de Himalaya. In de namiddag bezoek je het Sangachoeling klooster. Het klooster is alleen maar te voet te bereiken en het is een mooie wandeling van zo'n 45 minuten.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 8 Sightseeing in de omgeving van Pelling

Vandaag ga je de omgeving van Pelling verder verkennen. Je begint bij het heilige Khecheopalri meer. Het ligt verscholen in de bossen en overal wapperen gebedsvlaggen. Je stopt ook nog bij de Rambi Waterval en de Kanchenjunga waterval. Het Pemayangste klooster is een van de oudste en belangrijkste kloosters van Sikkim. Binnen zie je kleurrijke muurschilderingen en veel Boeddhabeelden.

Dag 9 Op naar Gangtok

Je reist door een kronkelend landschap met groene berghellingen verder naar Gangtok. De precieze betekenis van de naam Gangtok is onduidelijk, hoewel de populairste betekenis 'heuveltop' is. Gangtok is de hoofdstad van Sikkim en ligt op zo’n 1677 meter hoogte met adembenemende uitzichten op de Ranipool-rivier. Morgen ga je het prachtige Gangtok verder verkennen.

Dag 10 Op verkenning in Gangtok

Je bezoekt vandaag een aantal highlights in Gangtok. Net buiten Gangtok ligt het Rumtek klooster. Het belangrijkste en grootste klooster van Sikkim. Het is het hoofdverblijf van de Karmapa, de leider van de Zwarthoeden orde. Je bezoekt ook het instituut van Tibetologie. Het Enchey klooster betekent letterlijk 'de eenzame tempel', wat eigenlijk het tegenovergestelde is van wat de tempel vandaag de dag is. Het is namelijk één van de meest bezochte plekken in Sikkim. Dit is vooral te danken aan het Pang Lhabsol-festival die jaarlijks duizenden Bhutia's en de Lepcha’s samenbrengt.

Monniken bij het Rumtek klooster<br>
Monniken bij het Rumtek klooster

Dag 11 Je bezoekt het Tsomgu meer

Het heilige Tsomgu meer ligt ongeveer 20 kilomter van de beroemde Nathula pas. Het koele water en de schilderachtige omgeving geven het meer een bijzondere sfeer. Aan de oever ligt een kleine tempel ter ere van de hindoe god Shiva. Je bezoekt het meer en kunt hier een mooie wandeling maken.

Dag 12 Transfer naar Kalimpong

Het is ongeveer drie uur rijden naar het plaatsje Kalimpong. Je bezoekt hier het Zangdhogpalri klooster en de Thongsa Gompa. Kalimpong is lang veroverd geweest door Bhutan en dit klooster is typisch Bhutanees. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over Kalimpong.

De Thongsa Gompa <br>
De Thongsa Gompa

Dag 13 Transfer naar Chalsa

Je reist vandaag richting de grens na het plaatsje Chalsa. Je verblijft vannacht op een mooie locatie met zwembad gelegen in een prachtige tropische tuin.

Dag 14 Transfer naar Thimpu

Vandaag een lange reisdag! Je reist naar Bhutan en bij de grens neem je afscheid van de oude chauffeur. Je zult merken dat je in een ander land komt. Het verkeer is wat rustiger en de lucht schoner. De nieuwe chauffeur staat hier op je te wachten en brengt je naar Thimpu. Thimpu is een moderne stad en je zult zien dat hier meer verkeer is. De rest van de dag kun je zelf invullen. Het is leuk om door de stad te wandelen en de vele winkeltjes te bekijken. Er heerst een fijne sfeer in de stad


De groene omgeving van Thimpu <br>
De groene omgeving van Thimpu

Dag 15 Sightseeing Thimpu en via de Dochula Pass naar Punakha

Punakha <br>
Punakha

Je bezoekt de nationale bibliotheek en het institute for Zorig Chusum. Hier studeren studenten 6 jaar zodat ze 13 traditionele kunsten en ambachten onder de knie krijgen. Vervolgens reis je naar Punakha. Je reist via de bergpas Dochula op 3100 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen. Je ziet onderweg veel stupa’s en we stoppen op een plek met uitzicht voor de lunch.

Dag 16 Je verkent de omgeving

In de ochtend bezoek je de Punakha Dzong. Deze Dzong ligt op een de plek waar twee rivieren samenkomen. Dit zorgt voor een mooi plaatje. Later op de dag maak je een korte wandeling van ongeveer een half uur naar Chimi Lakhang. De tempel van de vruchtbaarheid. Je wandelt door rijstvelden, passeert boerderijen en volgt een kleine stroom totdat je een stukje moet klimmen om bij de tempel te komen.

Je bezoekt de Punakha Dzong<br>
Je bezoekt de Punakha Dzong

Je zult veel gebedsvlaggetjes tegenkomen<br>
Je zult veel gebedsvlaggetjes tegenkomen

Dag 17 Transfer naar Paro

In ongeveer 4 uur reis je vandaag naar Paro. In de middag bezoek je het national museum Ta Dzong. Hier zie je een bijzondere collectie oude kunst en gebruiksvoorwerpen. Het museum is gelegen in een oude verdedigingstoren. Vanaf hier loop je naar de Rinpung Dzong.

Dag 18 Een actieve dag! Je bezoekt Tigers Nest en gaat dineren bij een Bhutaanse familie

Je bezoekt vandaag één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. De chauffeur brengt je naar Takstsang en vanaf hier begint de beklimming naar het bekende klooster Tiger’s Nest. Het klooster is gebouwd tegen een klif van ruim 3000 meter, op 700 meter boven de Paro vallei. Het is een pittige klim en is er genoeg tijd om onderweg even te stoppen voor een korte pauze. Het uitzicht op de Paro vallei en het zien van het klooster is de klim absoluut waard. Je wandelt vandaag zo’n 5,5 uur. In de middag bezoek je Kyichu Lhakhang, één van de oudste tempels van het koninkrijk en het fort Drukgyal Dzong In de avond bezoek je een traditionele boerderij en ga je dineren bij een lokale familie. Hier krijg je een kijkje in het lokale leven en kun je verschillende Bhutaanse gerechten proeven.


Tiger's Nest<br>
Tiger's Nest
Drukte in Delhi <br>
Drukte in Delhi

Dag 19 Vlucht naar Delhi

De reis in Bhutan is voorbij! Je vliegt vandaag naar Delhi. Het zal even wennen zijn aan de drukte in deze indrukwekkende stad. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 20 Delhi verken je op de fiets

In de vroege ochtend maak je een fietstocht door Delhi. Het is een bijzondere ervaring om de bank van wat ooit een machtige rivier was te volgen en uit te komen bij de muren van het rode fort en door de levendige straten van oud Delhi te fietsen en alle geuren, kleuren en geluiden in je op te nemen. Na de fietstocht bezoek je met je chauffeur nog een aantal bijzondere highlights van Delhi zoals de India Gate in New Delhi, Bangla Sahib (Sikh tempel) en Humayun's Tombe. Een onvergetelijke dag in Delhi!

India Gate<br>
India Gate

Dag 21 Terugvlucht

De vakantie is voorbij! De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.