Luxe rondreis door Karnataka

Wil je Karnataka verkennen en verblijven in luxe hotels? Dan is dit de reis voor jou! Je maakt een mooie rondreis door de regio van Karnataka waarbij je begint en eindigt in Bangalore. Onderweg stop je onder andere in Coorg, Kabini, en Hampi. Je bezoekt de mooiste tempels van het zuiden, gaat op safari door het nog onbekende Nagarhole nationaal park en ontmoet de lokale bevolking.

- Je verblijft in luxe hotels
- Verblijf op basis van half pension
- Cultuur snuiven in Hampi
- Safari in het onbekende Nagarhole nationaal park
- Entreegelden zijn inbegrepen

Dag 1 Vertrek naar India

De rondreis begint met je vlucht naar India. Vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (of andere voorkeursluchthaven) vertrek je naar Bangalore waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 Aankomst op de luchthaven van Bangalore en sightseeing

Bangalore Paleis<br>
Bangalore Paleis

Na een lange vlucht kom je aan op de luchthaven van Bangalore, waar de chauffeur op jullie staat te wachten. Je herkent hem aan het bordje waar je naam en het logo van Indus Reizen op staat. Nu gaat de rondreis echt beginnen. De chauffeur brengt je naar je eerste verblijf. Afhankelijk van de aankomsttijd in Bangalore bezoek je in de middag het paleis en de beroemde Bull Tempel. Optioneel maak je in de avond nog een wandeling door het oude gedeelte van de stad.

Dag 3 Transfer naar Coorg

Vandaag staat er een autorit van ongeveer 6 uur op de planning. Je begint de dag met een vroeg ontbijt, zodat je rond lunchtijd in Coorg aankomt. Deze plek wordt door velen het Schotland van India genoemd, door onder andere de mistige heuvels. Na de lunch heb je de middag vrij te besteden. In de avond kun je bij het luxe resort waar je overnacht, genieten van een culturele voorstelling.

Abbey watervallen in Coorg<br>
Abbey watervallen in Coorg

Dag 4 Bezoek de highlights

De dag begint met een sightseeing tour door Coorg. Je gaat onder andere naar een Boeddhistisch klooster en naar het olifantenkamp in Dubare. In de middag kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Kies je voor een actieve invulling dan kun je gaan voor een trekking door de natuur. Wil je liever de lokale bevolking ontmoeten, dan kun je kiezen voor een dorpsbezoek. Als je een echte liefhebber van koffie bent, is een bezoek aan een koffieplantage misschien een leuk idee.

Het terras bij je hotelkamer<br>
Het terras bij je hotelkamer

Dag 5 Vrije dag in Coorg

Je hebt vandaag vrij te besteden. Je verblijft in een mooi hotel met een prachtig uitzicht. We reserveren hier een kamer waarbij je een eigen zwembad hebt. Wordt het een dagje relaxen bij je resort, of ga je nog een dagje op pad door de prachtige heuvelachtige natuur van Coorg?

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Op naar Kabini

In zo’n 4 uur reis je van Coorg naar Kabini. Deze locatie is een ideale uitvalbasis om een bezoek te brengen aan het Nagarhole nationaal park, een nog onbekend park in India. Eenmaal aangekomen in Kabini, ga je op bootsafari over de Kabini rivier. Je hebt hier grote kans om verschillende wilde dieren tegenkomen. Zo vind je in de rivier krokodillen en verschillende watervogels. Wie weet spot je langs de rand van de rivier nog een olifant. Je verblijft in Kabini in een prachtige lodge naast de rivier


Nagarhole Nationaal Park<br>
Nagarhole Nationaal Park

Dieren spotten in Nagarhole Nationaal Park<br>
Dieren spotten in Nagarhole Nationaal Park

Dag 7 Safari door het Nagarhole nationaal park

De dag begint vroeg vandaag. In de ochtend ga je op safari door het nationaal park. Vroeg op de dag heb je namelijk de meeste kans om de wilde dieren te spotten. In het park leven onder andere olifanten, tijgers en luipaarden. Als je geluk hebt spot je ze allemaal, samen met nog vele andere dieren. Nadat je op safari bent geweest geniet je van het ontbijt en beslis je zelf hoe je de dag verder gaat invullen.

Dag 8 Van Kabini naar Mysore

Start de dag rustig met het ontbijt in je resort. Daarna brengen we je naar Mysore. De transfer van Kabini naar Mysore is ongeveer 2 uur. Deze stad staat voornamelijk bekend om het paleis en de mooie tuinen. In de namiddag breng je een bezoek aan het Maharaja paleis, het hoogtepunt van deze stad. Mocht je toevallig op een zondag of op een feestdag het paleis bezoeken, dan geniet je van de vele lichtjes (rond de 30.000) die het paleis verlichten.


Paleis in Mysore
Paleis in Mysore

Dag 9 Jeep tour in Mysore

Met een jeep ga je de highlights van de stad bezoeken. Je komt onder andere langs de Chamundeshwari tempel. Voor in de middag heb je de keus uit verschillende activiteiten. Een van de opties is een fietstocht door Mysore. Eventueel kun je ook kiezen voor een wandeling door de stad. Wil je liever wat vrije tijd, dan kun je ook een middagje gaan shoppen in het centrum van Mysore. Op deze locatie kun je in de avond optioneel genieten van een bijzondere ervaring. Dit houdt in dat je naar de oevers van de Cauvery rivier gaat. Deze rivier is net buiten Mysore gelegen. In de avond zie je hier de traditionele manieren van bidden en verschillende rituelen.

Chamundeshwari tempel in Mysore<br>
Chamundeshwari tempel in Mysore
Demon Mahishasura standbeeld in Mysore<br>
Demon Mahishasura standbeeld in Mysore

Dag 10 Reisdag naar Hampi

Vandaag staat er een flinke reisdag op de planning. Eerst ga je met de auto van Mysore terug naar Bangalore. Deze transfer duurt ongeveer 4,5 uur. Eenmaal aangekomen in Bangalore stap je op het vliegtuig voor een binnenlandse vlucht naar Hampi. In een uurtje vlieg je naar deze locatie. De rest van de dag geen programma.

Dag 11 Bezoek aan tempels en lokale bevolking in Hampi

Een volle dag op pad door Hampi. De dag begint met een bezoek aan de tempels in de buurt van de ruïnes van het Vijayanagara rijk. Later op de dag bezoek je een huis van de lokale bevolking en kom je meer te weten over de manier van hun leven. Mocht je het leuk vinden, kunnen we ook een kookworkshop met de locals organiseren om lokale gerechten te leren bereiden.

Virupaksha tempel in Hampi<br>
Virupaksha tempel in Hampi
Coracle boot

Dag 12 Traditonele boottocht

Met een traditionele boot, ook wel Coracle genoemd, maak je een tocht over de Tungabhadra rivier. Een Coracle is een smalle, ronde boot die voorheen voornamelijk gebruikt werd voor transport. Verder kun je vandaag nog een bezoek brengen aan de andere tempels en de ruïnes van de stad.

Dag 13 Cultuur snuiven in Anegundi, daarna lekker relaxen

Je gaat vandaag de op pad naar Anegundi. Deze plek is omringd door vele heuvels en de Tungabhadra rivier. Op deze locatie kom je veel te weten over het Vijayanagara rijk. Ook kun je een lokale handarbeider bezoeken om meer te leren over de lokale kunstwerken. Nadat je Anegundi bezocht hebt, heb je de rest van de dag om te relaxen.


Dag 14 Vlucht naar Bangalore en terugvlucht

Het is tijd om je koffers te pakken. De rondreis zit er helaas op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Hampi voor je vlucht terug naar Bangalore. Daar aangekomen stap je over op je internationale vlucht. Mocht je een paar uurtjes vrij hebben tussen de vluchten door en nog even willen relaxen, dan kunnen we je eventueel nog naar een Ayurvedisch centrum brengen voor bijvoorbeeld een massage.