Luxe rondreis Rajasthan

Verblijf in de mooiste luxe hotels tijdens de Rajasthan in luxe rondreis. Je verkent Rajasthan en ziet de belangrijkste culturele highlights in de steden Delhi, Agra, Udaipur en Jaipur. Maar bezoekt ook een wat minder bekende plaats zoals Bera. In Bera maak je een mooie jeepsafari waarbij je wilde dieren kunt spotten.

- Verblijf in luxe hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen


Dag 1 Heenvlucht

Vandaag begint je rondreis naar Rajasthan, je vertrekt naar Delhi. Hier kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, en Düsseldorf. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keuze is aan jou.

Dag 2 Aankomst in Delhi

Welkom in India<br>
Welkom in India

Welkom in Delhi! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. De rest van de middag heb je alle tijd om bij te komen van de lange vlucht, of om alvast een stukje van Delhi te verkennen. In de avond maak je een streetfood tour in Delhi. Tijdens deze streetfood tour ga je verschillende lokale gerechten proeven en krijg je alvast een goede eerste indruk van Delhi.

Dag 3 Transfer naar Agra en bezoek Taj Mahal

De reis gaat verder naar Agra. De stad van de wereldberoemde Taj Mahal. Na aankomst ga je op verkenning in Agra. Je bezoekt de indrukwekkende Taj Mahal. Het is echt bijzonder om dit wereldberoemde monument in het echt en van dichtbij te bekijken. Verder breng je een bezoek aan Agra Fort, de voorloper van het Rode Fort in Delhi.


Dag 4 Via Fatehpur Sikri naar Ranthambore

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri

Vandaag reis je verder naar de stad Ranthambore. Onderweg maak je een stop bij de verlaten woestijn stad Fatehpur Sikri. De stad is gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners na 14 jaar en werd Fatehpur Sikri een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard! Na aankomst in Ranthambore kun je de rest van de dag zelf indelen.

Dag 5 Op safari in Ranthambore National Park

Je gaat op safari in Ranthambore Nationaal Park. De trots van Ranthambore is de populatie van tijgers die hier in hun eigen natuurlijke habitat leven. De andere fascinerende dieren die je hier in het wild kunt tegenkomen zijn luipaarden, gestreepte hyena’s, herten, wilde zwijnen, eekhoorns en vliegende vossen (om er maar een paar te noemen).

Van 1 juli t/m 30 september is het niet mogelijk om Ranthambore national park te bezoeken. In plaats van een jeepsafari maak je een mooie wandeling van ongeveer 2,5 uur naar Ranthambore Fort. Je reist door de jungle naar het startpunt van de wandeling. De muren van het fort zijn ongeveer 7 kilometer lang en tijdens de wandeling zie je de ruïnes van het fort.

Ranthambore Nationaal park<br>
Ranthambore Nationaal park
Jaipur
Jaipur

Dag 6 Transfer naar Jaipur

Vandaag staat er een reisdag op het programma. In ongeveer 4,5 uur reis je van Ranthambore naar Jaipur. Deze stad staat ook wel bekend als de ‘Roze Stad’ dankzij de kleur van de gebouwen. Na aankomst in Jaipur kan je de stad alvast gaan verkennen op eigen gelegenheid.

Dag 7 Jaipur

We laten je vandaag de highlights van Jaipur zien. Je start vandaag met een kort bezoek aan Hawa Mahal Paleis. Daarna reis je met de jeep naar Amber Fort in de heuvels buiten de stad. Het fort is enorm en is een fascinerende mix van Hindu en Mogul architectuur. Ook het City Palace complex en Jantar Manta (observatorium) zijn een bezoek waard.

Amber Fort in Jaipur
Jodhpur 'de blauwe stad'<br>
Jodhpur 'de blauwe stad'

Dag 8 Transfer naar Jodhpur

Je reist naar Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Een fotogenieke stad! Morgen bezoek je de highlights. Vandaag kun je na aankomst in Jodhpur heerlijk relaxen en bijkomen van de reisdag.

Dag 9 Op verkenning in Jodhpur

Vandaag ga je de blauwe stad Jodhpur verkennen. In de ochtend maak je een wandeling door het oude stadsgedeelte van de stad. Je loopt onder andere langs de Sardar-markt. Maar ook bezoek je de Ghanta Ghar - de beroemde klokkentoren van Jodhpur. In de middag bezoek je het Meharangarh Fort. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen.

Meharangarh Fort in Jodhpur<br>
Meharangarh Fort in Jodhpur

Dag 10 Op Luipaarden Safari in Bera

Je reist vandaag naar Bera waar je in de middag op safari gaat. Bera is een echt luipaarden gebied. De beren leven hier gewoon in het wild in de bergen. Met een ervaren ranger ga je in de namiddag op pad heb je de kans om deze mooie dieren te spotten.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 Op avontuur in Jawai en Bera

In de ochtend maak je nog een safari in het Bera park, zo heb je nogmaals de kans op luipaarden te spotten. Hierna stap je op de fiets en ga je Jawai en de omgeving verkennen. Hier kun je van de gebaande wegen af en dieren in het wild spotten zoals kraanvogels en flamingo’s. In de avond ga je op excursie naar het platteland. Hier kun je zien hoe ze er hier alles aan doen om de cultuur en natuur goed bewaakt te houden.

Dag 12 Transfer via Ranakpur naar Udaipur

We laten de stad Jodhpur achter ons en je reist vandaag verder naar Udaipur. Onderweg maak je een stop in Ranakpur. Hier bezoek je de Jain tempels. in Ranakpur. De Jain tempels zijn heel indrukwekkend. Je vind hier 1444 pilaren die allemaal op unieke wijze zijn bewerkt met ingewikkelde snijpatronen waardoor geen pilaar hetzelfde is.

De Jain Tempels in Ranakpur<br>
De Jain Tempels in Ranakpur
Udaipur
Udaipur

Dag 13 Sightseeing Udaipur

Vandaag ga je de highlights van de stad Udaipur bezoeken. Zo breng je een bezoek aan het City Palace en de Jadish Tempel. We nemen je ook mee naar een prachtige tuin die in de 18e eeuw speciaal voor de dames van het hof is gecreëerd. In de avond maak je een mooie boottocht op het Pichola meer en geniet je van het mooie uitzicht over het water.

Dag 14 Vlucht naar Delhi

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Delhi. Hier kun je de rest van de dag nog genieten van de laatste paar uurtjes in India.

Dag 15 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door India erop, de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.