Rajasthan in luxe

Verblijf in de mooiste luxe hotels tijdens de Rajasthan in luxe rondreis. Je verkent Rajasthan en ziet de belangrijkste culturele highlights in de steden Delhi, Agra, Udaipur en Jaipur. Daarnaast bezoek je ook dorpjes zoals Dholpur, Talabgaon en Shahpura Bagh. Je krijgt een goede indruk van het lokale leven en kunt genieten van de prachtige natuur.

- Vaste lage website prijs van 1 juni 2020 t/m 30 september 2020
- Verblijf in hogere middenklasse en luxe hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen

Dag 1 De vakantie is begonnen! Je vliegt naar Delhi

Je vertrekt naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, en Düsseldorf. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 Aankomst in Delhi

India Gate <br>
India Gate

Je bent vandaag aangekomen in Delhi. Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van de vlucht.

Dag 3 Cultuur snuiven in Delhi

Je bezoekt de indrukwekkende highlights van Delhi zoals de Jama Masjid, het Rode Fort en de Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi. Ook reis je langs de overheidsgebouwen in New Delhi waar je nog veel ziet van de Britse architectuur. Je bezoekt ook de prominente Sikh-tempel de Gurudwara Bangla Sahib, de Indian Gate en Humayun’s Tombe.

Humayun Tombe <br>
Humayun Tombe

Dag 4 Op naar Agra waar je de Taj Mahal bezoekt

De Taj Mahal <br>
De Taj Mahal

In ongeveer 4 uur brengt de chauffeur je naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Agra is een aangename stad met een relatief laag temp. Het staat bekend om de Taj Mahal en om voortreffelijke inlegwerk in marmer en speksteen. De architectonische pracht van de mausoleums, het fort en de paleizen zijn een levendige herinnering aan de rijkdom van het legendarische Mogolrijk. Later op de dag bezoek je de Taj Mahal en het Agra Fort.

Dag 5 Transfer naaar Dholpur en bootsafari

Na het ontbijt vertrek je naar Dolpur. Hier maak je een bootsafari op de Chambal rivier. De prachtige ravijnen aan de ene kant van de oever en het weidse uitzicht aan de andere kant maakt het een bijzondere ervaring. Tijdens de bootsafari van ongeveer een uur kun je krokodillen, schildpadden en verschillende trekvogels spotten. Je verblijft in Dholpur in een tot hotel omgebouwd paleis.

Dag 6 Overnachten in een kasteel

Je overnacht in het Talabgaon kasteel <br>
Je overnacht in het Talabgaon kasteel

De chauffeur brengt je naar Talabgaon waar je gaat overnachten in een kasteel. Het kasteel is gebouwd in 1818 in de Rapjput architectuur stijl. Het kasteel is nu omgebouwd tot een hotel en heeft een luxe uitstraling met een fijn zwembad. In de namiddag ga je een Indiaas dorpje bezoeken en kun je de dorpscultuur ervaren. De gids verteld je over de lokale ambachten en de tradities van de inwoners.

Dag 7 Op naar Jaipur en Aarti ceremonie in de tempel

Na twee dagen op het platteland reis je vandaag weer verder naar de grote stad Jaipur. In de avond bezoek je de Birla tempel tijdens een Aarti ceremonie. Je verblijft in Jaipur in een luxe Haveli.

<br>

Dag 8 Sightseeing in Jaipur

Amber Fort <br>
Amber Fort

Je gaat op verkenning in Jaipur. We nemen je mee naar het Hawa Mahal paleis, dit icoon van Jaipur is een must see! In een jeep rijd je naar Amber Fort. Dit fort ligt in de heuvels en is een fascinerende mix van Hindu en Mogol architectuur. Ook het City Palace Complex en de Jantar Mantar (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 9 Transfer naar Bhilwara

Een lange reis van ongeveer naar Bhilwara. Er is genoeg tijd om onderweg te stoppen voor een korte wandeling of voor de lunch. Je komt in de middag aan bij het hotel en kunt vandaag verder zelf invullen. Een wandeling in de omgeving of even uitrusten bij het hotel.

Dag 10 Plattelandsverkenning

De lokale markten zijn erg kleurrijk! <br>
De lokale markten zijn erg kleurrijk!

Na het ontbijt bezoek je het dorpje. Een rijke, levendige en multiculturele bezoek. Je ontdekt de fascinerende traditite van kunst en ambacht. Je wandelt door de lokale markt en kunt hier de verschillende producten zien die te koop zijn. Een leuke plek om de inwoners handel te zien drijven en een kijkje te nemen in hun dagelijks leven. De rest van de dag kun je zelf invullen

Dag 11 Via Chittorgarh naar Udaipur

Onderweg naar Udaipur bezoek je het Chittorgarh fort. Dit bijzondere fort is gebouwd op een steile heuvel van 180 meter en is bereikbaar via een zigzagweg van 1 kilometer. De weg leidt door zeven poorten naar de hoofdingang. In het fort zelf laat de gids je de verschillende delen van het fort zien.

Chittorgarh Fort <br>
Chittorgarh Fort

Dag 12 Je verkent Udaipur

Udaipur heeft een relaxte sfeer en is een leuke stad om te verkennen. Je start bij het indrukwekkende City Palace en bezoekt de Jagdish Tempel. Een wandeling in de Sahelion ki Bari mag niet ontbreken als je in Udaipur bent. Deze prachtige ‘Garden of the maidens’ is in de 18e eeuw gecreëerd voor de Koninklijke vrouwen. In de avond maak je een boottocht op het Pichola meer, een van de mooiste en grootste meren van Udaipur.

Dag 13 Je reist terug naar Delhi

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. In Delhi verblijf je in een wijk dichtbij de luchthaven. Morgen vlieg je weer terug naar huis.

Dag 14 Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.