Tamil Nadu & Kerala in luxe

Wil jij tijdens je rondreis in Zuid-India het liefst in luxe hotels verblijven? Dan is dit de reis voor jou. Je rondreis is inclusief excursies, zo kun je zorgeloos genieten. Je verkent de mooiste plekjes in Tamil Nadu en Kerala. We bieden een leuke mix van tempels en natuur, zoals de tempels in Madurai, de prachtige natuur in Munnar en de Backwaters. Wil je ook nog wat luxe ontspanning? Boek dan ook de strandverlening van drie dagen. Een mooi afsluiting van je rondreis!

- Je betaalt de prijs die op de website staat!
- Je verblijft in mooie luxe hotels
- Strandverlening bij Marari Beach (optioneel)

De route van Tamil Nadu & Kerala in luxe<br>
De route van Tamil Nadu & Kerala in luxe

Dag 1 Je rondreis begint met je vlucht naar Chennai

Je reis begint vandaag met je vlucht naar India. Je vliegt naar Chennai in Tamil Nadu. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en zelfs Frankfurt. Je komt vannacht of morgen aan in Chennai.

Dag 2 Ontvangst op de luchthaven

Welkom in Chennai!<br>
Welkom in Chennai!

Je komt aan in Chennai aan de oostkust in Zuid-India. Op de luchthaven word je opgehaald door je chauffeur en naar je hotel gebracht. Vandaag alle tijd om bij te komen van je vlucht, of om alvast zelf op pad te gaan. Chennai is de hoofdstad van de Indiase staat Tamil Nadu. Deze wereldstad wordt vaak de culturele hoofdstad van India genoemd. Complexe dansen zoals de Bharatnatyam worden hier nog steeds op grote schaal beoefend. De stranden, tempels, paleizen en kleurrijke festivals maken Chennai een leuke stad om te bezoeken.

Dag 3 Highlights van Chennai

Vanochtend laten we je de highlights van Chennai zien, zoals het oude St. George fort aan de kust. Ook breng je een bezoek aan de St. Thomas Kathedraal en de kleurrijke Kapaleeswara Tempel, een midden in een woonwijk gelegen Hindu tempel. Je rijdt langs het 13 kilometer lange Marina Beach. De rest van de dag heb je geen programma en kun je zelf nog op pad gaan in Chennai.

Close-up van de tempel in Channai<br>
Close-up van de tempel in Channai

Dag 4 Via Mahabalipuram naar Pondicherry

De Pancha Rathas in Mahabalipuram<br>
De Pancha Rathas in Mahabalipuram

Onderweg naar Pondicherry stoppen we in Mahabalipuram. Hier bezoek je een aantal bijzondere highlights. Arjuna’s Penance is een van de meest bekende beeldhouwwerken in Mahabalipuram. Op de gigantische rotsblokken staan meer dan honderd beeltenissen van onder andere goden, mensen en dieren. De Five Rathas, ook wel bekend als de Pancha Rathas is een verzameling van vijf rotstempels. Ze zijn gebouwd in dezelfde vorm als pagodes en lijken op boeddhistische heiligdommen en kloosters. Het mooiste aan de Kusttempel is misschien wel de locatie. De tempel staat op het strand en de zee en het strand vormen absoluut een bijzondere achtergrond voor de Kusttempel.

Dag 5 Sightseeing Pondicherry

Je verkent Pondicherry en Auroville, de ‘stad van de toekomst’. Auroville is een Universele stad waar mensen van over de hele wereld wonen. De stad is voortdurend in ontwikkeling, er wordt geen geld gebruikt en verbetering staat voorop. Pondicherry ligt aan de kustlijn van de Coromandel en werd meer dan drie eeuwen geregeerd door de Fransen. De sterke invloed van de Franse cultuur is nog steeds zichtbaar in Pondicherry, vooral in de architectuur. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheid in Pondicherry, de Sri Aurobindo Ashram. De Ashram is gesticht door Sri Aurobindo en De Moeder en zet zich in voor de lokale gemeenschap. Je maakt ook een ritje in een riksja door de Franse wijk.

Pondicherry
Pondicherry
De Airavateshvara tempel<br>
De Airavateshvara tempel

Dag 6 Kumbakonam

Je reist verder naar Kumbakonam met een tussenstop in Chidambaram waar je de Nataraja tempel bezoekt. De tempel in Gangaikondacholapuram bekijk je van buiten voordat je verder reist naar Kumbakonam. Later maak je een uitstapje naar Darasuram voor een bezoek aan de Airavateshvara tempel. Je overnacht in Kumbakonam.

Dag 7 Via Trichy naar Tanjore

Je reist via Trichy naar Tanjore. In Trichy bezoek je de Sri Ranganathaswamy Tempel en Rock Fort. Deze tempel is waarschijnlijk de grootste tempel van India. Het complex is goed bewaard gebleven, met prachtige houtsnijwerken en heiligdommen voor verschillende goden. De hoofdtempel is gewijd aan Vishnu. Drie kilometer verder staat Rock Fort. Op deze 84 meter hoge rots staan verschillende tempels. Het is een stevige klim naar boven, maar het uitzicht is zeker de moeite waard!

Bij de tempel worden Hindu schilderijtjes verkocht<br>
Bij de tempel worden Hindu schilderijtjes verkocht

Dag 8 Sightseeing Tanjore

Na het ontbijt bezoek je de Bradishvara Tempel. Op de binnenplaats van de tempel staat een enorme Nandi stier voor de trap naar de tempel. Deze tempel is het toonbeeld van de Chola architectuur en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis bij de Brihadishvara tempel is rond 1550 door de Nayaka’s gebouwd. In het paleis vindt je een kunstgalerie, bibliotheek en muziekzaal.

Dag 9 Transfer naar Madurai en op verkenning

Je reist naar Madurai. Madurai is een van de oudste steden in Tamil Nadu en is absoluut de indrukwekkendste tempelstad in de regio. Madurai ligt aan de oevers van de Vaigai rivier. Vandaag staan mooie tempels en een bijzondere ceremonie op het programma. Je bezoekt het oude 17e eeuwse paleis de Tirumalai Nayak Mahal en de Meenakshi tempel, een enorm tempel complex in het midden van de stad. Deze tempel bezoek je ook 's avonds nog een keer als we je meenemen naar een bijzonder ritueel, ‘Bedtijd van de Goden’. Tijdens dit avondritueel wordt het beeld van Shiva in een kleurrijke optocht door de tempel gedragen. Ze bezoekt de andere goden voordat ze gaat slapen.

De Meenakshi tempel in Madurai<br>
De Meenakshi tempel in Madurai
De prachtige omgeving van Munnar<br>
De prachtige omgeving van Munnar

Dag 10 Omhoog naar Munnar

Je reist naar Munnar, een van de mooiste ‘hill stations’. Je vindt er de hoogste bergtop van Zuid-India, de Anamudi, die 2695 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Munnar was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is een paradijs in India!

Dag 11 Munnar

In het Theemuseum leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de theeplantages in Kerala. De rest van de dag ben je vrij en kun je zelf Munnar en de prachtige omgeving verkennen.

Munnar<br>
Munnar

Dag 12 Naar Kumarakom

De reis gaat vandaag verder naar Kumarakom in Kerala. Kumarakom is een prachtige plaats omgeven door water en wuivende palmbomen. Morgen ga je op een bijzondere manier meer van de omgeving zien.

Dag 13 Periyar en de Backwaters

Je maakt een fantastische tocht aan boord van een kettuvallam, een woonboot. Deze woonboten werden vroeger gebruikt voor het vervoer van goederen van en naar afgelegen dorpjes in de Backwaters. Met de komst van wegen, bruggen en veerdiensten werden ze overbodig. Nu worden ze ingezet om toeristen op een bijzondere manier de Backwaters te laten zien en ervaren. Jij gaat nu ook in een woonboot een mooie cruise door de Backwaters maken. Het is de ultieme manier om midden in de natuur te zijn en de magische charme van Kerala te ervaren. Je dineert, slaapt en ontbijt ook aan boord.

Maak een cruise door de Backwaters van Kerala<br>
Maak een cruise door de Backwaters van Kerala

Chinese visnetten aan de kust van Kochi
Chinese visnetten aan de kust van Kochi

Dag 14 Kochi

Na het ontbijt op de woonboot is het tijd om weer verder te reizen. We brengen je naar Kochi aan de kust. Kochi was vroeger een belangrijke handelsplaats en is nu een exotische mix van verschillende culturen. Vandaag bezoek je de highlights, te beginnen bij de Chinese visnetten. Verder bezoek je de St. Franscis kerk, het Mattacherry paleis en de Paradesi Synanoge. Wandel ook door de gezellige Joodse wijk (Jew Town) die bekend staat om de vele winkeltjes waar je onder andere antiek, kruiden en etherische oliën kunt kopen. Je vindt hier ook veel kunstgaleries en cafeetjes.

Dag 15 - Terug naar huis

Je India rondreis zit erop. We brengen je vandaag naar het vliegveld van Kochi, waar je na een onvergetelijke reis het vliegtuig naar huis pakt.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Strandverlenging
Deze India rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Mararikulam. Marari Beach is een rustig en exotisch strand. Wit zand, palmbomen en een heldere zee. Wat wil je nog meer?

Dag 15 t/m 18 We rijden je naar Marari Beach voor enkele dagen strand (3 nachten)