Actief Nepal

De rondreis in Nepal voor avonturiers! Tijdens deze Actief Nepal rondreis leer je het land op een bijzondere manier kennen. Je maakt een prachtige trekking door het berggebied van 3 dagen, gaat twee dagen raften op de Trusili rivier en gaat op safari in Chitwan National Park! Tijdens de reis verblijf je in tentenkampen, eenvoudige guesthouses en lodges.

Dag 1 Heenvlucht

De actieve vakantie in Nepal gaat beginnen! Je vliegt vandaag naar Kathmandu en komt hier de volgende dag aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf

Dag 2 Aankomst in Kathmandu

Hartelijk welkom in Nepal! Je komt vandaag aan in Kathmandu. De chauffeur staat op de luchthaven op je te wachten met een bordje met je naam erop. Hij is niet te missen! De chauffeur brengt je naar het eerste hotel in Kathmandu en de rest van de dag kun je zelf op verkenning gaan of uitrusten bij het hotel.

Apen zul je tijdens je rondreis in Nepal vast tegen komen! <br>
Apen zul je tijdens je rondreis in Nepal vast tegen komen!

Dag 3 Sightseeing in Kathmandu

Sfeervolle straatjes in Kathmandu<br>
Sfeervolle straatjes in Kathmandu

De gids komt je na het ontbijt ophalen bij het hotel en vandaag ga je voor het eerst kennis maken met het hectische Kathmandu! Het zal even wennen zijn aan de drukte op straat. Je gaat naar Durbar Square en de Swayambhunath tempel. Dit is een van de beste plekken om de vallei van Kathmandu te bekijken omdat het op een heuvel ligt. We nemen je ook mee naar de stad Patan, naast Kathmandu. Ook Patan heeft een Durban Square met een Krishna tempel die je zeker even moet bezoeken. Verder heeft deze oude stad veel oude gebouwen en smalle straatjes, heerlijk om doorheen te wandelen en al het moois in je op te nemen.

Dag 4 Raften op de rivier

Een avontuurlijke dag op het water! Het is ongeveer 3 uur rijden naar het startpunt van het raften. Bij het startpunt krijg je uitleg over het raften en veiligheidsinstructies. Je gaat vandaag ongeveer 3 uur raften en onderweg wordt er een lunch naast de rivier georganiseerd. Je overnacht vannacht in een tentenkamp bij de rivier.

De groene omgeving van Bandipur<br>
De groene omgeving van Bandipur

Dag 5 Raften en naar Bandipur

Ook deze ochtend ga je raften op de rivier. Het is ongeveer 3 uur raften naar het eindpunt en hierna reis je verder naar Bandipur waar je de rest van de namiddag kunt bijkomen van het avontuur.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Sightseeing Pokhara

In de ochtend kun je Bandipur zelf verkennen. Je kunt een mooie wandeling maken waarbij je de sfeer in Bandipur goed kunt proeven. Hierna brengt de chauffeur je naar Pokhara. Het is een transfer van ongeveer 3 uur en in de namiddag verken je met de gids de stad. Je bezoekt de Davis Falls waterval en de Gupteshwar Mahadev grot, een van de langste grotten in Nepal. Later bezoek je een Tibetaans vluchtelingenkamp. Je sluit de dag af met een boottocht op het Phewa meer.


Tibetaans klooster in Pokhara<br>
Tibetaans klooster in Pokhara

Dag 7 Trekking naar Tirkhedhunga

Vanuit Pokhara heb je een spectaculair uitzicht op de bergen <br>
Vanuit Pokhara heb je een spectaculair uitzicht op de bergen

Je reist vandaag naar Nayapul, het startpunt van de trekking. Je wandelt eerst naar Birethanti, op 1065 meter hoogte, een levendig plaatsje aan de Mondi rivier. Je loopt vanaf hier in zo’n 4 uur naar Tirkhedhunga. De wandeling gaat door bamboebossen, langs watervallen en landerijen. Tirkhedunga is een rustig dorpje met vriendelijke bevolking en ligt op 1577 meter hoogte. Je slaapt hier vanavond in een lokaal guesthouse.

Dag 8 Trekking naar Ghorepani

Vandaag een pittige wandeling! Na het ontbijt wandel (of beter gezegd klim) je naar Ulleri. Ullerli ligt op 2070 meter hoogte en je wandelt hier in ongeveer 1,5 uur naar toe. Hierna gaat het pad iets minder stijl omhoog en wandel je door de bossen via Banthanti naar Nangenthanti op 2460 meter hoogte. In de verte zie je de besneeuwde bergtoppen en onderweg is er genoeg tijd voor een fotostop of om uit te rusten. Het laatste stuk klim je weer flink naar 2850 meter en kom je aan in Ghorepani. Er heerst een fijne sfeer en veel bergbeklimmers stoppen hier. Je hebt vandaag ongeveer 7 uur gewandeld.

Dag 9 Trekking naar Ghandruk

Ook vandaag maak je een prachtige wandeltocht. Je wandelt in ongeveer 1,5 naar een plek met prachtig uitzicht over de bergen. Vanaf hier ga je flink dalen en wandel je via Banthanti naar Tadapani. Je wandelt verder naar Ghandruk en blijft dalen. Ghandruk ligt op 1940 meter hoogte en onderweg maak je kennis met de vriendelijke bevolking. Je verblijft vannacht in een eenvoudig guesthouse in Ghandruk

Dag 10 De laatste wandeling en transfer naar Pokhara

De laatste wandeling staat vandaag op de planning. Je wandelt naar Nayapul op 1340 meter hoogte en de wandeling duurt ongeveer 6 uur. Ook vandaag zul je flink dalen en je merkt dat het steeds warmer wordt. De chauffeur staat in Nayapul op je te wachten en brengt je naar Pokhara waar je de rest van de middag kunt bijkomen.

Dag 11 Transfer naar Chitwan nationaal park

<br>

Je reist vandaag met de auto naar het Chitwan nationaal park. Het Citwan National park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege de rijke flora en fauna. De zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijgers komen hier voor. Er leven ook veel luipaarden, olifanten, apen, hyena’s en rivier dolfijnen. Je komt in de middag aan en de rest van de dag kun je uitrusten of alvast op verkenning gaan. Je verblijft hier 3 nachten in een mooie lodge met een fijn zwembad.

Dag 12 en 13 Twee dagen in de natuur

Vandaag en morgen ga je op pad in het Chitwan national park. Met de gids bespreek je de dagen en je kunt zelf kiezen wanneer je wat wilt doen. De excursies zijn inbegrepen in de reissom. Tijdens de jeepsafari kunt je olifanten en beren spotten. Met de kano vaar je op rivier en onderweg heb je veel kans de Indische neushoorn, krokodillen en prachtige vogels te zien. Er staat ook een mooie wandeling door de jungle en een dorpsverkenning op de planning.

Wie weet zie je de Indische neushoorn<br>
Wie weet zie je de Indische neushoorn

Dag 14 Je reist terug naar Kathmandu

Je reist vandaag terug naar Kathmandu. De reis duurt zo’n 7,5 uur en je komt hier aan het einde van de dag aan.

Dag 15 Terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.