Familiereis Nepal

Tijdens deze familierondreis ga je veel zien van Nepal. Gedurende twee weken geniet je van het veelzijdige Nepal. Je bezoekt de oude Koningssteden, gaat meerdere keren op safari en ziet een prachtige zonsopgang over de Himalaya! Je verblijft vaak twee nachten op een plek en hebt veelal een zwembad.

Dag 1 Op naar Kathmandu

Vandaag is de eerste dag van de rondreis. Dit is een echte reisdag. Je vertrekt naar de vertrekluchthaven voor de vlucht naar Kathmandu, in Nepal. Er zijn verschillende maatschappijen die vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Nepal. Bij het versturen van het reisvoorstel, doen wij je ook altijd een voorstel voor vlucht. Indien je zelf een voordeligere vlucht hebt gevonden, mag je deze ook zelf boeken. Dit is voor ons geen probleem.

Dag 2 Welkom in Nepal

Na een lange reis kom je vandaag aan in de hoofdstad van Nepal; Kathmandu. Op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten. Hij is gemakkelijk te herkennen aan een bordje met je naam erop en het logo van Indus Reizen. Samen met hem ga je naar het eerste hotel in de stad. Onderweg krijg je al een glimp mee van het hectische, maar zeer indrukwekkende Kathmandu. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen.

Kathmandu
Kathmandu

Dag 3 Bezoek Patan

Vanuit Kathmandu bezoek je vandaag een van de oude Koningsteden van Nepal, namelijk Patan. Het is een aparte stad, maar tegenwoordig is het tegen Kathmandu aan gelegen. In tegenstelling tot Kathmandu, is het hier een stuk rustiger. Door alle smalle straatjes, is Patan het makkelijkste te voet te verkennen. Tijdens je bezoek kom je veel tempels en paleizen tegen. Ook ben je in Patan aan het juiste adres als je op zoek bent naar handgemaakte souvenirs. Door de zware aardbeving in 2016, staan veel tempels en paleizen in de steigers. Dit maakt een bezoek aan Patan zeker niet minder de moeite waard! Later vandaag bezoek je de twee dorpen Bungamati en Khokana.

Dag 4 Naar Bandipur

Bandipur
Bandipur

De reis gaat verder naar Bandipur. Het beste vertrek je vroeg in de ochtend vanuit Kathmandu, zodat je aan het begin van de middag in Bandipur arriveert. De transfer is ongeveer 6 uur. Eenmaal aangekomen in Bandipur, waan je je even terug in de tijd doordat de oude architectuur hier goed bewaard is gebleven. Vanuit dit magische dorpje heb je een prachtig uitzicht over de toppen van de Himalaya. Na aankomst in Bandipur maak je een korte wandeling door het dorp om te zien hoe de mensen hier leven.

Dag 5 Transfer naar Pokhara, sightseeing en boottocht

In zo’n 3 uur rijden we vandaag verder naar een van de mooiste plekjes van Nepal; Pokhara. Het is de tweede grootste stad van het land, maar door de rust die je hier vind heb je dit helemaal niet door. Pokhara is een uitstekende uitvalbasis voor bergwandelaars en het maken van een (meerdaagse) trekking. In Pokhara breng je, samen met de gids, een bezoek aan de Davis Falls en de Gupteshwar Mahadev Cave. Ook ga je met een bootje het Phewa Lake op. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de natuur en de bergen.

Pokhara
Pokhara

Dag 6 Wandelen in de omgeving van Pokhara

Pokhara
Pokhara

Na het ontbijt rijd je een stukje verder de omgeving van Pokhara in. Hier maak je een wandeling door de bergen heen. In ongeveer 1,5 uur ben je boven op de berg waar je geniet van een schitterend uitzicht over Pokhara. Hier kun je nog wat tijd spenderen. Daarna loop je terug de berg af waar de auto weer op je staat te wachten om je terug naar Pokhara te brengen. De middag heb je vrij te besteden.

Dag 7 Reisdag naar Lumbini

Een lange reisdag vandaag! Je reist verder naar de geboorteplaats van Boeddha, namelijk Lumbuni. Deze stad staat dinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bij aankomst kun je zelf op pad gaan door de stad. Het beste doe je dit te voet of per fiets. Op het tempelterrein vind je veel diverse kloosters waar je zo een paar uur kunt doorbrengen.

Lumbini
Lumbini

Dag 8 Sightseeing Lumbini

Lumbini
Lumbini

Samen met een gids bezoek je vandaag de Maya Devi Tempel. Dit is de bekendste tempel van Lumbini omdat dit de geboorteplek is van Boeddha. Ook breng je een bezoek aan de Lumbini Garden. Houd er tijdens je bezoek in Lumbini rekening mee dat het een heilige plek is, en dat schouders en benen bedekt moeten zijn tijdens je bezoek aan de tempels. In de middag kun je zelf op pad gaan door de stad. Een leuke manier om dit te doen is door een fiets te huren.

Dag 9 Naar het Chitwan Nationaal Park

Je reist verder naar het Chitwan Nationaal Park. Na een autorit van ongeveer 4,5 uur kom je hier aan. Chitwan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de bekendste highlights van Nepal. Hier vind je prachtige natuur en vele wilde dieren. De letterlijke betekenis van Chitwan is; Het hart van de Jungle. De dieren die je hier onder andere vind zijn tijgers, olifanten, beren, herten, luipaarden en de een hoornige Indiase neushoorn. Vanuit je verblijf worden verschillende activiteiten aangeboden in en rondom het nationaal park.

Dag 10 en 11 Verblijf Chitwan Nationaal Park

Twee vrije dagen in het Chitwan Nationaal Park. Vanuit je verblijf worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je een tocht door de jungle maken om vogels te spotten. Ook heb je de optie om een boot- en/of jeepsafari te doen. Bij het verblijf word je verder geïnformeerd over de tijden van de activiteiten en de verschillende opties.

Dag 12 Vlucht naar Kathmandu en transfer Bhaktapur

Bhaktapur
Bhaktapur

In Chitwan ga je naar het vliegveld Bharatpur waar je met het vliegtuig terug naar Kathmandu vliegt. Vanaf daar reis je in ongeveer een uur door naar Bhaktapur. Dit is een van de oude Koningssteden van Nepal. In de stad zijn nog veel hindoeïstische en boeddhistische bezienswaardigheden te zien. Het is een fijne, rustige stad waar je weinig tot geen verkeer in het centrum hebt. Bhaktapur verken je eenvoudig zelf. Bezoek bijvoorbeeld eens Durbar Square of Potter’s Square.

Dag 13 Transfer naar Nagarkot

’S Ochtends ga je op sightseeing tour door Bhaktapur en breng je een bezoek aan een lokaal gezin. Met de auto word je daarna naar Nagarkot gebracht. Optioneel kun je een deel hiervan ook op de fiets doen. Eenmaal aangekomen in Nagarkot bezoek je een lokale markt.

Dag 14 Zonsopgang over de Himalaya

Als je vandaag vroeg op staat kun je op het dakterras van het hotel genieten van een prachtige zonsopgang over de Himalaya. Hierna heb je nog de tijd om de omgeving van Nagarkot verder te verkennen voordat je terug gaat naar Kathmandu. Morgen vlieg je weer terug naar huis

Himalaya
Himalaya

Dag 15 Einde rondreis

Helaas is de rondreis vandaag afgelopen. De chauffeur brengt je terug naar de luchthaven van Kathmandu, waar je op het vliegtuig terug naar huis stapt. Je kunt de rondreis natuurlijk altijd verlengen met bijvoorbeeld een paar dagen Bhutan of Nepal. Heb je hier interesse in? Laat ons dit dan weten en wij voegen dit voor je toe aan de reis.