Familiereis Nepal

Tijdens deze familierondreis ga je veel zien van Nepal. Gedurende twee weken geniet je van het veelzijdige Nepal. Je bezoekt de oude Koningssteden, gaat meerdere keren op safari en ziet een prachtige zonsopgang over de Himalaya! Je verblijft vaak twee nachten op een plek en hebt veelal een zwembad.

Dag 1 Op naar Kathmandu

Vandaag is de eerste dag van de rondreis. Dit is een echte reisdag. Je vertrekt naar de vertrekluchthaven voor de vlucht naar Kathmandu, in Nepal. Er zijn verschillende maatschappijen die vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Nepal. Bij het versturen van het reisvoorstel, doen wij je ook altijd een voorstel voor vlucht. Indien je zelf een voordeligere vlucht hebt gevonden, mag je deze ook zelf boeken. Dit is voor ons geen probleem.

Dag 2 Welkom in Nepal

Op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten. Hij is gemakkelijk te herkennen aan een bordje met je naam erop en het logo van Indus Reizen. Samen met hem ga je naar het eerste hotel in Patan. Patan is één van de driekoningssteden en is minder druk dan Kathmandu. Dit maakt Patan een prettiger begin van je reis. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen.

Dag 3 Bezoek Patan

Vanuit Kathmandu bezoek je vandaag een van de oude Koningsteden van Nepal, namelijk Patan. Het is een aparte stad, maar tegenwoordig is het tegen Kathmandu aan gelegen. In tegenstelling tot Kathmandu, is het hier een stuk rustiger. Door alle smalle straatjes, is Patan het makkelijkste te voet te verkennen. Tijdens je bezoek kom je veel tempels en paleizen tegen. Ook ben je in Patan aan het juiste adres als je op zoek bent naar handgemaakte souvenirs. Door de zware aardbeving in 2016, staan veel tempels en paleizen in de steigers. Dit maakt een bezoek aan Patan zeker niet minder de moeite waard! Later vandaag bezoek je de twee dorpen Bungamati en Khokana.

Uitzicht vanuit het hotel<br>
Uitzicht vanuit het hotel

Dag 4 Transfer naar Nagarkot

Je vertrekt vandaag uit Patan en de chauffeur brengt je naar Nagarkot. Nagarkot is gelegen op 2000 meter hoogte en je hebt hier een prachtig uitzicht op een aantal van de hoogste bergtoppen van Nepal. In de omgeving van Nagarkot kun je heerlijk wandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Je verblijft in een fijn hotel met overdekt zwembad. Vanaf het dakterras kun je genieten van het uitzicht.

Dag 5 Wandelen

Je gaat vandaag een mooie wandeling maken naar een uitzichtspunt. Je wandelt door de bossen en passeert landerijen. Bij het uitzichtspunt heb je een mooi uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. De rest van de dag kun je zelf invullen. Nog een wandeling maken of lekker uitrusten bij het zwembad. De keuze is aan jou!

Dag 6 Op naar Bhaktapur

Bhaktapur is ook een van de oude koninggsteden van Nepal. In de stad zijn nog veel hindoeïstische en boeddhistische bezienswaardigheden te zien. Het is een fijne, rustige stad waar je weinig tot geen verkeer in het centrum hebt. Bhaktapur verken je eenvoudig zelf. Bezoek bijvoorbeeld eens Durbar Square of Potter’s Square.


Het resort waar je de komende nachten verblijft<br>
Het resort waar je de komende nachten verblijft

Dag 7 Begnas Lake

Het is een lange reisdag vandaag naar Begnas Lake. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor een foto, een korte wandeling of voor wat te drinken. Begnas Lake is één van de grootste meren in de Pokhara vallei. Je verblijft in een sfeervol hotel aan het meer.

Dag 8 Ontspannen dag

Vandaag heb je een dag ter eigen invulling. Het meer staat bekend om het heldere water. Je kunt een boottocht maken op meer, genieten van een ayurvedische massage of een wandeling maken door de rijstvelden. Het hotel heeft ook een zwembad waar het goed vertoeven is.

Dag 9 Transfer naar Pokhara en boottocht

Het is een klein uurtje rijden vandaag naar Pokhara. Het is de tweede grootste stad van het land, maar door de rust die je hier vind heb je dit helemaal niet door. Pokhara is een uitstekende uitvalbasis voor bergwandelaars en het maken van een (meerdaagse) trekking. Je gaat met een bootje het Phewa Lake op. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de natuur en de bergen.

Dag 10 Spectaculaire zonsopgang en bezoek de World Peace Pagoda

Vroeg op vandaag! Je staat vandaag rond 05.00 uur voor de transfer naar Sarangkot. Sarangkot staat bekend om het schitterend uitzicht over het Annapurna gebergte. Je bewondert hier de spectaculaire zonsopgang en reist hierna terug naar het hotel voor het ontbijt. Later op de dag ga je met de boot naar de andere kant voor het meer voor een bezoek aan de World Peace Pagode. Het is een flinke klim omhoog maar wordt ook beloond met een mooi uitzicht op Pokhara!

Besneeuwde bergtoppen in Pokhara<br>
Besneeuwde bergtoppen in Pokhara

Dag 11 Op naar het Chitwan National park

Je reist verder naar het Chitwan Nationaal Park. Na een autorit van ongeveer 4,5 uur kom je hier aan. Chitwan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de bekendste highlights van Nepal. Hier vind je prachtige natuur en vele wilde dieren. De letterlijke betekenis van Chitwan is; Het hart van de Jungle. De dieren die je hier onder andere vind zijn tijgers, olifanten, beren, herten, luipaarden en de een hoornige Indiase neushoorn. Vanuit je verblijf worden verschillende activiteiten aangeboden in en rondom het nationaal park.

Dag 12 en 13 Verblijf Chitwan national park

Twee vrije dagen in het Chitwan Nationaal Park. Vanuit je verblijf worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je een tocht door de jungle maken om vogels te spotten. Ook heb je de optie om een boot- en/of jeepsafari te doen. Bij het verblijf word je verder geïnformeerd over de tijden van de activiteiten en de verschillende opties.

Dag 14 Naar Kathmandu

Je reist vandaag naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Kathmandu ligt samen met de steden Patan en Bhaktapur (die je eerder hebt bezocht) in de Kathmandu vallei aam de voet van de Himalaya. Je komt in de namiddag aan bij het hotel.

Dag 15 Einde rondreis

Helaas is de rondreis vandaag afgelopen. De chauffeur brengt je terug naar de luchthaven van Kathmandu, waar je op het vliegtuig terug naar huis stapt. Je kunt de rondreis natuurlijk altijd verlengen met bijvoorbeeld een paar dagen Bhutan of India. Heb je hier interesse in? Laat ons dit dan weten en wij voegen dit voor je toe aan de reis.