Nepal the local way

Ontdek Nepal en maak kennis met de vriendelijke bevolking. Je verblijft in de leukste homestays, authentieke kleinschalige hotels en leert het land zo op een bijzondere manier kennen. Safari's, wandeltochten, cultuur snuiven in koningssteden staat allemaal op het programma van deze leuke rondreis door Nepal.

Dag 1 Op naar Kathmandu

Vandaag is de eerste dag van de rondreis. Dit is een echte reisdag. Je vertrekt naar de vertrekluchthaven voor de vlucht naar Kathmandu, in Nepal. Er zijn verschillende maatschappijen die vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Nepal. Bij het versturen van het reisvoorstel, doen wij je ook altijd een voorstel voor vlucht. Indien je zelf een voordeligere vlucht hebt gevonden, mag je deze ook zelf boeken. Dit is voor ons geen probleem.

Dag 2 Welkom in Kathmandu

Na een lange reis kom je vandaag aan in de hoofdstad van Nepal; Kathmandu. Op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten. Hij is gemakkelijk te herkennen aan een bordje met je naam erop en het logo van Indus Reizen. Samen met hem ga je naar het eerste hotel in de stad. Onderweg krijg je al een glimp mee van het hectische, maar zeer indrukwekkende Kathmandu. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen.

Dag 3 Vrije dag in Kathmandu

Vandaag heb je genoeg tijd om Kathmandu te verkennen. Een bezoek aan Durbar Square met de vele tempels en het koninklijk paleis is zeker een aanrader. De Swayambunath is de beroemde stoepa en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Dag 4 Op naar Panauti

De chauffeur brengt je vandaag naar het dorp Panauti. Panauti is een klein Newari stadje en is één van de oudste dorpjes van Nepal. Het is gelegen in een vallei aan de voet van de Himalaya. Panauti is een historisch stadje met fraaie tempels en een mooi oud plein. Je verblijft vannacht bij één van de families die zijn aangesloten bij Panauti Community homestay. De homestays worden gerund door lokale vrouwen. In de avond kun je meehelpen met het bereiden van de traditionele Nepalese maaltijden.


Het dorpje Panauti<br>
Het dorpje Panauti

Dag 5 Trekking naar Sanga en via Bhaktapur naar het klooster

Een actieve ochtend! Je maakt een mooie wandeling van zo’n 3 tot 4 uur naar Sanga. Het is een leuke wandeling over het platteland en onderweg passeer je kleine dorpjes en veel rijstvelden. In Sanga kun je even uitrusten voordat je verder reist naar Bhaktapur. Dit is een van de oude Koningssteden van Nepal. In de stad zijn nog veel hindoeïstische en boeddhistische bezienswaardigheden te zien. Het is een fijne, rustige stad waar je weinig tot geen verkeer in het centrum hebt. De gids laat je verschillende bezienswaardigheden in de stad zien. In de namiddag reis je verder naar Neydo waar je gaat overnachten in een klooster. In het klooster wonen nog ongeveer 200 monniken en het hotel dat hier bij ligt wordt gerund door de monniken. Ze vertellen je graag meer over het leven in het klooster en je mag samen met de monniken eten en de ceremonies bijwonen.

Dag 6 Op naar het Chitwan national park

Je reist verder naar het Chitwan National Park. Chitwan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de bekendste highlights van Nepal. Hier vind je prachtige natuur en vele wilde dieren. De letterlijke betekenis van Chitwan is; Het hart van de Jungle. De dieren die je hier onder andere vind zijn tijgers, olifanten, beren, herten, luipaarden en de een hoornige Indiase neushoorn. Vanuit je verblijf worden verschillende activiteiten aangeboden in en rondom het nationaal park. Na een paar dagen verblijven in een homestay verblijf je vandaag in een sfeervol hotel met zwembad. In de namiddag ga je alvast de jungle verkennen tijdens het kajakken op de rivier.

Tijdens de safari heb je kans om olifanten te spotten<br>
Tijdens de safari heb je kans om olifanten te spotten

Dag 7 Vandaag op safari in het Chitwan national park

Met een ranger ga je vandaag het Chitwan national park ontdekken. Je maakt een mooie jeepsafari en hebt de kans om verschillende wilde dieren te spotten. Voor de lunch ben je weer terug in het hotel en in de namiddag maak je een wandeltocht. Tijdens de wandeling kun je verschillende soorten vogels spotten en genieten van de prachtige natuur.

Dag 8 Ontmoet de inwoners van Barauli en maak een mooie fietstocht

Barauli is een rustig plaatsje aan de rand van het Chitwan National park. De mensen leven hier in een kleine gemeenschap en het dorpje neemt deel aan het project dat reizigers en bewoners bij elkaar brengt. De gemeenschap heeft op deze manier een stabiele inkomstenbron. Barauli is een dorpje van de Tharu en tijdens je verblijf ontmoet je de bewoners, maak je een mooie fietstocht en kun je meehelpen in de keuken. Een leuke ervaring die je niet snel zult vergeten!

Vriendelijke gezichten bij aankomst in het dorp<br>
Vriendelijke gezichten bij aankomst in het dorp

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 Transfer naar Tansen

Het is een kleine 4 uur rijden vandaag naar het stadje Tansen. Het is een mooie route door het berggebied. Onderweg is genoeg tijd om een foto te maken of om een dorpje te bezoeken. Tansen is gelegen op een berg en je vindt hier de typische Nepalese bouwstijl terug. De homestay waar je vannacht verblijft ligt aan de rand van de stad. Je kunt vandaag een wandeling maken naar Shrinagar Hill waarvan je een prachtige zonsondergang of zonsopgang hebt. Cultuur snuiven in het stadje is natuurlijk ook mogelijk.

Dag 10 Transfer naar Pokhara

Vandaag heb je een langere reisdag. Het is zo’n 5/6 uur rijden naar Pokhara. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor een foto, een korte wandeling of voor wat te drinken. Het is de tweede grootste stad van het land, maar door de rust die je hier vind heb je dit helemaal niet door. Pokhara is een uitstekende uitvalbasis voor bergwandelaars en het maken van een (meerdaagse) trekking. In de namiddag heb je nog tijd om het centrum te verkennen.


Besneeuwde bergtoppen in Pokhara<br>
Besneeuwde bergtoppen in Pokhara

Dag 11 Wandelen in de bergen

De chauffeur brengt je vandaag naar het startpunt van de wandeltocht. Je maakt vandaag een wandeltocht van zo’n 2 uur in de bergen naar de ecolodge waar je vandaag verblijft. Vergeet je tijdens de wandeling niet om foto’s te maken? Het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen is spectaculair. Ook vanuit de ecolodge heb je een prachtig uitzicht.

Dag 12 Zonsopgang en terug naar Pokhara

Als je vroeg op staat vandaag kun je in de tuin van het hotel de prachtige zonsopgang bewonderen. Na het ontbijt wandel je terug naar het dorpje waar de chauffeur op je staat te wachten. Je reist terug naar Pokhara en hebt in de middag nog tijd om een boottocht te maken op het Phewa meer

Dag 13 Naar Begnas Lake

Het is een korte transfer vandaag naar Begnas Lake. Begnas Lake is één van de grootste meren in de Pokhara vallei. Je verblijft in een sfeervol hotel aan het meer. De rest van de dag kun je een boekje gaan lezen, uitrusten bij het zwembad of alvast op verkenning gaan.

Begnas Lake<br>
Begnas Lake

Dag 14 Ontspannen dag aan het meer

Vandaag heb je een dag ter eigen invulling. Het meer staat bekend om het heldere water. Je kunt een boottocht maken op meer, genieten van een Ayurvedische massage of een wandeling maken door de rijstvelden. Het hotel heeft ook een zwembad waar het goed vertoeven is.

Je overnacht op een bijzondere plek<br>
Je overnacht op een bijzondere plek

Dag 15 Nuwakot

Via kronkelende wegen reis je vandaag naar Nuwakot. Nuwakot is een sfeervol plaatsje en in de omgeving leven verschillende stammen zoals de Tamang en Dalit. Het historische paleis en de vele mooie tempels maken het een leuke plek. Rondom Nuwakot kun je prachtige wandelingen maken. Je overnacht vannacht in een authentiek Newara Manor Huis. Een prachtig huis dat volledig is gerestaureerd.

Dag 16 Vrije dag

Een vrije dag vandaag. Een bezoek aan het fort of een van de tempels is zeker een aanrader. In de middag volg je een kookworkshop in het hotel en leer je meer over de Nepalese keuken. Het proeven van de verschillende gerechten hoort er natuurlijk ook bij!

Dag 17 Transfer terug van Kathmandu

Het einde van de rondreis in Nepal is bijna aangebroken. Je reist vandaag terug naar Kathmandu waar je de laatste nacht verblijft. In de middag heb je nog genoeg tijd om souvenirs te kopen of de stad nog eens te bekijken.

Dag 18 Einde rondreis

Helaas is de rondreis vandaag afgelopen. De chauffeur brengt je terug naar de luchthaven van Kathmandu, waar je op het vliegtuig terug naar huis stapt. Je kunt de rondreis natuurlijk altijd verlengen met bijvoorbeeld een paar dagen Bhutan of India. Heb je hier interesse in? Laat ons dit dan weten en wij voegen dit voor je toe aan de reis.