Het onontdekte Sikkim en Orissa

Deze rondreis is voor de échte avonturiers! Je leert een hele andere kant kennen van het veelzijdige India. Bezoek dan de nog relatief onbekende staten Sikkim en Orissa tijdens deze rondreis door Oost-India! Je reist door hoge rijstvelden, kleurrijke markten, unieke tempelcomplexen en bijzonder mooie dorpen terwijl je geniet van het aangename klimaat en gastvrije bevolking.

Dag 1 Vertrek naar India, je Sikkim en Orissa rondreis is begonnen!

De vakantie naar India is begonnen! Je vertrekt naar Delhi en kunt vliegen vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf maar ook Frankfurt behoort tot de mogelijkheden. Boek je liever zelf je vlucht? Geen probleem! Wij doen je in ieder geval altijd een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 Aankomst in Delhi

Na een lange vlucht ben je dan eindelijk in het kleurrijke India! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en word je naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van je reis. Of kan je niet wachten om op verkenning te gaan?

Indiase specerijen op de markt in Delhi<br>
Indiase specerijen op de markt in Delhi

Dag 3 Binnenlandse vlucht naar Bagdogra met verblijf in Gangtok

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Bagdogra. Eenmaal aangekomen in Bagdogra gaat de reis verder naar Gangtok. De precieze betekenis van de naam Gangtok is onduidelijk, hoewel de populairste betekenis 'heuveltop' is. De hoofdstad Sikkim ligt op zo’n 1677 meter hoogte met adembenemende uitzichten op de Ranipool-rivier. Morgen ga je het prachtige Gangtok verkennen. Maar vandaag ben je de rest van de dag vrij om er nog een mooie dag van te maken.

Dag 4 Op verkenning in Gangtok

Je bezoekt vandaag een aantal highlights in Gangtok. We beginnen met een bezoek aan het Enchey klooster wat letterlijk 'de eenzame tempel' betekent, wat eigenlijk het tegenovergestelde is van wat de tempel vandaag de dag is. Het is namelijk één van de meest bezochte plekken in Sikkim. Dit is vooral te danken aan het Pang Lhabsol-festival die jaarlijks duizenden Bhutia's en de Lepcha’s samenbrengt. Iets verderop vind je Namgyal Institute of Tibetology, een belangrijk centrum voor boeddhistische filosofie. Je brengt ook een kort bezoekje aan Cottage Industries waar je de mooiste handgemaakte souvenirs kunt scoren. Later op de dag rijden we de stad uit naar het uitzichtpunt Tashi waar je uitkijkt op de sneeuwtoppen van Kanchenjunga.

Enchey klooster
Enchey klooster

Dag 5 Dorpswandeling in Rumtek met bezoek aan klooster

Je begint je dag met een bezoek aan het kleurrijke dorpje Rumtek waar je een kijkje neemt in het dagelijks leven van de lokale bevolking. Later bezoek je het Rumtek-klooster, een belangrijke klooster onder de Tibetaanse boeddhisten. De reis gaat verder naar Namchi, gelegen in het zuiden van Sikkim en staat bekend als de culturele hoofdstad van de staat. Morgen ga je de stad verkennen.

Dag 6 Klimmen naar de top van Samdrumptse

standbeeld van Guru Padamasambhava<br>
standbeeld van Guru Padamasambhava

Tijdens je tour door Namchi beklim je Samdruptse wat letterlijk 'wens vervullende heuvel' betekend in de Bhutia-taal. Bovenop de heuvel kom je oog in oog te staan met een gigantisch 41 meter hoge standbeeld van Guru Padamasambhava. Dalai Lama legde de eerste steen van dit standbeeld in oktober 1997. Het heeft bijna drie jaar geduurd om het enorme beeld te bouwen. Vervolgens maak je een mooie wandeling door de Namchi Rock tuinen vol fleurige bloemen. Ook onder de lokale bevolking is de tuin een favoriet. Later bezoek je Char Dham, alles is hier groot! Het enorme cultureel pelgrimscomplex heeft onder andere een gigantische standbeeld van Lord Shiva. Vervolgens rijden we naar Pelling waar je twee nachten verblijft.

Dag 7 Dorpswandeling Darap en in de avond bezoek aan het Pemayangtse klooster

De India rondreis vervolgt zicht met de reis naar het dorpje Darap. Darap is een klein heuvelachtig dorpje met hier en daar kleine pittoreske huisjes. Zeker een fotomomentje waard! Vervolgens gaat de reis verder naar Rock Garden. Zoals de naam al een beetje verklapt, is het eigenlijk een tuin die ontstaan is rondom de rotsen. Voordat je terug reist naar het hotel bezoek je Rimbi Waterfalls en Suspension Bridge, de op een na grootste brug in Aziê. In de avond bezoek je het prachtige Pemayangtse klooster.

Theevelden in Darjeeling<br>
Theevelden in Darjeeling

Dag 8 Transfer naar Darjeeling

Na het ontbijt verlaat je Pelling en reis je verder de bergen in naar Darjeeling. De omgeving van Darjeeling is dé reden dat het plaatsje niet mag ontbreken in je rondreis. Groene heuvels, theeplantages en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya omringen deze spectaculaire plek.

Dag 9 Sightseeing Darjeeling

Gelegen in de bergen omringd door smaragdgroene theeplantages en overschaduwd door de magische Kanchenjunga berg ligt Darjeeling. We rijden eerst naar Tiger Hill, een UNESCO werelderfgoed op zo’n 2590 meter hoogte. Vervolgens stap je op de Toy Train voor een korte rit naar Ghoom. Adembenemende uitzichten gegarandeerd! Eenmaal aangekomen in Ghoom bezoek je een Japanse tempel. Eventjes zal het voelen alsof je in Japan bent terwijl je omringd wordt door Japanse invloeden. Je bezoekt ook Peace Pagoda, waar vier avatars van Lord Buddha tentoon wordt gesteld. Ook een bezoek aan een Tibetaanse vluchtelingencentrum en een theefabriek staan op het programma.

Toy Train<br>
Toy Train

Dag 10 Binnenlandse vlucht naar Kolkata

Na het ontbijt verlaat je de bergen en brengt onze chauffeur je naar het vliegveld van Bagdogra en stap je op het vliegtuig naar Kolkata. Kolkata ligt aan de oostelijke oever van de Hooghly rivier en is de hoofdstad van de Indiase deelstaat West-Bengalen. De komende dagen ga je dit deel van India verkennen. Maar voor nu ben je de rest van de dag vrij om lekker te ontspannen in het hotel.

Dag 11 Je gaat Kolkata verkennen

Begin je dag ontspannen en geniet van een uitgebreid ontbijtje. Later op de dag bezoek je Howrah Bridge. De brug is gelegen over de Hooghly rivier en is de drukste brug ter wereld. Onder deze brug vind je de grootste Aziatische bloemenmarkt. Duizenden mensen komen hier dagelijks samen om bloemen en planten te kopen en verkopen. Na een leuke wandeling onder de brug rijden we verder naar Belur Math waar je de Ramakrishna-tempel gaat bezoeken. Een bijzondere tempel, het ziet er namelijk uit als een kerk, moskee of tempel, afhankelijk van waar je het bekijkt. We stoppen ook Kumartuli, de enige echte pottenbakkersstad van India. Ook bezoek je vandaag Victoria Memorial en Mother Teresa House.

Bloemenmarkt in Kolkata<br>
Bloemenmarkt in Kolkata

Dag 12 Met de trein naar Bhubaneswar

Vandaag stap je tegen het eind van de ochtend op de trein naar Bhubaneswar. Maak een praatje met medepassagiers en geniet van het mooie uitzicht. Bhubaneswar is de hoofdstad van de staat Orissa en was ooit het hart van het vroegere Kalinga Koninkrijk. Bhubaneswar betekent letterlijk de Heer van het Universum. De huidige moderne stad werd opgericht in 1946 en is ontworpen door de wereldberoemde Duitse architect Otto Königsberger. De komende dagen ga je deze mooie stad beter leren kennen.

Dag 13 Boottocht nationaal park Bhitarkanika

Je stapt vandaag aan boord van een boot voor een tocht in verschillende kreken van nationaal park Bhitarkanika. Het nationaal park wordt beschouwd als een kleine Amazone en is een van de meest indrukwekkende natuurreservaten van Azië. Houd je camera bij de hand want de kans is groot dat je vandaag onder andere krokodillen, zeldzame vogels en mangrovebossen gaat spotten! Je bezoekt ook vogelreservaat Bagagahana en de jachttoren Sikarakathi. Ook bezoek je een eeuwen oude Shiva-tempel. Bezoek later krokodillenteelt centrum en museum in Dangmal. Je verblijft vandaag in de buurt van het nationaal park.

Mangrovebos in Bhitarkanika<br>
Mangrovebos in Bhitarkanika

Dag 14 Bezoek aan Diamond-driehoek

Een beeld in het museum in Lalitgiri<br>
Een beeld in het museum in Lalitgiri

Na het ontbijt rijden we terug naar Bhubaneswar. Onderweg bezoek je het boeddhistisch circuit Lalitgiri-Ratnagiri-Udayagiri, in de volksmond bekend als 'Diamond-driehoek van Odisha'. Lalitgiri is het oudste boeddhistische complex van de staat en één van de vroegste boeddhistische vestigingen ter wereld. Je bezoekt ook twee musea in Ratnagiri en Lalitgiri waar je een beter beeld krijgt van de twee belangrijke boeddhistische steden.

Dag 15 Bhubaneswar sightseeing

Je gaat vandaag Bhubaneswar verder verkennen. Je begint de dag met een aantal tempelbezoeken waaronder Mukteshwara-tempel, bekend om zijn schitterende werk in Kalingan-stijl architectuur met een combinatie van hindoeïstische-, boeddhistische- en jain kenmerken. Later klim je naar de top van de tegenover elkaar liggende heuvels Khandagiri (gebroken heuvel) en Udaygiri (heuvel van de zonsopgang) waar je oude grotten van Udaigiri en Khandagiri gaat bezoeken. Onderweg kom je veel aapjes tegen. Later bezoek je Tribal Museum. Het museum is gespecialiseerd in de kunst en cultuur van de 62 stammen van Orissa. Als je geen genoeg kunt krijgen, is het in de avond mogelijk om traditioneel markt Eramra Haat te bezoeken of ga je liever ontspannen in het hotel?

Aapjes die je komen groeten!<br>
Aapjes die je komen groeten!

Dag 16 Via Dhauli en Pipili naar het kustplaatje Puri

Applique werk in Pipili<br>
Applique werk in Pipili

Vandaag verlaten we Bhubaneshwar en rijdt onze chauffeur via Dhauli naar Puri. Nabij Dhauli, ten zuiden van Bhubaneshwar, is een rots gegraveerd met de edicten van keizer Ashoka. De voorkant van de rots is gebeeldhouwd als de kop, romp en voorpoten van een olifant. We stoppen hier even om het meesterwerk te bewonderen. Verder bezoek je Pipili, het appliqué-werk dorp en markt. Applique-kunst is het proces van het knippen van gekleurd doek in vormen van dieren, vogels, bloemen, bladeren en andere decoratieve motieven en worden genaaid op een stuk stof dat uiteindelijk kan worden gebruikt als een lampenkap, een handtas of zelfs een tuin paraplu. We stoppen ook bij de zonnetempel in Konark. Eenmaal aangekomen in Puri ga je lekker genieten van zon, zee en strand!

Dag 17 Boottocht op Chilika Lagoon en transfer naar Gopalpur

Gelegen aan de kust van de Golf van Bengalen, is de stad Puri gezegend met een aantal van de meest prachtige stranden in India. Heerlijk wakker worden dus. Na het ontbijt rijden we verder naar Gopalpur. Onderweg stop je in Barkul waar je op een motorboot stapt voor een prachtige rit op de grootste brakwater lagune van Azië: Chilika Lagune. Je verkent ook het vogelreservaat Nalabana en het prachtige onbewoonde eiland Kalijai, ideaal om te picknicken onder het genot van adembenemende uitzichten!

Chilika Lagune<br>
Chilika Lagune

Dag 18 Via Taptapani en het dorpje Padmanavpur naar Chandragiri

Na het ontbijt rijden we naar Chandragiri, een Tibetaanse vluchtelingenkolonie die ook wel bekend staat als mini Tibet. Het Jirang-klooster is een van de grootste boeddhistische kloosters in Zuidoost-Azië, onderweg stop je bij de hete zwavelwaterstroom van Taptapani. Onderweg terug naar het hotel bezoek je het dorpje Padmanavpur waar je kennis maakt met de lokale bevolking en speciale weef technieken die zij toepassen om de meest prachtige sarees te maken. De rest van de dag ben je vrij om zelf op verkenning te gaan.

Dag 19 Naar Bhubaneswar met stop bij Olasing en Ekamra Haat

Ekamra Haat<br>
Ekamra Haat

Vandaag een rustig dagje. We beginnen na de lunch aan de reis terug naar Bhubaneswar. Onderweg bezoek je weefdorp Olasing. Bij aankomst in Bhubaneswar breng je een bezoek aan Ekamra Haat. Lekker rond slenteren op de markt waar je je laatste souvenirtjes kunt scoren. Morgen vroeg op voor je treinreis naar Kolkata.

Dag 20 Treinreis terug naar Kolkata

Na je ontbijt word je naar het treinstation gebracht waar je op de trein stapt naar Kolkata. Op het treinstation van Kolkata wacht onze chauffeur je op en word je naar je hotel gebracht. Je verblijft dicht bij het vliegveld. Geniet nog even van je laatste dagje in India terwijl je terugblikt op de afgelopen dagen.

Dag 21 Terugvlucht naar huis

Na deze bijzondere rondreis door Sikkem en Orissa is het tijd om gedag te zeggen. De chauffeur brengt je vandaag naar het vliegveld van Kolkata waar je op het vliegtuig stapt naar huis.

Tijdens deze reis maak je twee binnenlandse vluchten van Kolkata naar Port Blair en van Port Blair weer naar Kolkata. De kosten voor deze twee vluchten bedragen rond de € 410,- per persoon in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vluchten zijn niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail