Ontdek Assam en Nagaland

Hou jij van bijzondere reizen en ongebaande paden? Dan is deze rondreis in Oost-India perfect voor jou. Je gaat naar het nog relatief onontdekte Assam en Nagaland en bezoekt hier tribale stammen, mooie tempels en het prachtige Kaziranga National Park. Dit park is overigens gesloten van mei tot en met oktober, dus als je dit park niet wilt missen plan dan je reis tussen november en april.Dit gebied is nog niet erg toeristisch en de accommodaties zijn soms nog wat eenvoudig. Toch zorgen we ervoor dat je altijd op een fijn plekje verblijft.

Dag 1 Je vliegt naar Kolkata

Je vliegt naar Kolkata en komt morgen aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel, de keuze is aan jou. Wij zorgen ervoor dat je in Kolkata hartelijk verwelkomd wordt op de luchthaven.

Bloemenmarkt in Kolkata<br>
Bloemenmarkt in Kolkata

Dag 2 Welkom in Kolkata

Welkom in India! Op de luchthaven van Kolkata word je hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij staat op je te wachten met een bordje met jouw naam erop, kan niet missen! De chauffeur brengt je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht. De rest van de dag heb je geen programma.

Dag 3 Sightseeing in Kolkata

Vandaag ga je met een gids op pad in Kolkata en bezoek je enkele highlights van de stad zoals Belur Math en Victoria Memorial. Je gaat ook naar de Howrah brug en het Moeder Theresa huis en je maakt een wandeling door de unieke kunstenaarswijk Kumartuli waar beelden van klei worden gemaakt.

De beelden waar kunstenaarswijk Kumartuli bekend om staat<br>
De beelden waar kunstenaarswijk Kumartuli bekend om staat

Dag 4 Binnenlandse vlucht naar Guwahati, transfer naar Kaziranga

Na het ontbijt vlieg je met een binnenlandse vlucht naar Guwahati. Hier word je opgehaald door de chauffeur en reis je met de auto verder naar Kaziranga National Park in het oosten van Assam.

Olifanten spotten in nationaal park Kaziranga<br>
Olifanten spotten in nationaal park Kaziranga

Dag 5 Kaziranga National Park

Vandaag geniet je een volle dag van de prachtige natuur in het Kaziranga National Park tijdens twee jeepsafari's, één in de ochtend en één in de namiddag. Het park staat bekend om de bedreigde Indische neushoorn die er leeft, maar je kunt er ook andere wilde dieren en vogels spotten.

Dag 6 Bezoek het orchidee park en reis verder naar Kohima

Na het ontbijt bezoek je het Kaziranga Orchid Park cum Biodiversity Conservation Centre. Hier kun je onder andere de lokale orchidee soorten en andere planten bewonderen. Daarna reis je verder naar Kohima. Onderweg maken we een stop bij een heetwaterbron en een Shiva tempel.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 7 Kohima

Je gaat op pad in Kohima en omgeving, te beginnen bij de militaire begraafplaats ter nagedachtenis aan de soldaten die zijn gestorven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna bezoek je het State Museum waar allerlei gebruiksvoorwerpen en sieraden van verschillende Naga stammen tentoongesteld worden. Een bezoek aan de lokale markt mag natuurlijk niet ontbreken. Verder ga je naar het authentieke Angami dorp Khonoma village. Hier vochten de Angami Naga krijgers in 1879 tegen de Britten.

Indiase malas<br>
Indiase malas

Dag 8 Bezoek lokale dorpjes en reis verder naar Jorhat

Indiase theeplantages<br>
Indiase theeplantages

In Jakhama en Kigwema wonen voornamelijk leden van de Angami stammen die weer zijn onderverdeeld in verschillende clans. De dorpen liggen op een berg buiten Kohima en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Je bezoekt deze dorpen en maakt kennis met de lokale stammen en hun leefwijze. In februari kun je hier het Sekrenyi festival meemaken. Na het dorpsbezoek reis je verder naar Jorhat. Jorhat is een theegebied en de de 'toegangspoort' naar Nagaland en Majuli River Island. Morgen bezoek je dit bijzondere eiland.

Dag 9 Excursie naar het riviereiland Majuli

Na het ontbijt stap je op de veerboot naar Majuli, het grootste bewoonde riviereiland ter wereld. Op dit pittoreske eiland in de Brahmaputra rivier bezoek je de Sastra's, kloosters waar hindoemonniken leven die het Vaishnavisme aanhangen. Verder bezoek je een lokaal dorpje en maak je kennis met de rijke cultuur van de eeuwenoude Missing volksstam. Na je bezoek aan dit bijzondere eiland ga je weer terug naar Jorhat.

riviereiland Majuli<br>
riviereiland Majuli

Dag 10 Via Sivasagar reis je verder naar Mon

De reis gaat verder naar Mon. Onderweg stoppen we bij Ahom monumenten en tempels in Sivasagar, ooit de hoofdstad van de Ahom koningen. Mon ligt bijna 900 meter boven zeeniveau en hier leven de Konyaks, een Naga stam. Het is een bijzondere plek om te bezoeken.

Het dorpje Longwa<br>
Het dorpje Longwa

Dag 11 Op verkenning in Mon

In de ochtend rijd je naar het dorp Longwa. Het is een van de grootste dorpen in het district Mon en ligt op de grens met Myanmar, letterlijk, want het huis van de Angh (dorpshoofd) staat voor een deel in India en het andere deel staat in Myanmar. Onderweg naar Longwa bezoek je het dorpje Tang.

Dag 12 van Mon naar Dibrugarh

Onderweg naar Dibrugarh nemen we je mee naar het dorp Chui, een etnisch dorpje buiten Mon. In het museum kom je meer te weten over de rijke Konyak cultuur en tradities, zoals jagen. Na dit bezoek reis je verder naar Dibrugarh, een mooi plaatsje tussen de theeplantages.

Dibrugarh van boven<br>
Dibrugarh van boven

Dag 13 Een thee tour in Dibrugarh

Theeplantage<br>
Theeplantage

Je gaat op een Thee Tour bij Ethelwold Tea Estate. Hier leer je meer over de oorsprong van thee, hoe het verbouwd wordt en over de verschillende soorten en kwaliteiten thee. Uiteraard kun je tijdens een proeverij de verschillende soorten thee proeven.

(tussen december en maart worden er geen theeblaadjes geplukt. Hierdoor is een demonstratie van het proces niet mogelijk in deze periode. Een rondleiding en thee proeverij zijn wel mogelijk.)

Dag 14 Een excursie naar Namphake en Digboi

Je maakt een uitstapje naar het dorp Namphake. Het grootste Tai-Phake dorp in Assam, waar de families afstammen van de Tai. In de 13e eeuw hebben zij zich hier gevestigd vanuit Thailand. De inwoners spreken nog hun eigen taal en hebben hun eigen gebruiken. Daarna rijd je naar Digboi, de eerste oliestad van Azië. Hier bezoek je de oorlogsbegraafplaats ter herinnering aan de Twee Wereldoorlog. Na deze excursies ga je weer terug naar je hotel in Dibrugarh.

Namphake
Namphake

Dag 15 Binnenlandse vlucht naar Kolkata

Je vliegt van Dibrugarh naar Kolkata voor je laatste nacht in India. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 16 Terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld waar je na een onvergetelijk reis weer naar huis vliegt.