Tropisch genieten in Orissa en Andaman

Ben je nieuwsgierig naar de mooiste stranden van Azië? Kies dan voor deze Indus reizen rondreis naar het paradijs de Andaman Eilanden. De reis begint in de wereldstad Kolkata en met de trein reis je naar Orissa waar je oude tempels bezoekt en kennismaakt met de unieke lokale cultuur. De ambacht en kunst die je in Orissa tegenkomt zijn erg indrukwekkend. Je eindigt uiteindelijk op Havelock Island, een van de Andaman Eilanden, waar je kunt genieten van een paar ontspannen stranddagen. De perfecte reis!

- Excursies inbegrepen
- Treinreis
- Tropisch strandverblijf

Dag 1 Je reis is begonnen, je vliegt naar Kolkata

Vandaag begint je reis met je vlucht naar Kolkata waar je de volgende dag aankomt. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel, de keuze is aan jou. Wij zorgen ervoor dat je in Kolkata hartelijk verwelkomd wordt op de luchthaven.

Dag 2 Welkom in India!

Je komt vandaag aan in Kolkata! Op de luchthaven word je hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij heeft een bordje met jouw naam erop dus dat kan niet missen. De chauffeur brengt je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht. De rest van de dag heb je geen programma.

Op de bloemenmarkt van Kolkata<br>
Op de bloemenmarkt van Kolkata
In Kumartuli worden prachtige beelden gemaakt.<br>
In Kumartuli worden prachtige beelden gemaakt.

Dag 3 Op verkenning in Kolkata

Na het ontbijt ga je met een gids op pad in Kolkata en bezoek je enkele highlights van de stad zoals Belur Math en Victoria Memorial. We nemen je ook mee naar de wereldberoemde Howrah Brug en de naar de grootste groothandel bloemenmarkt van Azië. Verder staat het Moeder Theresa huis op het progamma en maak je een wandeling door de kunstenaarswijk Kumartuli waar beelden van klei worden gemaakt.

Dag 4 Een mooie treinreis naar Bhubaneswar

Na het ontbijt stap je op de trein. Je maakt een mooie treinreis naar Bhubaneswar, de hoofdstad van de deelstaat Orissa. Je komt hier in de middag aan. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht en heb je de middag vrij te besteden.

Dag 5 Je reist verder naar Bhitarkanika

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Bhitarkanika National Park. Onderweg maak je een stop in Ratangir en Udaigiri.

Mongrovebos in nationaal park Bhitarkanika<br>
Mongrovebos in nationaal park Bhitarkanika

Dag 6 Via boeddhistische ruines reis je terug naar Bhubaneshwar

De dag begint met een boottocht over de wateren van Bhitarkanika National Park om krokodillen en vogels te spotten en het prachtige mangrove bos te bewonderen. Hierna reis je terug naar Bhubaneshwar.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 7 Met een gids bezoek je de highlights van Bhubaneswar

Met een gids ga je op verkenning in Bhubaneswar. Je bezoekt verschillende tempels zoals de Lingaraja tempel, de Rajarani tempel en de Sixty Four Yogini tempel. Deze laatste tempel staat in Hirapur, een leuk dorp in de buurt van Bhubaneshwar. We brengen je ook naar de grotten van Udaigiri en Khandagiri. Deze twee heuvels staan naast elkaar en in de grotten zijn ruimtes uitgehouwen die werden gebruikt als verblijfplaats voor de Jain monniken. Als laatste bezoek je het Tribal Museum dat gespecialiseerd is in de kunst en cultuur van de 62 stammen in Orissa.

Dag 8 Via Dhauli en Konark reis je naar Puri

Onderweg naar Puri bezoek je Dhauli. Hier vind je de Ashoka rotsedict. Keizer Ashoka heeft zijn edict in de rots bij Dhauli gegraveerd. Zijn edict komt voort uit zijn boeddhistische overtuigingen. Er staat ook een grote rots waaruit de afbeelding van een olifant is gehouwen. Daarna ga je naar de Pipili waar je de markt bezoekt. Hier vind je het applique werk waar Pipili bekend om staat. Via de Zonnetempel in Konar reis je uiteindelijk verder naar Puri aan de Baai van Bengalen.

Applique werk<br>
Applique werk

Dag 9 Een boottocht in Chilika en verder naar Gopalpur

We gaan de Chilika lagune, het grootste brak water meer van Azië. Een boottocht op dit meer is de perfecte manier om de natuur te bekijken. Je gaat dan ook een mooie boottocht maken en verkent het vogelreservaat op Nalabana Eiland de tempel op Kalijai Eiland. In het meer leven ook Irriwaddy dolfijnen, dus kijk goed om je heen als je op het water bent. Na de boottocht reis je verder naar Gopalpur.

Chilika lagune<br>
Chilika lagune

Dag 10 Bezoek de Tibetaanse nederzetting in Chandragiri

Saree weven<br>
Saree weven

Een mooie excursie vandaag. Je gaat naar Chandragiri, een plek waar Tibetaanse vluchtelingen zijn neergestreken. Het staat dan ook bekend als mini Tibet en om de kleden die er geweven worden. Onderweg naar Chandragiri maken we een stop bij de zwavelbronnen in Taptapani. Op de terugweg naar Gopalpur breng je een bezoek aan het katoen weversdorp Padmanavpur. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 11 Terug naar Bhubaneswar

Een relaxte dag vandaag. De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch vertrek je naar Bhubaneswar. Onderweg stop je bij Olasing, een dorp van zijde wevers. Eenmaal aangekomen in Bhubaneswar nemen we je mee naar de traditionele markt Ekamra Haat. Hier vind je allerlei handgemaakt en handgewoven produchten uit Orissa. Perfect voor een mooi aandenken aan je reis.


Traditionele markt Ekamra Haat<br>
Traditionele markt Ekamra Haat

Dag 12 Met de trein naar Kolkata

Vandaag staat er weer een treinreis op het programma. Dit keer vroeg op voor de ochtendtrein wat betekent dat je zo rond twee uur 's middags in Kolkata aankomt.

Dag 13 Op naar de Andaman Eilanden

Je vliegt naar Port Blair, de hoofdstad van de Andaman en Nicobar Eilanden in de Baai van Bengalen. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht. Later nemen we je mee naar Corbyn's Cove Beach, het enige strand in de stad. Het ligt ongeveer 8 km buiten het centrum en is een prachtige plek met helder blauw zeewater en wuivende kokospalmen.

Dag 14 Met de boot naar Havelock Island

zondsondergang op Radhangar Beach
zondsondergang op Radhangar Beach

Je stapt op de boot naar Havelock Island, een van de prachtige eilanden van de Andamans. Havelock is vrij toeristisch, maar het is ook groot genoeg om de drukte te ontwijken. Als je bijvoorbeeld een van de mooie stranden Radhanagar Beach (Beach nr. 7) of Elephant Beach bezoekt, loop dan een paar honderd meter naar links of recht en je vindt nog een heerlijk rustig plekje om te genieten zonder al te veel mensen om je heen. Radhangar Beach is een populaire plek om de zonsondergang te bekijken en Elephant Beach is een bekende snorkel- en duikspot.

Dag 15, 16 en 17 Strandverblijf op Havelock Island

Je hebt een vrije stranddag op Havelock. Geniet van zon, zee, strand en wuivende palmbomen.

Dag 18 Met de boot naar Port Blair

Na het ontbijt stap je weer op de veerboot naar Port Blair. Bij aankomst in Port Blair brengen we je naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. Misschien een bezoekje aan de voormalige gevangenis? De Cellular Jail is nu een museum. Je kunt natuurlijk ook even naar de bazar of gewoon heerlijk ontspannen bij je hotel of op het strand. Morgen verlaat je de eilanden dus geniet er nog van zo lang kan!

Dag 19 Binnenlandse vlucht naar Kolkata

Je vliegt naar Kolkata voor je laatste nacht in India. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 20 Terugvlucht

Je rondreis zit er helaas op! Je gaat naar het vliegveld waar je het vliegtuig naar huis pakt.

Tijdens deze reis maak je twee binnenlandse vluchten van Kolkata naar Port Blair en van Port Blair weer naar Kolkata. De kosten voor deze twee vluchten bedragen rond de € 275,- per persoon in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vluchten zijn niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen.