20 dagen Klassiek Rajasthan rondreis

Wil je het klassieke Rajasthan ontdekken? Dan is dit de India rondreis voor jou. We laten je de highlights van Rajasthan zien. Van imposante forten en paleizen, tot prachtige tempels en een sprookjesachtige verlaten stad. De geschiedenis is voelbaar in Rajasthan.

Dag 1 Vertrek naar India, je Klassiek Rajasthan rondreis is begonnen!

Je vertrekt naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf maar ook Frankfurt. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 Aankomst in Delhi

Je bent in Delhi! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van de lange vlucht, of om alvast een stukje van Delhi te verkennen.

Dag 3 Sightseeing in Delhi

Je bezoekt de highlights van Old Delhi, zoals de Jama Masjid en het Rode Fort. De moskee en het fort zijn net als de Taj Mahal gebouwd door grootmogol Shah Jahan. Deze gigantische bouwwerken herinneren aan de macht en rijkdom van het Mogolrijk. De Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi, is een soort platform van zwart marmer aan de oever van de Yamuna rivier. Het is een bijzondere plek om even te bezoeken. In New Delhi zie je de Brits koloniale geschiedenis terug in de architectuur en de ruim opgezette wegen. Hier bezoek je de prominente Sikh-tempel de Gurudwara Bangla Sahib, de India Gate en Humayun’s Tombe.

India Gate in Delhi<br>
India Gate in Delhi
Een van de mooiste bouwwerken ter wereld, de Taj Mahal<br>
Een van de mooiste bouwwerken ter wereld, de Taj Mahal

Dag 4 Agra en de Taj Mahal

Na het ontbijt laat je Delhi achter je en ga je naar Agra. Uiteraard bezoek je de Taj Mahal vandaag, maar dat doen we pas aan het einde van de dag zodat je tijdens de zonsondergang prachtige foto's kunt maken. Je gaat eerst naar Agra Fort, de voorloper op het Rode Fort in Delhi. Verder is er genoeg te zien in Agra want de stad staat bekend om prachtig inlegwerk in marmer en speksteen. Het Agra Fort en de paleizen herinneren aan de rijkdom van het legendarische Mogolrijk.

Dag 5 Fatehpur Sikri en Jaipur

We reizen weer verder. Onderweg naar Jaipur bezoek je Fatehpur Sikri, een verlaten stad in de woestijn. De in rood zandsteen opgetrokken paleizen en monumenten zijn gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners na 14 jaar en werd Fatehpur Sikri een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard! Later rijden we verder naar Jaipur, ook wel bekend als de ‘Roze Stad’ dankzij de kleur van de gebouwen.

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri

Dag 6 Jaipur

Vandaag leer je meer over de Indiase cultuur. We laten je de roze stad zien, te beginnen bij het Hawa Mahal paleis. Daarna gaan we in een jeep de heuvels in naar Amber Fort en bezoeken we het City Palace Complex en Jantar Manta (het obsevatorium). In de middag volg je een Sari & Tulband workshop. Mannen leren hoe ze een tulband om hun hoofd winden, en vrouwen leren hoe ze bijna zes (!) meter zijde kunnen omtoveren tot een sari. Misschien wil je je na deze les wel kleden als een local en zelf de sari of tulband dragen.

Het imposante Amber Fort <br>
Het imposante Amber Fort

Dag 7 Van Jaipur naar Ranthambore

Na het ontbijt reis je op je gemak verder naar Ranthambore National Park. Het is een van de grootste en bekendste tijger reservaten in India met prachtige natuur. Dichte bossen en open vlaktes worden afgewisseld door steile hellingen en rotsformaties. Het park is genoemd naar het Ranthambore Fort, waarvan de ruïne nog steeds te vinden is in het park.

In het Ranthambore National Park kun je tijgers spotten!<br>
In het Ranthambore National Park kun je tijgers spotten!

Dag 8 Safari in Ranthambore National Park

Je gaat op safari in Ranthambore National Park. De trots van Ranthambore is de populatie van tijgers die hier in hun eigen natuurlijke habitat leven. De andere fascinerende dieren die je hier in het wild kunt tegenkomen zijn luipaarden, gestreepte hyena’s, herten, wilde zwijnen, eekhoorns en vliegende vossen (om er maar een paar te noemen). Geniet van deze unieke ervaring!

Dag 9 Van Ranthambore naar Bundi

We rijden verder naar Bundi, een van de onontdekte steden van Rajasthan. Het ligt in een vallei en het staat bekend om snijwerken en muurschilderingen. Bundi is een charmant plaatsje met tempels, paleizen, haveli’s en een prachtig meer in het midden van de stad. Vanmiddag bezoek je het imposante Taragarh Fort. Het is enigszins vervallen en wordt bewoond door aapjes, maar het zeker een bezoek waard. Het ligt op vijfhonderd meter hoogte, na een flinke klim heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Een van de vele aapjes bij Taragarh Fort<br>
Een van de vele aapjes bij Taragarh Fort

Dag 10 Kota

Na het ontbijt gaan we voor een dagtrip naar Kota, op ongeveer een uur rijden van Budi. Je bezoekt het Garh Palace. In dit uitgestrekte complex bevindt zich ook een museum met een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen. Het regeringsmuseum bij het Kishore Sagar meer heeft een rijke collectie manuscripten, Hadoti sculpturen en zeldzame oude munten. Het archeologie gedeelte van het museum toont veel oude beeldhouwwerken, waarvan sommige dateren uit de Gupta periode in de 4e eeuw. Na het bezoek aan Kota rijd je terug naar Bundi waar je in hetzelfde hotel overnacht.

Dag 11 Chittogarh en Udaipur

Na het ontbijt vertrekken we naar Udaipur. Een flinke rit vandaag. Onderweg bezoek je Chittogarh Fort. Een van de meest spectaculaire forten in India. Het staat op een steile, hoge berg en is bereikbaar via een 1 km lange zigzag-weg door zeven poorten. Binnen het fort vind je prachtige tempels en paleizen. Bij aankomst in Udaipur wordt je naar je hotel gebracht. Morgen ga je de stad verkennen.

Onderweg bezoek je Chittogarh Fort<br>
Onderweg bezoek je Chittogarh Fort
Je maakt een boottocht op het Pichola meer <br>
Je maakt een boottocht op het Pichola meer

Dag 12 Udaipur

Udaipur is een leuke stad. Er hangt een relaxte sfeer en er is van alles te zien. Zoals bijvoorbeeld het Pichola meer, een van de grootste en mooiste meren van Udaipur. Vanavond ga je een boottochtje maken op dit meer en kun je het uitzicht vanaf het water bewonderen. Maar eerst bezoek je City Palace en de Jadish Tempel. We nemen je ook mee naar een prachtig tuin die in de 18e eeuw speciaal voor de dames van het hof is gecreëerd.

Dag 13 Transfer naar Deogarh

Deogarh, een kleurrijk dorp dat vooral bekend staat om het Deogarh Mahal heritage hotel. Dit hotel staat boven op een berg en jij gaat hier overnachten. Vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij aankomst brengen we eerst je spullen naar het hotel. Later maak je met een gids een dorpswandeling, je krijgt een goed beeld van het lokale leven.

Deogarh Mahal heritage hotel<br>
Deogarh Mahal heritage hotel

Dag 14 Met de trein richting Jodphur

Vandaag maak je een landelijke treinreis van ongeveer twee uur naar Phulad. Na de treinreis brengt de chauffeur je verder naar Jodhpur, de ‘Blauwe Stad’. Jodhpur ligt aan de rand van de Tharwoestijn en is de op een na grootste stad in Rajasthan. De stad wordt omringd door een hoge muur en je vind er prachtige handwerken en vrolijk geklede mensen. Boven op een heuvel ligt het Mehanrangarh Fort. Met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. We brengen je ook naar het praalgraf Jaswant Thada. Het is een prachtig marmer bouwwerk omgeven door rotsachtige heuvel, waardoor het een mystieke uitstraling heeft. Vanaf Jaswant Thada heb je een geweldig uitzicht over Jodhpur.

Het praalgraf Jaswant Thada<br>
Het praalgraf Jaswant Thada

Dag 15 Naar Jaisalmer

Weer een flinke transfer vandaag. Je gaat naar het sprookjesachtige Jaisalmer in de Thar-woestijn. Het wordt ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd, omdat het gele zandsteen van de gebouwen in de stad een geelachtige gouden tint geeft aan de stad en haar omgeving. Jaisalmer heeft zijn middeleeuwse charme behouden, wat te zien is aan de kleurrijke smalle straatjes, prachtige forten en paleizen en weelderige haveli's en bazaars.


Haveli's in de 'gouden stad'<br>
Haveli's in de 'gouden stad'

Dag 16 Jaisalmer

Na het ontbijt ga je op verkenning in Jaisalmer. Het enorme Jaisalmer Fort moet je zeker bezoeken, het is een van de grootste forten ter wereld. Eigenlijk is het een stad op zichzelf met smalle straatjes, huizen en tempels. Je bezoekt een paar mooie haveli’s en slentert door de straatjes van deze mooie stad. Je waant je hier in het sprookje Aladdin! ’s Avonds ga je naar de Sam Sand Dunes in de Thar Woestijn. Hier maak je een kamelentocht en bekijk je de spectaculaire zonsondergang. Een mooie afsluiter van de dag!

Geniet van de spectaculaire zonsondergang<br>
Geniet van de spectaculaire zonsondergang
Junagarh Fort in Bikaner<br>
Junagarh Fort in Bikaner

Dag 17 van Jaisalmer reizen we verder naar Bikaner

We reizen verder naar Bikaner. Een levendige woestijnstad met imposante paleizen, prachtige gebeeldhouwde tempels en het Junagarh Fort. Bikaner staat bekend om de beste kamelen ter wereld.

Dag 18 Bikaner en Mandawa

In de ochtend bezoek je Junagarh Fort. Dit fort wordt omringd door een gracht en de stad Bikaner is rondom het fort ontstaan. In het fort vind je een aantal prachtige paleizen. Daarna reizen we verder naar Mandawa. Dit stadje in de regio Shekhawati is gesticht in de 18e eeuw en werd ooit bewoond door rijke koopmansfamilies. De rijke koopmannen bouwden er grote haveli’s (stadshuizen). Sommige haveli’s zijn nu omgebouwd tot prachtige hotels. De haveli’s in Mandawa werden versierd met muurschilderingen en indrukwekkend houtsnijwerk. Uiteindelijk trokken de koopmannen verder, maar de haveli’s bleven staan. En jij kunt ze nu bekijken.

Muurschildering op een haveli in Madawa<br>
Muurschildering op een haveli in Madawa
Haveli in Mandawa<br>
Haveli in Mandawa

Dag 19 Mandawa en Delhi

Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om een paar van de bekendste haveli’s in de regio te bezoeken zoals de Chokhani en Ladia Haveli’s. Daarna rijden we door naar Gurugram/Delhi voor je laatste nacht in India.

Dag 20 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

Je chauffeur komt je ophalen en brengt je naar de luchthaven. Na een onvergetelijk reis stap je vandaag op het vliegtuig terug naar Europa.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail