Rajasthan met de trein

Op een avontuurlijke en lokale manier Rajasthan ontdekken? Dan spreekt deze rondreis je vast aan. Je maakt een aantal leuke treinreizen naar steden zoals Agra, Jaipur en Jodhpur. De treinreizen zijn allemaal overdag zodat je ook nog veel kunt zien onderweg. Je maakt een aantal leuke stadswandelingen, volgt een kookles bij mensen thuis en ontmoet een priestersfamilie. Ontdek lokaal India met deze bijzondere Rajasthan rondreis.

- Je verblijft in goede budget hotels
- Je bezoekt de Taj Mahal
- Inclusief verschillende treinreizen

Dag 1 Vertrek naar Delhi

Je rondreis begint vandaag met je vlucht naar India. Met een zo kort mogelijke tussenstop vlieg je vandaag naar Delhi. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel. Je komt morgenochtend aan in Delhi.

Welkom in India!<br>
Welkom in India!

Dag 2 Aankomst in Delhi en transfer naar het hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Delhi word je hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij neemt je mee naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht. Voor de rest van de dag staat er niets op het programma. Je hebt alle tijd om te relaxen bij het hotel of alvast op verkenning te gaan in Delhi.

Dag 3 Sightseeing in Delhi

Je bezoekt de indrukwekkende highlights van Old Delhi zoals de Jama Masjid, het Rode Fort en de Raj Ghat, een herdenkingsmonument voor Mahatma Ghandi. Een bezoek aan Humayun’s Tombe en een rit langs de overheidsgebouwen staat ook nog op het programma. Als je ook nog een foto hebt gemaakt bij de India Gate dan heb je vandaag al een behoorlijk deel van Delhi gezien!

De India Gate in Delhi<br>
De India Gate in Delhi
Het Agra Fort <br>
Het Agra Fort

Dag 4 Met de trein naar Agra

Vandaag staat de eerste treinreis op de planning. De chauffeur brengt je naar het treinstation en zorgt dat je op de goede trein komt. De treinreis duurt een kleine twee uur en onderweg zie je het stedelijk landschap langzaam veranderen naar landerijen. In Agra staat een nieuwe chauffeur met een naambordje op je te wachten en brengt je naar de homestay voor de check in. Vandaag kun je zelf alvast op verkenning gaan of uitrusten bij de homestay.

Dag 5 De Taj Mahal en Agra fort

Vandaag is het zo ver! Je gaat de Taj Mahal bezoeken. Het is echt bijzonder om dit wereldberoemde monument in het echt en van dichtbij te bekijken. Verder breng je een bezoek aan Agra Fort, de voorloper van het Rode Fort in Delhi.

De Taj Mahal<br>
De Taj Mahal

Dag 6 Met de trein naar Jaipur en in de avond naar de bioscoop

Vandaag staat er een vroege treinreis op de planning naar Jaipur. De fascinerende hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur op de gebouwen in de stad. Je kunt vandaag de rest van de dag Jaipur zelf al gaan verkennen of uitrusten bij het hotel. In de avond ga je naar de Raj Mandir bioscoop voor een echte Bollywood beleving. Je gaat naar de nieuwste Bollywoodfilm, maar eigenlijk is de film zelf niet de attractie. Het is een beleving op zich om te zien hoe het publiek zit te klappen en te fluiten tijdens de film. Een leuke afsluiter van de dag!

Jaipur
Jaipur

Dag 7 Sightseeing in Jaipur

Je gaat de sites van Jaipur, de roze stad, bezoeken. We nemen je mee naar het Hawa Mahal Paleis. Dit icoon van Jaipur is prachtig en moet je gezien hebben. In een jeep rijden we je naar Amber Fort. Dit fort ligt er mooi bij in de heuvels en toont een fascinerende mix van Hindu en Mogol architectuur. Ook het City Palace Complex en de Jantar Mantar (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 8 Met de trein naar Jodhpur

In de ochtend vertrek je met de dagtrein naar Jodhpur. Het is een treinreis van ongeveer 5 uur. Neem je wat te knabbelen en drinken mee voor onderweg? In Johdpur ga je na het inchecken het Meharangarh fort verkennen. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en is een van de indrukwekkendste forten in Rajasthan. Met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen.

Het Mehanrangarh Fort<br>
Het Mehanrangarh Fort

Dag 9 Wandeling in de stad en kookles

Jodpur, de 'blauwe stad'<br>
Jodpur, de 'blauwe stad'

In de ochtend ga je de blauwe stad Jodhpur te voet verkennen. Tijdens de wandeling laat de gids je veel historische monumenten zien. Je wandelt onder andere naar oude stepwell, de Sardar markt en de beroemde klokkentoren van Jodhpur. Bij Chandpole Gate ontmoet je de familie van de priester en neem je een kijkje in hun manier van leven. In de namiddag volg je een kookworkshop bij een Indiaas gezin thuis en leer je meer over de Indiase keuken. Het proeven van de verschillende gerechten hoort er natuurlijk ook bij!

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 10 Via de Ranakpur Jain tempel naar Udaipur

Vandaag niet met de trein maar met de auto! Onderweg naar Udaipur breng je een bezoek aan de Ranakpur Jain tempel. De Jain tempels zijn heel indrukwekkend. Je vind hier 1444 pilaren die allemaal op unieke wijze zijn bewerkt met ingewikkelde snijpatronen waardoor geen pilaar hetzelfde is. Na het bezoek aan Ranakpur reis je verder naar Udaipur. De rest van de dag ter eigen invulling.

Jain Tempel in Ranakpur<br>
Jain Tempel in Ranakpur
Udaipur
Udaipur

Dag 11 Sightseeing in Udaipur

Je bezoekt de highlights van Udaipur en begint met een bezoek aan het City Palace en de Jadish Tempel. Je maakt een wandeling door de gezellige smalle straatjes en wandelt naar de groentemarkt en de kloktoren. In de avond maak je een mooie boottocht op het Pichola meer en geniet je van het mooie uitzicht over het water

Dag 12 Transfer naar Ahmadabad

Met de auto reis je naar Ahmadabad. Onderweg bezoek je de Adalai Wav Step Well. De Adalaj Stepwell is één van de mooiste stepwells in India. Deze stepwell is meer dan 500 jaar oud en is prachtig bewerkt met schitterende beelden verdeeld over 5 verschillende etages. De rest van de dag ter eigen invulling.

Dag 13 Sightseeing Ahmadabad

Ahmedabad is een leuke stad die door de Sabarmati rivier in twee delen wordt gedeeld. De nieuwe stad met moderne winkelcentra aan de ene kant en de oude stad met smalle straatjes en drukke bazaars aan de andere kant. Je wandelt door de kleurrijke en smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad. De gids zal je verschillende indrukwekkende historische gebouwen laten zien. Je bezoekt onder andere de highlights Siddi Sayed moskee maar ook Jumma Masjid, gelegen in het hart van het oude stad. Het museum in de Sabarmati ashram neemt je mee door het historische tijdperk van India’s vrijheidsstrijd en de licht- en geluidshow in de ashram geven je een goed beeld over Gandhi's leven.

Ahmedabad
Ahmedabad

Dag 14 Terugvlucht

Je India rondreis zit er helaas op! Je chauffeur brengt je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar huis.