Rajasthan net even anders

Tijdens deze prachtige rondreis bezoek je naast het klassieke Rajasthan ook een aantal minder bekende plaatsen zoals Bijaynagar en Bera. In Bera maak je een mooie jeepsafari waarbij je wilde dieren kunt spotten en in Bijanynagar bezoek je omliggende dorpen en boerderijen in een ossenkar. Je maakt ook een bijzondere fietstocht in Delhi, een kamelentocht naar de Sam Sand Dunes in de woestijn en je gaat naar een Bollywoodfilm in een echte Bollywood Bioscoop. Kortom, een mooie reis die je niet snel zult vergeten!

- Vaste lage website prijs van 1 juni 2020 t/m 30 september 2020
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Je verblijft in goede budget hotels

Route van de rondreis Rajasthan net even anders<br>
Route van de rondreis Rajasthan net even anders

Dag 1 Vertrek naar India, je rondreis is begonnen!

Je vertrekt naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, en Düsseldorf. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Dag 2 Aankomst in Delhi

Welkom in India!<br>
Welkom in India!

Je bent in Delhi! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van de lange vlucht, of om alvast een stukje van Delhi te verkennen.

Dag 3 Fietsen in Delhi

Tijdens de fietsroute door Delhi speelt de Yamuna rivier de hoofdrol. Via het Rode Fort fiets je langs de rustige oevers van de Yamuna rivier bij de Nigambodh Ghat. De hoogtepunten van de fietstocht zijn onder andere de Delita bioscoop, Chandni Chowk en de chai- of theepauze aan de Yamuna rivier. Dit is wel een heel bijzondere manier om Delhi te verkennen. In de middag ga je met de chauffeur op pad om nog wat andere bezienswaardigheden te bezoeken zoals de India Gate en Humayun’s Tombe.

Het Rode Fort in Delhi<br>
Het Rode Fort in Delhi

Dag 4 Transfer naar Mandawa

Muurschildering op een haveli<br>
Muurschildering op een haveli

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Mandawa. Dit stadje staat bekend om de mooie haveli's die er ooit door rijke koopmannen werden gebouwd. Zij woonden met hun gezinnen in deze stadshuizen. De haveli’s in Manawa werden versierd met muurschilderingen en indrukwekkend houtsnijwerk. De koopmannen van toen zijn er niet meer, maar de haveli’s bleven staan.

Dag 5 Transfer naar Bikaner

In de ochtend bekijk je de mooiste haveli's van de stad. Hierna reis je verder naar Bikaner. Deze stad staat bekend om de beste kamelen ter wereld.

Dag 6 Sightseeing Bikaner en transfer naar Jaisalmer

Haveli's in Jaisalmer<br>
Haveli's in Jaisalmer

In de ochtend bezoek je Junagarh Fort. Dit fort wordt omringd door een gracht en is als een van de weinige forten in Rajasthan niet op een heuvel gebouwd. De stad Bikaner is rondom het fort ontstaan. In het fort vind je een aantal prachtige paleizen. Je reist verder naar sprookjesachtige Jaisalmer in de Thar-woestijn. Het wordt ook wel de ‘gouden stad’ genoemd, omdat het gele zandsteen van de gebouwen een geelachtige gouden tint geeft aan de stad en haar omgeving. Jaisalmer heeft zijn middeleeuwse charme behouden wat te zien is aan de kleurrijke smalle straatjes, prachtige forten en paleizen en weelderige haveli's en bazaars.

Dag 7 Sightseeing Jaisalmer en kamelentocht in de woestijn

Je gaat naar het enorme Jaisalmer Fort. Je bekijkt een paar mooie haveli’s en wandelt door de straatjes van deze mooie stad. Je waant je in het sprookje Aladin! ’s Avonds ga je naar de Sam Sand Dunes in de Thar Woestijn. Hier maak je een kamelentocht en geniet je van de spectaculaire zonsondergang. Een mooie afsluiter van de dag.

Kamelentocht in de Thar woestijn<br>
Kamelentocht in de Thar woestijn

Dag 8 Transfer naar Jodhpur

Jodpur wordt ook wel de 'blauwe stad' genoemd<br>
Jodpur wordt ook wel de 'blauwe stad' genoemd

Je reist naar Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Een fotogenieke stad! Morgen bezoek je de highlights. Vandaag kun je na aankomst in Jodhpur heerlijk relaxen en bijkomen van de reisdag.

Dag 9 Op verkenning in Jodhpur en jeepsafari naar de Bishnoi dorpen

In de ochtend maak je een jeepsafari naar de Bishnoi dorpen in de omgeving. De Bishnoi staan bekend om hun rijke Rajathani cultuur en hun liefde voor de natuur en dieren. Onderweg kom je misschien wel wilde dieren tegen, houd je camera bij de hand! Je reist terug naar Jodhpur en bezoekt het Meharangarh Fort en Jaswant Thada. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en is een van de indrukwekkendste forten in Rajasthan. Met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. Ook het praalgraf Jaswant Thada moet je gezien hebben. Door de rotsachtige heuvels in de omgeving heeft het een afgelegen en mystieke uitstraling. Vanaf Jaswant Thada heb je een geweldig uitzicht over Jodhpur.

Mehanrangarh Fort bij Jodhpur<br>
Mehanrangarh Fort bij Jodhpur

Dag 10 Fietstocht in Kumbhalgarh

Kumbhalgarh Fort en omgeving<br>
Kumbhalgarh Fort en omgeving

Door een bergachtig gebied rijden we je naar Kumbhalgarh in het Araveli gebergte. Bij aankomst brengen we je naar het hotel om even op te frissen. Daarna krijg je een fiets en maak je een korte fietstocht van ongeveer 5 km door de mooie omgeving.

Dag 11 Via Ranakpur naar Bera

Via de Jain tempels in Ranakpur reis je naar Bera waar je ‘s middags op safari gaat. De Jain tempels zijn heel indrukwekkend. Je vind hier 1444 pilaren die allemaal op unieke wijze zijn bewerkt met ingewikkelde snijpatronen waardoor geen pilaar hetzelfde is. Bera is echt luipaarden gebied. Ze leven hier gewoon in het wild in de bergen. Vanmiddag ga je met een ervaren ranger op pad om deze mooie dieren te spotten.

De pilaren in de Jain tempels in Ranakpur<br>
De pilaren in de Jain tempels in Ranakpur

Dag 12 Bera en transfer naar Udaipur

Het Pichola meer in Udaipur<br>
Het Pichola meer in Udaipur

In de ochtend bezoek je een dorp in de buurt en krijg je een kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking. Daarna reis je verder naar Udaipur. Dit is een leuke stad met een relaxte sfeer en er is van alles te zien. Zoals bijvoorbeeld het Pichola meer, een van de grootste en mooiste meren van Udaipur.

Dag 13 Udaipur

Je bezoekt de highlights van Udaipur met een bezoek aan het City Palace en de Jadish Tempel. We nemen je ook mee naar een prachtige tuin die in de 18e eeuw speciaal voor de dames van het hof is gecreëerd. In de avond maak je een mooie boottocht op het Pichola meer en geniet je van het mooie uitzicht over het water.

City Palace Udaipur<br>
City Palace Udaipur

Dag 14 Transfer naar Bijaynagar en tocht op een ossenkar

De reis gaat verder naar Bijaynagar. Hier ga je op safari in een ossenkar langs lokale dorpen en boerderijen en leer je het ware Indiase plattelandsleven kennen. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 15 Via Pushkar naar Jaipur

Onderweg naar Jaipur stop je bij Pushkar voor een kleine rondleiding. Je bezoekt de Lord Brahma tempel en het Pushkar meer. Bij aankomst in de 'roze stad' Jaipur brengen we je naar het hotel. Morgen ga je hier op verkenning.

Hawa Mahal in Jaipur<br>
Hawa Mahal in Jaipur

Dag 16 Sightseeing in Jaipur en naar een echte Bollywood bioscoop!

Amber Fort<br>
Amber Fort

Je bezoekt de highlights van Jaipur zoals het Hawa Mahal paleis, City Palace en het Jantar Mantar (observatorium). In een jeep rijd je naar het imposante Amber Fort in de bergen. Als afsluiter van deze mooie dag ga je een Bollywood film kijken in een echte Bollywood bioscoop. Een ervaring die je niet snel vergeet!

Dag 17 Naar Agra via Fatehpur Sikri

Via Fatehpur Sikri reis je vandaag naar Agra. Fatehpur Sikri is een verlaten stad, gebouwd door Akbar de Grote in de 16e eeuw als hoofdstad van zijn rijk. Door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners en is het een verlaten stad geworden. Het is heel mooi en sprookjesachtig om doorheen te wandelen.

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri

Dag 18 Sightseeing Agra en transfer naar Delhi

Zonsopgang bij de Taj Mahal<br>
Zonsopgang bij de Taj Mahal

In de vroege morgen ga je naar de Taj Mahal om dit spectaculaire bouwwerk te zien tijdens de zonsopgang. Dit levert je vast prachtige foto's op. Na het ontbijt bezoek je Agra Fort, voordat je verder reist naar Delhi.

Dag 19 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

Je chauffeur brengt je naar de luchthaven. Na een onvergetelijk reis stap je vandaag op het vliegtuig terug naar huis.