Rajasthan net even anders

Tijdens deze prachtige rondreis bezoek je naast het klassieke Rajasthan ook een aantal minder bekende plaatsen zoals Bijaynagar en Bera. In Bera maak je een mooie jeepsafari waarbij je wilde dieren kunt spotten. Je maakt ook een bijzondere fietstocht in Delhi, gaat met een auto crossen in de Sam Dunes en je gaat naar een Bollywoodfilm in een echte Bollywood Bioscoop. Kortom, een mooie reis die je niet snel zult vergeten!

- Entreegelden zijn inbegrepen
- Je verblijft in sfeervolle middenklasse hotels

Route van de rondreis Rajasthan net even anders<br>
Route van de rondreis Rajasthan net even anders

Dag 1 Vertrek naar India, je rondreis is begonnen!

Je vertrekt naar Delhi, daar kom je vaak de volgende dag pas aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, en Düsseldorf. Wil je zelf je ticket regelen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod, de keus is aan jou.

Welkom in India!<br>
Welkom in India!

Dag 2 Aankomst in Delhi

Je bent in Delhi! Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om bij te komen van de lange vlucht, of om alvast een stukje van Delhi te verkennen.

Dag 3 Fietsen in Delhi

Tijdens de fietsroute door Delhi speelt de Yamuna rivier de hoofdrol. Via het Rode Fort fiets je langs de rustige oevers van de Yamuna rivier bij de Nigambodh Ghat. De hoogtepunten van de fietstocht zijn onder andere de Delita bioscoop, Chandni Chowk en de chai- of theepauze aan de Yamuna rivier. Dit is wel een heel bijzondere manier om Delhi te verkennen. In de middag ga je met de chauffeur op pad om nog wat andere bezienswaardigheden te bezoeken zoals de India Gate en Humayun’s Tombe.

Het Rode Fort in Delhi<br>
Het Rode Fort in Delhi

Muurschildering op een haveli<br>
Muurschildering op een haveli

Dag 4 Transfer naar Mandawa

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Mandawa. Dit stadje staat bekend om de mooie haveli's die er ooit door rijke koopmannen werden gebouwd. Zij woonden met hun gezinnen in deze stadshuizen. De haveli’s in Manawa werden versierd met muurschilderingen en indrukwekkend houtsnijwerk. De koopmannen van toen zijn er niet meer, maar de haveli’s bleven staan. Je bezoekt later op de dag een aantal van deze prachtige haveli's

Dag 5 Transfer naar Bikaner en bezoek Junagarh fort

Je reist verder naar Bikanar vandaag. Het is een reis van ongeveer 5 uur en onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor een foto of een korte wandeling. Na het inchecken in het hotel bezoek Junagarh fort.Dit fort wordt omringd door een gracht en is als een van de weinige forten in Rajasthan niet op een heuvel gebouwd. De stad Bikaner is rondom het fort ontstaan. In het fort vind je een aantal prachtige paleizen.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Sightseeing Bikaner en transfer naar Jaisalmer

Haveli's in Jaisalmer<br>
Haveli's in Jaisalmer

Je reist verder naar sprookjesachtige Jaisalmer in de Thar-woestijn. Het wordt ook wel de ‘gouden stad’ genoemd, omdat het gele zandsteen van de gebouwen een geelachtige gouden tint geeft aan de stad en haar omgeving. Jaisalmer heeft zijn middeleeuwse charme behouden wat te zien is aan de kleurrijke smalle straatjes, prachtige forten en paleizen en weelderige haveli's en bazaars.

Dag 7 Sightseeing Jaisalmer en crossen in de woestijn

Je gaat naar het enorme Jaisalmer Fort. Je bekijkt een paar mooie haveli’s en wandelt door de straatjes van deze mooie stad. Je waant je in het sprookje Aladdin! In de namiddag ga je naar de Sam Sand Dunes in de Thar Woestijn waar je een woestijnsafari maakt! Tijdens het Dune Bashing ga je op hoge snelheid door de zandduinen crossen. De chauffeur maakt scherpe bochten, gaat steil naar beneden en de auto gaat alle kanten op. Is het Dune Bashing iets te avontuurlijk voor je? Laat het ons dan gerust weten en we organiseren een andere leuke activiteit voor je.

Jodpur, ook wel de 'blauwe stad'<br>
Jodpur, ook wel de 'blauwe stad'

Dag 8 Transfer naar Jodhpur

Je reist naar Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Een fotogenieke stad! Morgen bezoek je de highlights. Vandaag kun je na aankomst in Jodhpur heerlijk relaxen en bijkomen van de reisdag.

Dag 9 Op verkenning in Jodhpur en jeepsafari naar de Bishnoi dorpen

In de ochtend maak je een jeepsafari naar de Bishnoi dorpen in de omgeving. De Bishnoi staan bekend om hun rijke Rajathani cultuur en hun liefde voor de natuur en dieren. Onderweg kom je misschien wel wilde dieren tegen, houd je camera bij de hand! Je reist terug naar Jodhpur en bezoekt het Meharangarh Fort en Jaswant Thada. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en is een van de indrukwekkendste forten in Rajasthan. Met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. Ook het praalgraf Jaswant Thada moet je gezien hebben. Door de rotsachtige heuvels in de omgeving heeft het een afgelegen en mystieke uitstraling. Vanaf Jaswant Thada heb je een geweldig uitzicht over Jodhpur.

Mehanrangarh Fort bij Jodhpur<br>
Mehanrangarh Fort bij Jodhpur
Luipaarden in Bera <br>
Luipaarden in Bera

Dag 11 Op luipaarden safari

Je reist vandaag naar Bera waar je in de middag op safari gaat. bera is een echt luipaarden gebied. De beren leven hier gewoon in het wild in de bergen. Met een ervaren ranger ga je in de namiddag op pad heb je de kans om deze mooie dieren te spotten.

Dag 10 Naar Kumbhalgarh

In de ochtend heb je nog tijd om de omgeving van Bera verder te verkennen. Via de Jain tempels in Ranakpur reis je naar Kumbhalgarh. De Jain tempels zijn heel indrukwekkend. Je vind hier 1444 pilaren die allemaal op unieke wijze zijn bewerkt met ingewikkelde snijpatronen waardoor geen pilaar hetzelfde is. In Kumbhalgarh bezoek je het fort.

Kumbhalgarh Fort en omgeving<br>
Kumbhalgarh Fort en omgeving
Het Pichola meer in Udaipur<br>
Het Pichola meer in Udaipur

Dag 12 Op de fiets naar Udaipur

Een actieve dag vandaag! Vandaag ga je niet met de auto maar met de fiets op pad. Je fietst naar Udaipur. Je fietst ongeveer 60 kilometer door landelijk gebied en passeert veel verschillende dorpjes. Heb je geen zin om te fietsen? Dan kan je de route ook met de auto afleggen. Udaipur is een leuke stad met een relaxte sfeer en er is van alles te zien. Zoals bijvoorbeeld het Pichola meer, een van de grootste en mooiste meren van Udaipur.

Dag 13 Udaipur

Je bezoekt de highlights van Udaipur met een bezoek aan het City Palace en de Jadish Tempel. We nemen je ook mee naar een prachtige tuin die in de 18e eeuw speciaal voor de dames van het hof is gecreëerd. In de avond maak je een mooie boottocht op het Pichola meer en geniet je van het mooie uitzicht over het water.

City Palace Udaipur<br>
City Palace Udaipur
Hawa Mahal in Jaipur<br>
Hawa Mahal in Jaipur

Dag 14 Naar Jaipur

Een lange reisdag vandaag naar Jaipur. Bij aankomst in de 'roze stad' Jaipur brengen we je naar het hotel. Morgen ga je hier op verkenning.

Dag 15 Sightseeing Jaipur en naar een Bollywood bioscoop!

Je bezoekt de highlights van Jaipur zoals het Hawa Mahal paleis, City Palace en het Jantar Mantar (observatorium). In een jeep rijd je naar het imposante Amber Fort in de bergen. Als afsluiter van deze mooie dag ga je een Bollywood film kijken in een echte Bollywood bioscoop. Een ervaring die je niet snel vergeet!

Amber Fort<br>
Amber Fort
Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri

Dag 16 Transfer naar Agra

Via Fatehpur Sikri reis je vandaag naar Agra. Fatehpur Sikri is een verlaten stad, gebouwd door Akbar de Grote in de 16e eeuw als hoofdstad van zijn rijk. Door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners en is het een verlaten stad geworden. Het is heel mooi en sprookjesachtig om doorheen te wandelen.

Dag 17 Sightseeing Agra en transfer naar Delhi

In de vroege morgen ga je naar de Taj Mahal om dit spectaculaire bouwwerk te zien tijdens de zonsopgang. Dit levert je vast prachtige foto's op. Na het ontbijt bezoek je Agra Fort, voordat je verder reist naar Delhi.

Zonsopgang bij de Taj Mahal<br>
Zonsopgang bij de Taj Mahal

Dag 18 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

Je chauffeur brengt je naar de luchthaven. Na een onvergetelijk reis stap je vandaag op het vliegtuig terug naar huis.