Fascinerend Gujarat

Verken de fascinerende deelstaat Gujarat in het westen van India tijdens deze rondreis. Je begint in de hoofdstad Ahmedabad en reist vanaf daar verder door Gujarat. Je bezoekt de opgegraven havenplaats Lothal, gaat op safari in Little Rann of Kutch waar je de laatste Indiase wilde ezels kunt zien en relaxt op het strand van Diu. Je reis eindigt in het bruisende Mumbai, waar je de Dharavi sloppenwijk bezoekt.

- Je betaald de vaste website prijs
- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Verblijf op basis van logies en ontbijt (met uitzondering van Royal Safari Camp in Dasada, hier is verblijf op basis van vol pension)

De route van de Fascinerend Gujarat rondreis<br>
De route van de Fascinerend Gujarat rondreis

Dag 1 Je rondreis begint met je vlucht naar Ahmedabad

Je vliegt naar Ahmedabad en komt morgen aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel, de keuze is aan jou. Wat je keuze ook is, we zorgen ervoor dat je in Ahmedabad hartelijk verwelkomd wordt op de luchthaven.

Dag 2 Aankomst in Ahmedabad

Bij aankomst op de luchthaven van Ahmedabad word je hartelijk verwelkomd door de chauffeur. Hij heeft een bordje met jouw naam erop, je kunt hem niet missen. Je chauffeur brengt je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht.

Dag 3 Sightseeing Ahmedabad

De Jumma Masjid in Ahmedabad<br>
De Jumma Masjid in Ahmedabad

Je bezoekt vandaag de highlights van Ahmedabad. In het hart van de oude stad vind je de in geel zandsteen opgetrokken Jumma Masjid, en prachtig bouwwerk. Verder bezoek je de Siddi Sayed moskee, de Hathisingh Jain tempel en de Sabarmati Ashram. Je krijgt hier een goed beeld over Gandhi’s leven. Het museum in de ashram neemt je mee door het historische tijdperk van India’s vrijheidsstrijd.

Dag 4 Transfer naar Bhavnagar via Lothal

Onderweg naar Bhavnagar bezoek je de opgravingen van Lothal. Het is een van de belangrijkste archeologische sites in India en ontdekt in 1957. De nederzetting stamt uit het Harappan tijdperk en was een van de belangrijkste havens in de regio. Na je bezoek aan Lothal reis je verder naar Bhavnagar in het zuidoosten van Gujarat. Bhavnagar heeft een rijke geschiedenis van tradities, handel en cultuur. Ook Bhavnagar was een belangrijke havenstad.

Dag 5 Via Palitana naar Diu

De Jain tempels in de bergen bij Palitana<br>
De Jain tempels in de bergen bij Palitana

Je gaat naar Palitana, een belangrijk pelgrimsoord voor aanhangers van het Jainisme in India. Je bezoekt de tempels in de bergen. Na een klim van 3800 treden bereik je de tempels. Het uitzicht en de tempels zijn de klim zeker de moeite waard! Na je bezoek aan Palitana reis je verder naar Diu.

Dag 6 Bezoek de highlights van Diu

Je verkent vandaag de highlights van Diu waaronder het imposante Diu Fort aan de kust van het eiland. Het fort biedt een prachtig uitzicht over de zee. De oude St. Thomas kerk is omgebouwd tot een museum met antieke beelden, geschriften in steen en houten beelden. Je bezoekt ook de St. Paul’s kerk. De rest van de dag heb je vrij om te relaxen op het strand van Diu.

Diu Fort<br>
Diu Fort

Dag 7 Via Junagadh naar Gondal

Mohabbat Ka Maqbara in Junagadh
Mohabbat Ka Maqbara in Junagadh

De reis gaat vandaag verder naar Gondal. Onderweg stop je in Junagarh. Hier bezoek je de bezienswaardigheden Uperkot Fort en Mohabbat Ka Maqbara. In Gondal brengen we je eerst naar je hotel. Later op de dag bezoek je de Swami Narain tempel.

Dag 8 Transfer naar Bhuj

Je bezoekt de populairste bezienswaardigheid in Gondal, het Navlakha Palace complex. Dit is een van de oudste en mooiste monumenten in Gondal. Het ligt aan de oever van de rivier en is absoluut de moeite waard. In Gondal vind je ook de Royal Garage met een grote collectie vintage en klassieke auto’s. Na deze highlights reis je verder naar Bhuj. Bij aankomst in Bhuj ga je eerst naar het Foreign Registration kantoor om een permit te regelen voor een bezoek aan de Banni bevolking. Je hebt hiervoor een kopie van je paspoort en je visum nodig.

Dag 9 Bezoek de Banni dorpen bij Bhuj

Een bijzondere dag vandaag! Je bezoekt de Banni dorpen in de buurt van Bhuj waar je de bhungas, huizen van modder kunt bekijken en het handwerk van de Banni vrouwen kunt bewonderen. Modder speelt al eeuwenlang een grote rol in de Banni gemeenschap vooral bij het bouwen van de ronde huizen. De bhungas staan bekend om hun design en de buitenmuur wordt vaak beschilderd door de vrouwen. Sommige Banni dorpen staan bekend om weven, borduurwerk, batik en traditionele notenkrakers.

Een kleurrijke bhunga in Bhuj<br>
Een kleurrijke bhunga in Bhuj

Dag 10 Transfer naar Dasada

Je reist naar Dasada, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Little Rann of Kutch natuurgebied.

Dag 11 Excursie naar Modhera en Patan

De Rani Ki Vav trapput in Patan<br>
De Rani Ki Vav trapput in Patan

Vandaag maak je een uitstapje naar Modhera en Patan. In Modhera bezoek je de Zonnetempel aan de oever van de Pushpavati rivier. In Patan ga je naar de Rani Ki Vav trapput in Patan. Na de excursie reis je terug naar Dassada.

Dag 12 Safari in Little Rann of Kutch Sanctuary

Vroeg op vandaag voor een safari in de Little Rann of Kutch Sanctuary. Hier kun je onder andere de bedreigde Indiase wilde ezels spotten. Verder leven hier Indiase wolven, woestijn vossen en gestreepte hyeana’s. Na de safari ga je voor een ontbijt terug naar het hotel in Dassada, voordat je verder reist naar Ahmedabad.

Nilgai in Little Rann of Kutch<br>
Nilgai in Little Rann of Kutch

Dag 13 Binnenlandse vlucht naar Mumbai

Mumbai
Mumbai

Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Mumbai. De stad die nooit slaapt! Mumbai is een levendige en moderne stad en staat bekend als de economische hoofdstad van India. Hier valt genoeg te beleven!

Dag 14 Sightseeing in Mumbai

Je gaat op verkenning in Mumbai. We beginnen met een fotomoment bij de Gateway of India. Daarna bezoek je de Dhobi Ghat, de openbare wasserette in de buitenlucht. Een bezoek aan de Tower of Silence en de Hanging Garden mag ook niet ontbreken. In de avond staat er een bijzonder tour op het programma, je bezoekt met een gids de Dharavi sloppenwijk waar je een beeld krijgt van het lokale leven.

Sari stoffen liggen te drogen op de Dhobi Ghat<br>
Sari stoffen liggen te drogen op de Dhobi Ghat

Dag 15 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld in Delhi. Na een onvergetelijk reis stap je op het vliegtuig naar huis.

Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht van Ahmedabad naar Mumbai. De vlucht kost € 125,00 in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vlucht is niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen.