Fascinerend Gujarat

Verken de fascinerende deelstaat Gujarat in het westen van India tijdens deze rondreis. Je begint in de hoofdstad Ahmedabad en reist vanaf daar verder door Gujarat. Je bezoekt de opgegraven havenplaats Lothal, gaat op safari in Little Rann of Kutch waar je de laatste Indiase wilde ezels kunt zien en relaxt op het strand van Diu. Je reis eindigt in het bruisende Mumbai, waar je de Dharavi sloppenwijk bezoekt.

- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen

De route van de Fascinerend Gujarat rondreis<br>
De route van de Fascinerend Gujarat rondreis

Dag 1 Je rondreis begint met je vlucht naar Ahmedabad

Je vliegt naar Ahmedabad en komt morgen aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel, de keuze is aan jou. Wat je keuze ook is, we zorgen ervoor dat je in Ahmedabad hartelijk verwelkomd wordt op de luchthaven.

Dag 2 Aankomst in Ahmedabad

Bij aankomst op de luchthaven van Ahmedabad word je hartelijk verwelkomd door de chauffeur. Hij heeft een bordje met jouw naam erop, je kunt hem niet missen. Je chauffeur brengt je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht.

De Jumma Masjid in Ahmedabad<br>
De Jumma Masjid in Ahmedabad

Dag 3 Sightseeing Ahmedabad

Je bezoekt vandaag de highlights van Ahmedabad. In het hart van de oude stad vind je de in geel zandsteen opgetrokken Jumma Masjid, en prachtig bouwwerk. Verder bezoek je de Siddi Sayed moskee, de Hathisingh Jain tempel en de Sabarmati Ashram. Je krijgt hier een goed beeld over Gandhi’s leven. Het museum in de ashram neemt je mee door het historische tijdperk van India’s vrijheidsstrijd.

Dag 4 Transfer naar Bhavnagar via Lothal

Onderweg naar Bhavnagar bezoek je de opgravingen van Lothal. Het is een van de belangrijkste archeologische sites in India en ontdekt in 1957. De nederzetting stamt uit het Harappan tijdperk en was een van de belangrijkste havens in de regio. Na je bezoek aan Lothal reis je verder naar Bhavnagar in het zuidoosten van Gujarat. Bhavnagar heeft een rijke geschiedenis van tradities, handel en cultuur. Ook Bhavnagar was een belangrijke havenstad.

De Jain tempels in de bergen bij Palitana<br>
De Jain tempels in de bergen bij Palitana

Dag 5 Via Palitana naar Diu

Je gaat naar Palitana, een belangrijk pelgrimsoord voor aanhangers van het Jainisme in India. Je bezoekt de tempels in de bergen. Na een klim van 3800 treden bereik je de tempels. Het uitzicht en de tempels zijn de klim zeker de moeite waard! Na je bezoek aan Palitana reis je verder naar Diu.

Dag 6 Een ontspannen dag

Vandaag kun je bijkomen van alle indrukken die je de afgelopen dagen hebt ongedaan. Heerlijk relaxen bij het strand of misschien toch nog cultuur snuiven in Diu? Het Diu Fort is zeker nog een bezoek waard!

Diu Fort<br>
Diu Fort
Mohabbat Ka Maqbara in Junagadh
Mohabbat Ka Maqbara in Junagadh

Dag 7 Via Junagadh naar Gondal

De reis gaat vandaag verder naar Gondal. Onderweg stop je in Junagarh. Hier bezoek je de bezienswaardigheden Uperkot Fort en Mohabbat Ka Maqbara. In Gondal brengen we je eerst naar je hotel. Later op de dag bezoek je de Swami Narain tempel.

Dag 8 Transfer naar Bhuj

Je reist vandaag verder naar Bhuj. Bij aankomst in Bhuj ga je eerst naar het Foreign Registration kantoor om een permit te regelen voor een bezoek aan de Banni bevolking. Je hebt hiervoor een kopie van je paspoort en je visum nodig.

Dag 9 Bezoek de Banni dorpen

Een bijzondere dag vandaag! Je bezoekt de Banni dorpen in de buurt van Bhuj waar je de bhungas, huizen van modder kunt bekijken en het handwerk van de Banni vrouwen kunt bewonderen. Modder speelt al eeuwenlang een grote rol in de Banni gemeenschap vooral bij het bouwen van de ronde huizen. De bhungas staan bekend om hun design en de buitenmuur wordt vaak beschilderd door de vrouwen. Sommige Banni dorpen staan bekend om weven, borduurwerk, batik en traditionele notenkrakers.

Een kleurrijke bhunga in Bhuj<br>
Een kleurrijke bhunga in Bhuj

Dag 10 Transfer naar Dasada

Je reist naar Dasada, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Little Rann of Kutch natuurgebied.

Dag 11 Safari in Little Rann of Kutch Sanctuary

Vroeg op vandaag voor een safari in de Little Rann of Kutch Sanctuary. Hier kun je onder andere de bedreigde Indiase wilde ezels spotten. Verder leven hier Indiase wolven, woestijn vossen en gestreepte hyeana’s. Na de safari ga je voor een ontbijt terug naar het hotel in Dassada en kun je de rest van de dag zelf invullen.

Nilgai in Little Rann of Kutch<br>
Nilgai in Little Rann of Kutch

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail
De Rani Ki Vav trapput in Patan<br>
De Rani Ki Vav trapput in Patan

Dag 12 Je bezeokt Patan en Modhera. Transfer terug naar Ahmedbad

Vandaag maak je een uitstapje naar Modhera en Patan. In Modhera bezoek je de Zonnetempel aan de oever van de Pushpavati rivier. In Patan ga je naar de Rani Ki Vav trapput in Patan. Na de excursie reis je terug naar Ahmedbad.

Dag 13 Binnenlandse vlucht naar Mumbai

Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Mumbai. De stad die nooit slaapt! Mumbai is een levendige en moderne stad en staat bekend als de economische hoofdstad van India. Hier valt genoeg te beleven!

Mumbai
Mumbai
Sari stoffen liggen te drogen op de Dhobi Ghat<br>
Sari stoffen liggen te drogen op de Dhobi Ghat

Dag 14 Sightseeing in Mumbai

Je gaat op verkenning in Mumbai. We beginnen met een fotomoment bij de Gateway of India. Daarna bezoek je de Dhobi Ghat, de openbare wasserette in de buitenlucht. Een bezoek aan de Tower of Silence en de Hanging Garden mag ook niet ontbreken. In de avond staat er een bijzonder tour op het programma, je bezoekt met een gids de Dharavi sloppenwijk waar je een beeld krijgt van het lokale leven.

Dag 15 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld in Delhi. Na een onvergetelijk reis stap je op het vliegtuig naar huis.