Veelzijdig Gujarat en tropisch Goa

Deze India rondreis is een mooie combinatie van leuke activiteiten en ontspanning. Je begint je reis door de fascinerende deelstaat Gujarat. Je bezoekt in 20 dagen tijd het prachtige Diu eiland, gaat op jeepsafari in Sasan Gir waar je de laatste Perzische wilde leeuwen kunt spotten en bewondert de kleurrijke bhungas in de Banni dorpen terwijl je een praatje maakt met de vriendelijke lokale bevolking. Je reis eindigt in het prachtige Goa waar je een paar dagen geniet van gouden zandstranden, de relaxte sfeer en zonnige klimaat!

Dag 1 Je vliegt naar Delhi

Vandaag vertrek je naar India! Je vliegt naar Delhi en komt de volgende dag aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wij doen je altijd een aanbod op basis van je voorkeur maar je kan natuurlijk ook je vliegticket zelf boeken.

Dag 2 Je komt aan in Delhi

Je komt aan op de luchthaven van Delhi waar je hartelijk wordt ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerste hotel. De rest van de dag heb je geen programma. Je kunt dus heerlijk bijkomen van de vlucht en rustig wennen aan het drukke maar gezellige India.

Welkom in Delhi!<br>
Welkom in Delhi!

Dag 3 Je verkent vandaag Delhi

Humayun's Tombe<br>
Humayun's Tombe

We laten je vandaag met een gids een paar bezienswaardigheden van Delhi zien. Je gaat naar de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Het imposante Rode Fort is ook zeker de moeite waard. Verder ga je naar de Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi, rijd je langs de overheidsgebouwen in New Delhi en stop je voor een fotomomentje bij de India Gate. Je bezoekt ook Humayun's Tombe waar je vanaf het plein om de tombe een mooie uitzicht op het omliggende park hebt.

Dag 4 Binnenlandse vlucht naar Ahmedabad en sightseeing

Je vliegt vandaag naar Ahmedabad in Gujarat. Ahmedabad is een leuke stad die door de Sabarmati rivier in twee delen wordt gedeeld. De nieuwe stad met moderne winkelcentra aan de ene kant en de oude stad met smalle straatjes en drukke bazaars aan de andere kant. Eenmaal aangekomen heb je de tijd om te relaxen voordat je Ahmedabad gaat verkennen. Je bezoekt onder andere de highlights Siddi Sayed moskee maar ook Jumma Masjid, gelegen in het hart van het oude stad. In Ahmedabad verblijf je in het oude centrum van de stad in een prachtig oud gebouw.

Jumma Masjid in Ahmedabad<br>
Jumma Masjid in Ahmedabad

Dag 5 Transfer naar Poshina

Na het ontbijt en het uitchecken reis je naar Poshina. De afgelopen dagen heb je twee drukke steden bezocht en nu ga je het platteland verkennen. Poshina is vooral bekend vanwege de rondom gelegen stamdorpen. Je neemt hier een kijken in het dagelijks leven van de lokale bevolking en je bezoekt de tempel van Ambaji, opgedragen aan de moedergodin Amba. Het is bijzonder om te zien hoe de verschillende hier leven.

Dag 6 Via Siddhpur, Patan en Modhera naar Little Rann of Kutch

Zonnetempel in Modehera<br>
Zonnetempel in Modehera

Je reist vandaag verder naar Bajana, ook wel Little Rann of Kutch genoemd. Onderweg stoppen we in Siddhpur, de oude hoofdstad van Gujarat. De stad zit vol bijzondere tempels, ashrams en andere heilige gebouwen. Ook stoppen we in Patan en Modhera, waar je de zonnetempel gaat bezoeken.

Dag 7 Ochtend safari in Little Rann of Kutch Sanctuar en verder naar Bhuj

Wilde dieren spotten in Little Rann of Kutch Sanctuary<br>
Wilde dieren spotten in Little Rann of Kutch Sanctuary

Vroeg op vandaag voor een safari in de Little Rann of Kutch Sanctuary, een van de meest opmerkelijke en unieke landschappen in India. Hier kun je onder andere de bedreigde Indiase wilde ezels spotten. Verder leven hier Indiase wolven, woestijn vossen en gestreepte hyena's. Na de safari ga je lunchen en verder naar Bhuj. Bhuj staat bekend om zijn kleine, slingerende straten, paleizen en tempels. De stad heeft niet alleen tal van bijzondere sites, maar de dorpen er omheen zijn ook zeker de moeite waard! Daarom staat een bezoek aan deze dorpen voor morgen op het programma. Onderweg stop je nog in Ajarkhpur waar je kennis maakt met eeuwenoude Ajarkh kunst.

Dag 8 Bezoek de Banni dorpen bij Bhuj

Je bezoekt de bijzondere Banni dorpen in de buurt van Bhuj waar je de 'bhungas' huizen van modder kunt bekijken en het handwerk van de Banni vrouwen kunt bewonderen. Modder speelt al eeuwenlang een grote rol in de Banni gemeenschap, vooral bij het bouwen van de ronde huizen. De bhungas staan bekend om hun design en de buitenmuur wordt vaak beschilderd door de vrouwen. Sommige Banni dorpen staan bekend om weven, borduurwerk, batik en traditionele notenkrakers.

Een kleurrijke bhunga in de Banni dorpen<br>
Een kleurrijke bhunga in de Banni dorpen

Dag 9 Via een lokale markt naar Gondal

Na het ontbijt gaat je reis verder naar Gondal, hier vind je het gigantische Navlakha Palace complex. Onderweg stoppen we nog bij een lokale markt waar je de lokale bevolking handel ziet drijven. Dit is een van de oudste en nog altijd een van de mooiste monumenten in Gondal. Het ligt aan de oever van de rivier en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. In Gondal vind je ook de Royal Garage met een grote collectie vintage en klassieke auto’s.

Dag 10 Via Junagadh naar nationaal park Sasan Gir

Onderweg naar Sasan Gir stop je in in Junagadh waar je Ashoka Edicts en Mohabbat ka Maqbara bezoekt, een van de mooiste Indo-islamitische monumenten van Gujarat. Je bezoekt ook het meer dan 2000 jaar oude de Uperkot Fort. De zogenaamde "boeddhistische grotten" mogen ook niet ontbreken. Hoewel het grotten worden genoemd, zijn het geen grotten maar drie afzonderlijke 'kamers' en zijn allemaal zo'n 2000 jaar oud.

Dag 11 Avontuurlijke jeepsafari in Sasan Gir

Een avontuurlijke dag vandaag! Je gaat vroeg in de ochtend samen met een ervaren ranger op jeep safari in het nationaal park Sasan Gir. Het park is meer dan 1400 vierkante meter, dat betekend dat het groter is dan heel provincie Utrecht! Sasan Gir is een van de meest belangrijke reservaten van Azië omdat het een aantal zeldzame dierensoorten herbergt. Het is zelfs een van de weinige plaatsen in de wereld waar de leeuw te zien is in zijn natuurlijke habitat. Wie weet spot jij vandaag een van de laatste 359 Perzische leeuwen? In de namiddag kun je een tweede jeepsafari maken in het park

Leeuwen spotten in Sasan Gir<br>
Leeuwen spotten in Sasan Gir

Dag 12 Op naar de Diu eilanden!

Diu Fort<br>
Diu Fort

Vandaag gaat je reis verder naar het kustplaatsje Diu. Het bijzondere eiland is door middel van een brug verbonden met de staat Gujarat. Maar eerst bezoek je onderweg de bijzondere Somnath Shiva tempel. Eenmaal in Diu aangekomen ga je een aantal highlights bezoeken waaronder het door de Portugezen gebouwde Diu Fort. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je bezoekt ook de St. Paul’s kerk. De oude St. Thomas kerk is nu omgebouwd tot een museum met antieke beelden, geschriften in steen en houten beelden.

Dag 13 De reis gaat verder naar het historische Bhavnagar

In de ochtend heb je lekker de tijd om te ontspannen. In de middag reis je verder naar Bhavnagar in het zuidoosten van Gujarat. Bhavnagar heeft een rijke geschiedenis van tradities, handel en cultuur en was een belangrijke havenstad. De rest van de dag ben je vrij om zelf op pad te gaan in Bhavnagar.

Dag 14 Klimmen in Palitana

Na het ontbijt vertrek je naar Palitana, een belangrijk pelgrimsoord voor aanhangers van het Jainisme in India. Je bezoekt de tempels in de bergen. Na een stevige klim van 3800 treden bereik je de tempels. Het uitzicht en de tempels zijn de klim zeker de moeite waard! Na je bezoek aan Palitana brengt de chauffeur je terug naar Bhavnagar.

<br>

Dag 15 Naar Ahmadabad

In ongeveer 4,5 uur reis je vandaag verder naar Ahmadabad. Onderweg stop je bij het archeologische museum van Lothal. Bij aankomst in Ahmadabad heb je de middag vrij te besteden.

Dag 16 Vlucht naar Mumbai en sightseeing

Het levendige Mumbai<br>
Het levendige Mumbai

Met zijn 13 miljoen inwoners is Mumbai de grootste stad van India. Het is druk, chaotisch, barstend van geuren en kleuren, én vooral heel leuk. Je gaat vandaag de hele dag de stad verkennen, want er is genoeg te zien en te doen! Je bezoekt onder andere Elephanta Caves, een prachtige tempelcomplex op het eilandje Elephanta, gelegen nét buiten de kust van Mumbai. Ook bezoek je Mani Bhavan, de gedenkplaats voor Mahatma Gandhi. Onderweg naar de Tower of Silence en Hanging Garden stoppen we bij de Gateway of India voor een mooi fotomoment. Tegen de avonduren ga je naar Marine Drive voor een wandeling tijdens waanzinnige zonsondergang.

Dag 17 Binnenlandse vlucht naar Goa

Na je ontbijt stap je weer op het vliegtuig. Vandaag vlieg je naar het prachtige Goa voor je laatste dagen in India.

Dag 17, 18, 19 en 20 Zon, zee strand in Goa!

De staat Goa staat bekend als de "Parel van het Oosten" en ligt aan de westkust van India in de kuststrook die bekend staat als Konkan. De natuurlijke schoonheid en de pracht van de tempels, kerken en oude huizen maken Goa een favoriet bij ons. De komende dagen ben je vrij om Goa zelf te verkennen en te genieten van zon, zee en strand!

Strand van Goa<br>
Strand van Goa

Dag 21 Terugvlucht naar huis

Je India rondreis zit er helaas op! Je chauffeur brengt je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar huis.