Indrukwekkende steden, safari's en Banni dorpen in Gujarat

Deze India rondreis is een mooie combinatie van leuke activiteiten en ontspanning. Je begint je reis door de fascinerende deelstaat Gujarat. Je bezoekt in 18 dagen tijd het prachtige Diu eiland, gaat op jeepsafari in Sasan Gir waar je de laatste Perzische wilde leeuwen kunt spotten en bewondert de kleurrijke bhungas in de Banni dorpen terwijl je een praatje maakt met de vriendelijke lokale bevolking.

Dag 1 Je vliegt naar Ahmadabad

Vandaag vertrek je naar India! Je vliegt naar Ahmadabad en komt de volgende dag aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wij doen je altijd een aanbod op basis van je voorkeur maar je kan natuurlijk ook je vliegticket zelf boeken.

Dag 2 Aankomst in Ahmadabad

Je komt aan op de luchthaven van Ahmadabad waar je hartelijk wordt ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerste hotel. De rest van de dag heb je geen programma. Je kunt dus heerlijk bijkomen van de vlucht en rustig wennen aan het drukke maar gezellige India.

Dag 3 Stadswandeling in Ahmadabad

Ahmedabad is een leuke stad die door de Sabarmati rivier in twee delen wordt gedeeld. De nieuwe stad met moderne winkelcentra aan de ene kant en de oude stad met smalle straatjes en drukke bazaars aan de andere kant. Je wandelt door de kleurrijke en smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad. De gids zal je verschillende indrukwekkende historische gebouwen laten zien. Je bezoekt onder andere de highlights Siddi Sayed moskee maar ook Jumma Masjid, gelegen in het hart van het oude stad. Het museum in de Sabarmati ashram neemt je mee door het historische tijdperk van India’s vrijheidsstrijd en de licht- en geluidshow in de ashram geven je een goed beeld over Gandhi's leven. In de namiddag bezoek je de Adelaj Stepwell. Dit is één van de mooiste stepwells in India. Deze stepwell is meer dan 500 jaar oud en is prachtig bewerkt met schitterende beelden verdeeld over 5 verschillende etages.

Dag 4 Transfer naar Poshina

Na het ontbijt en het uitchecken reis je naar Poshina. De afgelopen dagen heb je de drukke stad Ahmadabad bezocht en nu ga je het platteland verkennen. Poshina is vooral bekend vanwege de rondom gelegen stamdorpen. Je neemt hier een kijken in het dagelijks leven van de lokale bevolking en je bezoekt de tempel van Ambaji, opgedragen aan de moedergodin Amba. Het is bijzonder om te zien hoe de verschillende hier leven.

Dag 5 Via Siddhpur, Patan en Modhera naar Little Rann of Kutch

Je reist vandaag verder naar Bajana, ook wel Little Rann of Kutch genoemd. Onderweg stoppen we in Siddhpur, de oude hoofdstad van Gujarat. De stad zit vol bijzondere tempels, ashrams en andere heilige gebouwen. Ook stoppen we in Patan en Modhera, waar je de zonnetempel gaat bezoeken.

Zonnetempel in Modehera<br>
Zonnetempel in Modehera

Dag 6 Ochtend safari in Little Rann of Kutch Sanctuar en naar Bhuj

Wilde dieren spotten in Little Rann of Kutch Sanctuary<br>
Wilde dieren spotten in Little Rann of Kutch Sanctuary

Vroeg op vandaag voor een safari in de Little Rann of Kutch Sanctuary, een van de meest opmerkelijke en unieke landschappen in India. Hier kun je onder andere de bedreigde Indiase wilde ezels spotten. Verder leven hier Indiase wolven, woestijn vossen en gestreepte hyena's. Na de safari ga je lunchen en verder naar Bhuj. Bhuj staat bekend om zijn kleine, slingerende straten, paleizen en tempels. De stad heeft niet alleen tal van bijzondere sites, maar de dorpen er omheen zijn ook zeker de moeite waard! Daarom staat een bezoek aan deze dorpen voor morgen op het programma.

Dag 7 Bezoek de Banni dorpen bij Bhuj

Je bezoekt de bijzondere Banni dorpen in de buurt van Bhuj waar je de 'bhungas' huizen van modder kunt bekijken en het handwerk van de Banni vrouwen kunt bewonderen. Modder speelt al eeuwenlang een grote rol in de Banni gemeenschap, vooral bij het bouwen van de ronde huizen. De bhungas staan bekend om hun design en de buitenmuur wordt vaak beschilderd door de vrouwen. Sommige Banni dorpen staan bekend om weven, borduurwerk, batik en traditionele notenkrakers.

Een kleurrijke bhunga in de Banni dorpen<br>
Een kleurrijke bhunga in de Banni dorpen

Dag 8 Op naar Gondal

Na het ontbijt gaat je reis verder naar Gondal. Het is een lange reis van ongeveer 6 uur. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor een korte wandeling of om foto's te maken. In Gondal bezoek je de Swami Narain Tempel. In de tempel vind je prachtige beeldhouwwerken.

Dag 9 Via Junagadh naar nationaal park Sasan Gir

Voordat je naar het Sasan Gir vertrekt bezoek je het indrukwekkende Naviakha Paleis. Dit is een van de oudste en nog altijd een van de mooiste monumenten in Gondal. Het ligt aan de oever van de rivier en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. In de Royal Garage zie je een grote collectie vintage en klassieke auto's. Onderweg stop je in in Junagadh waar je Ashoka Edicts en Mohabbat ka Maqbara bezoekt, een van de mooiste Indo-islamitische monumenten van Gujarat. Je bezoekt ook het meer dan 2000 jaar oude de Uperkot Fort. De zogenaamde "boeddhistische grotten" mogen ook niet ontbreken. Hoewel het grotten worden genoemd, zijn het geen grotten maar drie afzonderlijke 'kamers'. Deze 'kamers' zijn allemaal zo'n 2000 jaar oud.

Dag 10 Avontuurlijke jeepsafari in Sasan Gir

Een avontuurlijke dag vandaag! Je gaat vroeg in de ochtend samen met een ervaren ranger op jeep safari in het nationaal park Sasan Gir. Het park is meer dan 1400 vierkante meter, dat betekend dat het groter is dan heel provincie Utrecht! Sasan Gir is een van de meest belangrijke reservaten van Azië omdat het een aantal zeldzame dierensoorten herbergt. Het is zelfs een van de weinige plaatsen in de wereld waar de leeuw te zien is in zijn natuurlijke habitat. Wie weet spot jij vandaag een van de laatste 359 Perzische leeuwen? In de namiddag maak je een tweede jeepsafari maken in het park

Leeuwen spotten in Sasan Gir<br>
Leeuwen spotten in Sasan Gir

Dag 11 Op naar de Diu eilanden!

Diu Fort<br>
Diu Fort

Vandaag gaat je reis verder naar het kustplaatsje Diu. Het bijzondere eiland is door middel van een brug verbonden met de staat Gujarat maar eerst bezoek je onderweg de bijzondere Somnath Shiva tempel. Eenmaal in Diu aangekomen ga je een aantal highlights bezoeken waaronder het door de Portugezen gebouwde Diu Fort. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je bezoekt ook de St. Paul’s kerk. De oude St. Thomas kerk is nu omgebouwd tot een museum met antieke beelden, geschriften in steen en houten beelden.

Dag 12 Een vrije dag in Diu

Vandaag kun je bijkomen van alle indrukken die je de afgelopen dagen hebt opgedaan. Heerlijk relaxen bij het strand of misschien toch nog cultuur snuiven in Diu?

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 13 De reis gaat verder naar het historische Bhavnagar

In de ochtend heb je lekker de tijd om te ontspannen. In de middag reis je verder naar Bhavnagar in het zuidoosten van Gujarat. Bhavnagar heeft een rijke geschiedenis van tradities, handel en cultuur en was een belangrijke havenstad. De rest van de dag ben je vrij om zelf op pad te gaan in Bhavnagar.

Dag 14 Klimmen in Palitana

Na het ontbijt vertrek je naar Palitana, een belangrijk pelgrimsoord voor aanhangers van het Jainisme in India. Je bezoekt de tempels in de bergen. Na een stevige klim van 3800 treden bereik je de tempels. Het uitzicht en de tempels zijn de klim zeker de moeite waard! Na je bezoek aan Palitana brengt de chauffeur je terug naar Bhavnagar.

<br>

Dag 15 Naar Ahmadabad

In ongeveer 4,5 uur reis je vandaag verder naar Ahmadabad. Onderweg stop je bij het archeologische museum van Lothal. Bij aankomst in Ahmadabad heb je de middag vrij te besteden.

Het levendige Mumbai<br>
Het levendige Mumbai

Dag 16 Treinreis naar Mumbai

Vroeg op vandaag voor de trein naar Mumbai! Je komt in de middag aan op het station in Mumbai. Hier staat de chauffeur op je te wachten voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag kun je zelf invullen. Alvast de stad verkennen of even uitrusten bij het hotel.

Dag 17 Sightseeing Mumbai

Met zijn 13 miljoen inwoners is Mumbai de grootste stad van India. Het is druk, chaotisch, barstend van geuren en kleuren, én vooral heel leuk. Je gaat vandaag de hele dag de stad verkennen, want er is genoeg te zien en te doen! Je bezoekt onder andere Elephanta Caves, een prachtige tempelcomplex op het eilandje Elephanta, gelegen nét buiten de kust van Mumbai. Ook bezoek je Mani Bhavan, de gedenkplaats voor Mahatma Gandhi. Onderweg naar de Tower of Silence en Hanging Garden stoppen we bij de Gateway of India voor een mooi fotomoment. Tegen de avonduren ga je naar Marine Drive voor een wandeling tijdens waanzinnige zonsondergang.

Dag 18 Terugvlucht

Je India rondreis zit er helaas op! Je chauffeur brengt je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar huis.

Strandverlenging

Deze India rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Goa. De staat Goa staat bekend als de "Parel van het Oosten" en ligt aan de westkust van India in de kuststrook die bekend staat als Konkan. De natuurlijke schoonheid en de pracht van de tempels, kerken en oude huizen maken Goa een favoriet bij ons. De komende dagen ben je vrij om Goa zelf te verkennen en te genieten van zon, zee en strand!

Dag 18 t/m dag 21: Kies je voor de strandverlenging dan vlieg je op dag 18 naar Goa voor het strandverblijf Je verblijft hier 3 nachten aan het strand en vliegt op dag 21 terug naar huis vanaf.

Strand van Goa<br>
Strand van Goa