Avontuur in Rajasthan

Verken de cultuur en natuur van Rajasthan op een avontuurlijke manier. Je maakt een rondreis langs de highlights en je bezoekt meerder Nationale Parken. Tijdens deze reis kom je onder andere langs Agra, de stad van de Taj Mahal, stap je in een lokale trein en ga je op safari in drie Nationale Parken.

- Verblijf in prachtige lodges in de natuur

Dag 1 Het avontuur begint met je vlucht naar Delhi!

Je India rondreis begint vandaag met vertrek vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. De vluchten hebben vaak een tussenstop en je komt de volgende dag aan. Liever een rechtstreekse vlucht? Laat het ons dan weten!

Welkom in India!<br>
Welkom in India!

Dag 2 Aankomst in Delhi, de hoofdstad van India.

Na aankomst op de luchthaven staat de chauffeur voor je klaar met het naambordje in zijn handen. De hoofdstad Delhi bestaat uit het oude stadsdeel te herkennen aan de smalle kleine straatjes en het stadsdeel New Delhi. Dit deel van de stad is ruimer ingedeeld en hier staan ook de grotere gebouwen.

Dag 3 Delhi

Je gaat op verkenning in Delhi. Je bezoekt de grootste moskee in India de Jama Masjid, het Rode Fort en het gedenkteken voor Mahatma Ghandi. Met de auto verken je New Delhi. Hier kom je langs overheidsgebouwen waar je nog veel ziet van de Britse architectuur. Bij de Indian Gate maak je een korte stop voordat je verder gaat naar de laatste stop van vandaag de Humayun’s Tombe.

Het Rode Fort in Delhi<br>
Het Rode Fort in Delhi

Dag 4 Transfer naar Ranthambore

Vandaag laat je de drukke stad Delhi achter je. Je reist verder naar Ranthambore National Park waar je in de natuur verblijft. Het grootste gedeelte van de dag breng je in de trein door. Een bijzondere manier van transport! Het Ranthambore National park is voornamelijk bekend vanwege het aantal tijgers die hier leven. De natuur in het park bestaat uit dichte bossen, open vlaktes, meren en imposante rotsformaties.

Dag 5 Op safari in het Ranthambore National Park

Een avontuurlijke dag met twee safari’s in het Ranthambore National Park. Je deelt de jeep met andere reizigers en er is een ranger aanwezig. Het bekendste dier in dit park is de tijger, maar je kunt hier ook luipaarden, gestreepte hyena’s, herten en wilde zwijnen tegenkomen (om er maar een paar te noemen). Geniet van de natuur en de wilde dieren tijdens deze unieke ervaring!

De tijger kun je tegekomen in het Ranthambore National Park<br>
De tijger kun je tegekomen in het Ranthambore National Park

Dag 6 Op naar Bundi

Vandaag staat de reis naar Bundi op de planning! Met de auto ben je hier in zo'n 3,5 uur. Het is een prachtige route door het Araveli gebergte. Bundi is een charmante plaats dat bekend staat om zijn forten en trapputte. In de avond bezoek je het Taragarh Fort.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 7 Via Chittorgarh naar Udaipur

Onderweg naar Udaipur bezoek je het Chittorgarh Fort. Daarna reis je verder naar Udaipur. Dit is een leuke stad met een relaxte sfeer en er is van alles te zien. Zoals bijvoorbeeld het Pichola meer, een van de grootste en mooiste meren van Udaipur.

Dag 8 Udaipur sightseeing

Je bezoekt de highlights van Udaipur met een bezoek aan het City Palace en de Jadish Tempel. We nemen je ook mee naar een prachtige tuin die in de 18e eeuw speciaal voor de dames van het hof is gecreëerd. In de avond maak je een mooie boottocht op het Pichola meer en geniet je van het mooie uitzicht over het water.

Dag 9 Naar Kumbhalgarh

Door een bergachtig gebied rijden we je naar Kumbhalgarh in het Araveli gebergte. Bij aankomst brengen we je naar het hotel om even op te frissen. Daarna krijg je een fiets en maak je een korte fietstocht van ongeveer 5 km door de mooie omgeving.


Kumbhalgarh in het Araveli gebergte. <br>
Kumbhalgarh in het Araveli gebergte.

Dag 10 Ranakpur

Je bezoekt de tempels in Ranakpur. De rest van de dag heb je vrij te besteden.

Dag 11 Wandeling Ranakpur

Vandaag maak je een wandeling door Ranakpur. De dag begint met een bezoek aan de Muchhala Mahavir tempel. Daarna bezoek je onder andere Thandi Beri. Aan het einde van de wandeling kom je aan bij het Forest Rest House. Vanaf daar word je met de jeep teruggebracht naar het hotel.

Ranakpur
Ranakpur

Dag 12 Verder naar Jodhpur

Je reist naar de blauwe stad Jodhpur en bezoekt het Meharangarh Fort en Jaswant Thada. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en is een van de indrukwekkendste forten in Rajasthan. Met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. Ook het praalgraf Jaswant Thada moet je gezien hebben. Door de rotsachtige heuvels in de omgeving heeft het een afgelegen en mystieke uitstraling. Vanaf Jaswant Thada heb je een geweldig uitzicht over Jodhpur.

Dag 13 Transfer naar Bikaner

Vandaag reis je verder naar Bikaner. Deze stad staat bekend om de beste kamelen ter wereld. Bij aankomst heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 14 Bezoek Bikaner

In de ochtend bezoek je Junagarh Fort. Dit fort wordt omringd door een gracht en is als een van de weinige forten in Rajasthan niet op een heuvel gebouwd. De stad Bikaner is rondom het fort ontstaan. In het fort vind je een aantal prachtige paleizen. Na je bezoek reis je verder naar 'de camp' waar je vanavond overnacht.

Dag 15 Naar Mandawa

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Mandawa. Dit stadje staat bekend om de mooie haveli's die er ooit door rijke koopmannen werden gebouwd. Zij woonden met hun gezinnen in deze stadshuizen. De haveli’s in Mandawa werden versierd met muurschilderingen en indrukwekkend houtsnijwerk. De koopmannen van toen zijn er niet meer, maar de haveli’s bleven staan.


Dag 16 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

Een echte reisdag vandaag. Vanuit Mandawa reis je in zo'n 6 uur terug naar de luchthaven van Delhi. De rondreis zit erop. De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.