Rajasthan on a budget

Een scherp geprijsde rondreis door Rajasthan met verblijf in goede budgethotels vind je bij Indus reizen. Je ontdekt het klassieke Rajasthan en bezoekt de mooiste highlights. Wandel door de ‘blauwe stad’ Jodhpur, verken het nog onbekende Bundi en dwaal door de verlaten stad Fatehpur Sikri. Een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal zal zeker niet ontbreken!

- Je verblijft in goede budget hotels
- Bezoek aan het wereldwonder Taj Mahal
- Onontdekt Bundi
- Op een kameel door de woestijn

Dag 1 Vertrek naar India je rondreis is begonnen!

Met een zo kort mogelijke tussenstop vlieg je vandaag naar Delhi. Je rondreis is begonnen! Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel. Je komt morgenochtend aan in Delhi.

Dag 2 Aankomst in Delhi waar je highlights bezoekt

In Delhi word je op het vliegveld hartelijk ontvangen door onze chauffeur en naar je eerste hotel gebracht. Later bezoek je de indrukwekkende highlights van Delhi zoals de Jama Masjid, het Rode Fort en de Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi. Ook reis je langs de overheidsgebouwen in New Delhi waar je nog veel ziet van de Britse architectuur. Je bezoekt ook de prominente Sikh-tempel de Gurudwara Bangla Sahib, de Indian Gate en Humayun’s Tombe.

Humayun's Tombe in Delhi<br>
Humayun's Tombe in Delhi
Je bezoekt de Taj Mahal<br>
Je bezoekt de Taj Mahal

Dag 3 Agra en de Taj Mahal

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Agra is een aangename stad met een relatief laag tempo. Het staat bekend om de Taj Mahal en om voortreffelijke inlegwerk in marmer en speksteen. De architectonische pracht van de mausoleums, het fort en de paleizen zijn een levendige herinnering aan de rijkdom van het legendarische Mogolrijk. Later op de dag bezoek je de Taj Mahal en het Agra Fort.

Dag 4 Via de verlaten stad Fatehpur Sikri reis je naar Jaipur

Je reist verder naar Jaipur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri, een verlaten stad in de woestijn. De in rood zandsteen opgetrokken paleizen en monumenten zijn gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater werd de stad na 14 jaar een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard! Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri
Jaipur, ook wel de 'roze stad'<br>
Jaipur, ook wel de 'roze stad'

Dag 5 Op verkenning in Jaipur

Je gaat op verkenning in Jaipur. We nemen je mee naar het Hawa Mahal paleis, dit icoon van Jaipur is een must see! In een jeep rijd je naar Amber Fort. Dit fort ligt in de heuvels en is een fascinerende mix van Hindu en Mogol architectuur. Ook het City Palace Complex en de Jantar Mantar (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Naar het nog onontdekte Bundi

De reis gaat verder naar het nog onbekende Bundi in een vallei in het Aravali gebergte. Je vind hier mooie snijwerken en muurschilderingen. Bundi is een charmant plaatsje met tempels, paleizen, Haveli’s en een prachtig meer in het midden van de stad. Je bezoekt het imposante Taragarh Fort. Het is enigszins vervallen en tijdens je bezoek word je vergezeld door de aapjes die er wonen. Het ligt op vijfhonderd meter hoogte, maar de flinke klim is de moeite waard. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de omgeving.

Onderweg naar Taragarh Fort kom je zeker aapjes tegen<br>
Onderweg naar Taragarh Fort kom je zeker aapjes tegen

Dag 7 Vandaag een uitstapje naar Kota

Je maakt een dagtrip naar Kota, niet ver van Bundi. Je bezoekt het Garh Palace, ook wel City Palace genoemd. In dit uitgestrekte complex bevindt zich een museum met een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen. Het Government Museum heeft een rijke collectie manuscripten, Hadoti sculpturen en zeldzame oude munten. De archeologie afdeling van het museum toont veel oude beeldhouwwerken, waarvan sommige dateren uit de Gupta periode in de 4e eeuw.

Dag 8 Transfer naar Udaipur

Na het ontbijt reis je verder naar Udaipur. Onderweg bezoek je Chittogarh Fort, een van de meest spectaculaire forten in India. Het staat op een steile, hoge berg en is bereikbaar via een kilometer lange zigzag weg door zeven poorten. Binnen het fort vind je mooie tempels en paleizen.

Chittogarh Fort<br>
Chittogarh Fort

Dag 9 Sightseeing Udaipur en boottocht op het Pichola meer

Het City Palace in Udaipur<br>
Het City Palace in Udaipur

Udaipur heeft een relaxte sfeer en is een leuke stad om te verkennen. Je start bij het indrukwekkende City Palace en bezoekt de Jagdish Tempel. Een wandeling in de Sahelion ki Bari mag niet ontbreken als je in Udaipur bent. Deze prachtige ‘Garden of the maidens’ is in de 18e eeuw gecreëerd voor de Koninklijke vrouwen. In de avond maak je een boottocht op het Pichola meer, een van de mooiste en grootste meren van Udaipur.

Dag 10 Transfer naar Jodhpur met een bezoek aan Ranakpur

Onderweg naar Jodphur bezoek je de Jain tempels in Ranakpur. Het is een indrukwekkend complex van architectonische pracht. De tempel heeft 29 zalen en 1444 pilaren die allemaal prachtig bewerkt zijn, geen pilaar is hetzelfde. Na Ranakpur reis je naar Jodhpur, ook wel de ‘blauw stad’ genoemd.

De pilaren van de Jain tempels in Ranakpur<br>
De pilaren van de Jain tempels in Ranakpur
Meharangarh Fort<br>
Meharangarh Fort

Dag 11 Transfer naar Jaisalmer

Voordat je verder reist naar Jaisalmer bezoek je het Meharangarh Fort en Jaswant Thada. Het Mehanrangarh Fort ligt op een heuvel en met zijn prachtige paleizen is dit een fort wat je niet mag missen. Ook het praalgraf Jaswant Thada moet je gezien hebben. Dit monument is gebouwd uit ingewikkeld gesneden marmer. Het is omgeven door rotsachtige heuvels waardoor het een afgelegen en mystieke uitstraling heeft. Je hebt vanaf Jaswant Thada een geweldig uitzicht over Jodhpur.

Dag 12 Sightseeing Jaisalmer en zonsondergang in de woestijn

Je verkent het sprookjesachtige Jaisalmer in de Thar-woestijn. Het wordt ook wel de ‘gouden stad’ genoemd, omdat het gele zandsteen van de gebouwen een geelachtige gouden tint geeft aan de stad en haar omgeving. Jaisalmer heeft zijn middeleeuwse charme behouden wat te zien is aan de kleurrijke smalle straatjes, prachtige forten en paleizen en weelderige haveli's en bazaars. Je gaat naar het enorme Jaisalmer Fort. Bekijk een paar mooie haveli’s en slentert door de straatjes van deze mooie stad. ’s Avonds ga je naar de Sam Sand Dunes in de Thar Woestijn. Hier maak je een kamelentocht en bekijk je de spectaculaire zonsondergang. Een mooie afsluiter van de dag.

Zonsondergang in de Thar woestijn<br>
Zonsondergang in de Thar woestijn
Junagarh Fort in Bikaner<br>
Junagarh Fort in Bikaner

Dag 13 Je reist vandaag verder naar Bikaner

We reizen verder naar Bikaner. Een levendige woestijnstad met imposante paleizen, prachtige gebeeldhouwde tempels en het Junagarh Fort. Bikaner staat bekend om de beste kamelen ter wereld, en elk jaar vindt er een kamelenfestival plaats.

Dag 14 Bezoek aan Junagarh Fort en transfer naar Mandawa

Je bezoekt het Junagarh Fort. Dit fort wordt omringd door een gracht en is als een van de weinige forten in Rajasthan niet op een heuvel gebouwd. De stad Bikaner is rondom het fort ontstaan. In het fort vind je een aantal prachtige paleizen. Daarna reis je verder naar Mandawa in de regio Shekhawati. Mandawa is gesticht in de 18e eeuw en werd ooit bewoond door rijke koopmansfamilies. De rijke koopmannen bouwden er grote haveli’s (stadshuizen). Sommige haveli’s zijn nu omgebouwd tot prachtige hotels. De haveli’s in Manawa werden versierd met muurschilderingen en indrukwekkend houtsnijwerk. Uiteindelijk trokken de koopmannen verder, maar de haveli’s bleven staan. Vanwege de gedecoreerde haveli’s en forten staat deze streek ook wel bekend als de ‘openlucht kunstgalerie van Rajasthan’.

Haveli in Mandawa<br>
Haveli in Mandawa
Muurschilderingen van een haveli<br>
Muurschilderingen van een haveli

Dag 15 Sightseeing Mandawa en transfer naar Delhi

Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om een paar van de bekendste haveli’s in de regio te bezoeken, zoals de Chokhani en Ladia Haveli’s. Daarna rijden we door naar Delhi voor je laatste nacht in India.

Dag 16 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld in Delhi. Na een onvergetelijk reis stap je op het vliegtuig naar huis.