Safari's en cultuur in de winter

Verken de cultuur en natuur van Rajasthan op een avontuurlijke manier. Je maakt een rondreis langs de highlights en je bezoekt meerder Nationale Parken. Tijdens deze reis kom je onder andere langs Agra, de stad van de Taj Mahal, stap je in een lokale trein en ga je op safari in drie Nationale Parken.

- Vaste lage website prijs van oktober 2019 t/m maart 2020
- Verblijf in prachtige lodges in de natuur
- Je bezoekt de Taj Mahal

Dag 1 Het avontuur begint met je vlucht naar Delhi!

Je India rondreis begint vandaag met vertrek vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. De vluchten hebben vaak een tussenstop en je komt de volgende dag aan. Liever een rechtstreekse vlucht? Laat het ons dan weten!

Dag 2 Aankomst in Delhi, de hoofdstad van India.

Welkom in India!<br>
Welkom in India!

Na aankomst op de luchthaven staat de chauffeur voor je klaar met het naambordje in zijn handen. De hoofdstad Delhi bestaat uit het oude stadsdeel te herkennen aan de smalle kleine straatjes en het stadsdeel New Delhi. Dit deel van de stad is ruimer ingedeeld en hier staan ook de grotere gebouwen.

Dag 3 Delhi

Je gaat op verkenning in Delhi. Je bezoekt de grootste moskee in India de Jama Masjid, het Rode Fort en het gedenkteken voor Mahatma Ghandi. Met de auto verken je New Delhi. Hier kom je langs overheidsgebouwen waar je nog veel ziet van de Britse architectuur. Bij de Indian Gate maak je een korte stop voordat je verder gaat naar de laatste stop van vandaag de Humayun’s Tombe.

Het Rode Fort in Delhi<br>
Het Rode Fort in Delhi

Dag 4 Je reist verder naar Jaipur

De roze stad Jaipur<br>
De roze stad Jaipur

Na het ontbijt reis je door naar Jaipur. De reist duurt ongeveer 5 uur en onderweg is er genoeg tijd om te stoppen. Vanwege de kleur van de gebouwen is de bijnaam van Jaipur, Pink City. Na aankomst in het hotel heb je tijd om bij te komen, of om alvast Jaipur te verkennen.

Dag 5 Jaipur

De dag begint vandaag met een bezoek aan het Hawa Mahal paleis. Daarna maak je een avontuurlijke rit in een jeep door de heuvels naar het Amber Fort, het City Palace Complex en Jantar Manta (het obsevatorium). Na het bezoeken van de highlights van Jaipur brengt je chauffeur je terug naar het hotel.

Jantar Manta<br>
Jantar Manta

Dag 6 Transfer naar Ranthambore

Vandaag laat je de steden van India achter je. Je reist verder naar Ranthambore National Park waar je in de natuur verblijft. Het Ranthambore National is voornamelijk bekend vanwege het aantal tijgers die hier leven. De natuur in het park bestaat uit dichte bossen, open vlaktes, meren en imposante rotsformaties.

Dag 7 Op safari in het Ranthambore National Park

Een avontuurlijke dag met twee safari’s in het Ranthambore National Park. Je deelt de jeep met andere reizigers en er is een ranger aanwezig. Het bekendste dier in dit park is de tijger, maar je kunt hier ook luipaarden, gestreepte hyena’s, herten en wilde zwijnen tegenkomen (om er maar een paar te noemen). Geniet van de natuur en de wilde dieren tijdens deze unieke ervaring!

De tijger kun je tegekomen in het Ranthambore National Park<br>
De tijger kun je tegekomen in het Ranthambore National Park

Dag 8 Via een verlaten stad in de woestijn met de trein op weg naar Agra.

In de woestijn bezoek je deze mooie verlaten stad<br>
In de woestijn bezoek je deze mooie verlaten stad

’s Ochtends stap je op de trein naar Bharatpur. Ervaar het treinleven in India tussen de lokale bevolking en geniet van het uitzicht onderweg. Na aankomst in Bharatpur reis je verder naar Agra. Onderweg stop je voor een bezoek aan Fatehpur-Sikri. Dit is een verlaten middeleeuwse stad in de woestijn. Ook staat hier een moskee met kenmerken van de Hindoeïstische en Perzische architectuur. In Agra verblijf je in een mooie homestay dichtbij de Taj Mahal.

Dag 9 Vandaag staat in het teken van de Taj Mahal!

Agra is een aangename stad met een relatief laag tempo. Het staat bekend om de Taj Mahal en om voortreffelijke inlegwerk in marmer en speksteen. De architectonische pracht van de mausoleums, het fort en de paleizen zijn een levendige herinnering aan de rijkdom van het legendarische Mogolrijk. Uiteraard bezoek je de Taj Mahal en je neemt ook een kijkje in het Agra fort en de Mehtab Bagh tuin, deze tuin heeft mooi uitzicht op de Taj Mahal.

Een van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal!<br>
Een van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal!

Dag 10 Vandaag brengen we je via Orrcha naar Khajuraho

Je reist via Jhansi verder naar Khajuraho. Na het ontbijt stap je in de trein en reis je tussen de lokale bevolking naar Jhansi. Je chauffeur wacht je bij het treinstation op en je rijd verder naar Khajuraho. Onderweg bezoek je in Orchha het fortcomplex. Het complex is te bereiken via een brug. In de namiddag bezoek je de Ram Raja tempel.

Dag 11 Tempelstad Khajuraho

Na het ontbijt bezoek je de beroemde tempels van Khajuraho. Na het bezoek aan deze tempel stad brengt je chauffeur je naar het hotel vlakbij de ingang van het Nationaal park Bandhavgarh. Je overnacht op een prachtig plekje in een lodge middenin de natuur.

Onderweg bezoek je de tempelstad Khajuraho<br>
Onderweg bezoek je de tempelstad Khajuraho

Dag 12 Op zoek naar wilde dieren

Het Nationaal Park Bandavgarh is gelegen in een schilderachtige omgeving tussen de heuvelruggen. Dieren die je in dit park kan tegenkomen zijn de tijger, luipaard, resusaap, wilde honden en diverse soorten herten en antilope. Je begint de dag vroeg met een jeep safari in het Bandavgarh nationaal park. In de namiddag maak je met een gids een mooie wandeling in de jungle.

Dag 13 Transfer van Bandavgarh naar Kanha

Vandaag staat er een reis van ongeveer 6 uur naar Kanha op de planning. Kanha is bekend vanwege het Kanha National Park. De prachtige natuur en unieke diversiteit van flora en fauna heeft de schrijver Rudyard Kipling geïnspireerd tijdens het schrijven van ‘Het Jungleboek’. Ook in Kanha verblijf je in een bijzondere lodge in de natuur.

Dag 14 Je start de dag met een jeep safari en in de middag bezoek je een lokaal dorp

Nog voor het ontbijt maak je een avontuurlijke jeep safari door het Kanha National Park. Na de safari ga je heerlijk ontbijten in de lodge. In de middag bezoek je een lokaal dorpje. Hier ervaar je het plattelandsleven van India. De gids verteld je over de cultuur en tradities van de bevolking.

Dag 15 – Vandaag vlieg je terug naar Delhi

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht terug naar Delhi. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de reis of om de laatste souvenirs voor het thuisfront te kopen.

Delhi
Delhi

Dag 16 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

De rondreis zit erop. De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.