Winter Compleet Karnataka en Kerala

Tijdens deze rondreis door Zuid-India laten we je de mooiste plekjes van Karnataka en Kerala zien. Je vliegt naar Bangalore, waar dit avontuur begint. We nemen je mee van Bangalore naar Hampi, waar je uitgebreid de indrukwekkende sites verkent. Via Coorg en Mysore zak je af naar Kerala. Hier ga je eerst het prachtige berggebied verkennen, voordat we je de Backwaters en Kochi laten zien. Vanuit Kochi vlieg je naar een onvergetelijke reis weer terug naar huis.

- Je verblijft in bijzondere hotels
- Verblijf op basis van logies en ontbijt
- Excursies zijn inbegrepen

Dag 1 Vertrek naar India

Vandaag begint je rondreis met je vlucht naar Bangalore. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf (of een andere voorkeursluchthaven). We laten je India rondreis graag beginnen vanaf het vliegveld van jouw keuze. Je komt vaak de volgende dag aan in Bangalore. Op het vliegveld wordt je hartelijk ontvangen door je chauffeur en naar je eerste hotel gebracht.

Welkom in Bangalore<br>
Welkom in Bangalore

Dag 2 Aankomst in Bangalore

Je komt aan in Bangalore, waar je op het vliegveld hartelijk wordt ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerst hotel. Later op de dag bezoek je enkele highlighs van de stad. We nemen je mee naar het Paleis en de Bull tempel. In de avond kun je optioneel een wandeltocht door de oude binnenstad van Bangalore maken.

Dag 3 Van Bangalore naar Hampi

Na een vroeg ontbijt gaan we op pad. Je hebt vandaag een lange rit voor de boeg. Maar het is absoluut de moeite waard, want je gaat naar het indrukwekkende Hampi. De komende dagen blijf je in Hampi om de omgeving uitgebreid te verkennen. In de vijftiende eeuw was Hampi een grote en machtige stad in het Vinjayanagar rijk, gevuld met tempels en andere prachtige gebouwen. Het werd door plunderende indringers verwoest en de bevolking werd uitgemoord. De ruïnes die overbleven herinneren aan de grootsheid en rijkdom en zijn zeker een bezoek waard.

De Virupaksha Tempel in Hampi<br>
De Virupaksha Tempel in Hampi
Ruïnes in Hampi<br>
Ruïnes in Hampi

Dag 4 Hampi

Vandaag bezoek je de ruïnes en bezienswaardigheden van Hampi, zoals het Vithala tempel complex, de Hazara Ram tempel, de Virupaksha Tempel en het gigantische Ugra Narsimha standbeeld. De ‘King’s Balance’ en de ‘Queen’s Bath’ zijn ook de moeite waard. Kortom, er is genoeg te zien in Hampi. De omgeving ligt bezaaid met rotsblokken, dit geeft het een bijzondere sfeer.

Dag 5 Wandeling naar Heritage Village Anegundi

In de ochtend wandel je naar het Heritage Village Anegundi aan de andere kant van de rivier. Tijdens de wandeling krijg je een beeld van de levensstijl en cultuur van vervlogen tijden. Anegundi is een 5000 jaar oude vesting, waarvan de muur nog overeind staat. Je vindt er onder andere het Anegundi Paleis, de Rangaswampy Tempel, een kleine overheidsschool en oude huizen. Een leuke wandeling, waarbij je vast en zeker ook apen tegenkomt.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Naar Hassan

Vandaag vertrek je naar de volgende plek, Hassan. Bij aankomst in Hassan word je naar je hotel gebracht.

Dag 7 Bezoek Hassan en verder naar Coorg

Je bezoekt hier de bekende tempels in Belur en Halebidu. Deze twee steden vormden het kloppend hart van het Hoysala rijk. De Hoysalas waren beschermheren van kunst en architectuur en bouwden enorme tempels die je vandaag bezoekt. In de namiddag reis je verder naar Coorg.

Halebidu Tempel in Hassan<br>
Halebidu Tempel in Hassan
Uitzicht op Rajas Seat

Dag 8 Op verkenning in Coorg

De dag begint met een sightseeing tour door Coorg. Je gaat onder andere naar een koffie plantage en naar Abbey Falls. Ook bezoek je Raja's Seat en het fort van Madikeri.

Dag 9 Naar Mysore

Je reist, via Bylakuppe, naar Mysore, een leuke stad met een prettige klimaat en een ontspannen sfeer. Door de vele paleizen die er staan wordt het ook wel ‘Paleis stad’ genoemd. In de namiddag breng je een bezoek aan het Maharaja paleis, het hoogtepunt van deze stad. Mocht je toevallig op een zondag of op een feestdag het paleis bezoeken, dan geniet je van de vele lichtjes (rond de 30.000) die het paleis verlichten.


Mysore Palace<br>
Mysore Palace
Mysore
Mysore

Dag 10 Mysore

De dag begint vandaag met een excursie naar Srirangapatnam. Dit was vroeger de hoofdstad van Mysore. Hier bezoek je de historische bezienswaardigheden zoals het Daria Daulat paleis. Eenmaal terug in Mysore breng je nog een bezoek aan het paleis en de Chamundeshwari tempel.

Dag 11 Van Mysore naar Ooty

Je India rondreis gaat verder naar Udhagamandalam, beter bekend als Ooty. Ooty is het hoogstgelegen ‘hill station’ van het Nilgiri gebergte en is omringd door groene hellingen en bossen. Dit betekent prachtige natuur, een prettig klimaat en adembenemende uitzichten. Je maakt een boottocht over Ooty Lake en we nemen je mee naar de botanische tuin in Ooty. In de avond heb je nog vrije tijd om zelf Ooty verder te verkennen.

Ooty
Ooty
De Toy Train naar Conoor<br>
De Toy Train naar Conoor

Dag 12 De Toy train naar Conoor

Vandaag vroeg op pad om de ‘Toy Train’ naar Conoor te pakken. Dit is een bekende en mooie treinreis door het prachtige berglandschap. De treinrit duurt ongeveer 75 minuten. Eenmaal aangekomen in Conoor breng je een bezoek aan Sim’s park. Later vandaag brengen we je terug naar Kochi.

Dag 13 Transfer naar Munnar

Je reis weer naar een mooi stad in de bergen, Munnar. Dit was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is absoluut een paradijs in India.

Dag 14 Je verkent Munnar

Je gaat terug in de tijd met een bezoek aan het Theemuseum. Hier leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de theeplantages in Kerala. De rest van de dag heb je vrij om zelf Munnar en de prachtige omgeving verkennen.

Periya meer<br>
Periya meer

Dag 15 Van Munnar naar Periyar

De reis gaat verder naar het Periyar National Park, in de heuvels van de West-Ghats. Het middelpunt van het National Park is het Periyar meer. Dit stuwmeer is ontstaan door de bouw van een dam in de Periyar rivier, waardoor laaggelegen bossen onder water zijn gekomen. Je maakt een boottocht op het Periyar meer.

Vanaf het water kun je allerlei dieren op de oever spotten. Wees er vroeg bij voor een plekje op het bovendek, hier heb je het beste uitzicht.

Je verblijft in een mooie lodge in de natuur<br>
Je verblijft in een mooie lodge in de natuur
Backwater cruise<br>
Backwater cruise

Dag 16 Backwater cruise

Voordat je naar de Backwaters reist, bezoek je een specerijen plantage. Eenmaal aangekomen bij de Backwaters van Kerala stap je aan boord van een kettuvallam, een woonboot. Het is de ultieme manier om midden in de natuur te zijn en de magische charme van Kerala te ervaren. Je slaapt vannacht ook in de woonboot. Voor lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd!

Dag 17 Terug naar Kochi

In de ochtend verlaat je de woonboot en reis je terug naar Kochi. Bij aankomst staat er een sightseeing op de planning. Je bezoekt enkele highlights zoals het Dutch Palace en de St Francis Church.

Kochi
Kochi
Marari Beach<br>
Marari Beach

Dag 18 Naar Marari

Transfer naar Marari waar je lekker kunt relaxen aan het strand.

Dag 19 en 20 Strandverblijf

Een dagje lekker ontspannen aan het strand van Marari.

Dag 21 Terugvlucht

In ongeveer 2 uur rijden we je terug naar de luchthaven van Kochi. Na deze mooie en ontspannen rondreis stap je vandaag op het vliegtuig naar huis.