Winter Tamil Nadu & Kerala on a budget

Wil jij tijdens je rondreis in Zuid-India goede budget hotels verblijven? Dan is deze reis geschikt voor jou. Je rondreis is inclusief excursies en je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Zo heb je de vrijheid om in de leukste lokale restaurants te eten. Je verkent de mooiste plekjes in Tamil Nadu en Kerala. We bieden een leuke mix van tempels en natuur, zoals de tempels in Madurai, de prachtige natuur in Munnar en de Backwaters.

De route van Tamil Nadu en Kerala on a budget
De route van Tamil Nadu en Kerala on a budget

Dag 1 Je rondreis begint met je vlucht naar Chennai

Je reis begint vandaag met je vlucht naar India. Je vliegt naar Chennai in Tamil Nadu. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf (of een andere voorkeursluchthaven). Je komt waarschijnlijk morgen aan in India.

Dag 2 Aankomst en ontvangst op de luchthaven

Kleurrijke tempel van Chennai<br>
Kleurrijke tempel van Chennai

Bij aankomst op de luchthaven van Chennai word je verwelkomd door een chauffeur die je naar je eerste hotel brengt. Chennai is de hoofdstad van de Indiase staat Tamil Nadu. Deze wereldstad wordt vaak de culturele hoofdstad van India genoemd. De stranden, tempels, paleizen en kleurrijke festivals maken Chennai een leuke stad om te bezoeken.

Dag 3 Highlights van Chennai

Vandaag bezoek je de andere highlights van de stad, zoals de kleurrijke Kapaleeswara Tempel, een midden in een woonwijk gelegen Hindu tempel en Dakshina Chitra, een museum over de geschiedenis van Tamil. Ook kun je eventueel langs het 13 kilometer lange Marina Beach rijden. De rest van de dag heb je geen programma en kun je zelf nog op pad gaan in Chennai.

Dakshina Chitra<br>
Dakshina Chitra

Dag 4 Onderweg naar Pondicherry bezoek je Mahabalipuram

De Kusttempel in Mahabalipuram<br>
De Kusttempel in Mahabalipuram

De reis gaat verder naar Pondicherry. Onderweg stop je in Mahabalipuram. Hier bezoek je een aantal bijzondere highlights. Arjuna’s Penance is een van de meest bekende beeldhouwwerken in Mahabalipuram. Op de gigantische rotsblokken staan meer dan honderd beeltenissen van onder andere goden, mensen en dieren. De Five Rathas, ook wel bekend als de Pancha Rathas is een verzameling van vijf rotstempels. Ze zijn gebouwd in dezelfde vorm als pagodes en lijken op boeddhistische heiligdommen en kloosters. Het mooiste aan de Kusttempel is misschien wel de locatie. De tempel staat op het strand en de zee en het strand vormen absoluut een bijzondere achtergrond voor de Kusttempel. Bij aankomst in Pondicherry word je naar je hotel gebracht.

Dag 5 Sightseeing Pondicherry

Op verkenning in Pondicherry en Auroville, de ‘stad van de toekomst’. Auroville is een Universele stad waar mensen van over de hele wereld wonen. De stad is voortdurend in ontwikkeling, er wordt geen geld gebruikt en verbetering staat voorop. Pondicherry ligt aan de kustlijn van de Coromandel en werd meer dan drie eeuwen geregeerd door de Fransen. De sterke invloed van de Franse cultuur is nog steeds zichtbaar in Pondicherry, vooral in de architectuur. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheid in Pondicherry, de Sri Aurobindo Ashram. De Ashram is gesticht door Sri Aurobindo en De Moeder en zet zich in voor de lokale gemeenschap.

Auroville
Auroville

Airavateshvara tempel in Darasuram<br>
Airavateshvara tempel in Darasuram

Dag 6 Via de Nataraja tempel naar Kumbakonam

Je reist verder naar Kumbakonam met een tussenstop in Chidambaram waar je de Nataraja tempel bezoekt. De tempel in Gangaikondacholapuram bekijk je van buiten voordat je verder reist naar Kumbakonam. Later maak je een uitstapje naar Darasuram voor een bezoek aan de Airavateshvara tempel. Je overnacht in Kumbakonam.

Dag 7 Via Thanjavur naar Trichy

Via de Bradishvara tempel in Thanjavur gaat de reis verder naar Trichy. Op de binnenplaats van de tempel staat een enorme Nandi stier voor de trap naar de tempel. Deze tempel is het toonbeeld van de Chola architectuur en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis bij de Brihadishvara tempel is rond 1550 door de Nayaka’s gebouwd. In het paleis vindt je een kunstgalerie, bibliotheek en muziekzaal.

Muurschildering in de Brihadishvara tempel
Muurschildering in de Brihadishvara tempel

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 8 Sightseeing Trichy

Sri Ranganathaswamy tempel in Trichy<br>
Sri Ranganathaswamy tempel in Trichy

In Trichy bezoek je de Sri Ranganathaswamy Tempel en Rock Fort. Deze tempel is waarschijnlijk de grootste tempel van India. Het complex is goed bewaard gebleven, met prachtige houtsnijwerken en heiligdommen voor verschillende goden. De hoofdtempel is gewijd aan Vishnu. Drie kilometer verder staat Rock Fort. Op deze 84 meter hoge rots staan verschillende tempels. Het is een stevige klim naar boven, maar het uitzicht is zeker de moeite waard! Madurai is een van de oudste steden in Tamil Nadu en is absoluut de indrukwekkendste tempelstad in de regio. Madurai ligt aan de oevers van de Vaigai rivier en in de namiddag vertrek je richting deze prachtige stad.

Dag 9 Sightseeing Madurai

Je bezoekt het oude 17e eeuwse paleis de Tirumalai Nayak Mahal en de Meenakshi tempel, een enorm tempel complex in het midden van de stad. Deze tempel bezoek je ook 's avonds nog een keer als we je meenemen naar een bijzonder ritueel, ‘Bedtijd van de Goden’. Tijdens dit avondritueel wordt het beeld van Shiva in een kleurrijke optocht door de tempel gedragen. Ze bezoekt de andere goden voordat ze gaat slapen. Vandaag kun je eventueel ook een Riksja rit maken door de stad.


De Meenakshi tempel in Madurai<br>
De Meenakshi tempel in Madurai

Zonsondergang in Munnar<br>
Zonsondergang in Munnar

Dag 10 Bergen in naar Munnar

Vandaag gaat de reis de bergen in! Je reist naar het groene Munnar, een van de mooiste ‘hill stations’. Je vindt er de hoogste bergtop van Zuid-India, de Anamudi, die 2695 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Munnar was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is een paradijs in India!

Dag 11 Munnar

In het Theemuseum leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de theeplantages in Kerala. De rest van de dag ben je vrij en kun je zelf Munnar en de prachtige omgeving verkennen.

Munnar<br>
Munnar

Dag 12 Naar Kumarakom

De reis gaat vandaag verder naar Kumarakom in Kerala. Kumarakom is een prachtige plaats omgeven door water en wuivende palmbomen. Morgen ga je op een bijzondere manier meer van de omgeving zien.

Je maakt een mooie cruise door de Backwaters van Kerala<br>
Je maakt een mooie cruise door de Backwaters van Kerala

Dag 13 Backwaters cruise

Vandaag een bijzondere dag. Je maakt een cruise door de Backwaters van Kerala. De beste manier om deze omgeving goed in je op te nemen. Je stapt aan boord van een woonboot en vaart rustig door de Backwaters. Je dineert, slaapt en ontbijt ook aan boord. Geniet van de mooie omgeving en het kabbelende water.

Dag 14 Sightseeing Kochi

Je ontbijt is nog op de woonboot, maar daarna ga je weer op pad. Je gaat naar het charmante Kochi aan de kust.Je gaat hier de highlights verkennen, te beginnen bij de Chinese visnetten. Verder bezoek je de St. Franscis kerk, het Mattacherry paleis en de Paradesi Synanoge. Wandel ook door de gezellige Joodse wijk (Jew Town) die bekend staat om de vele winkeltjes, kunstgaleries en cafeetjes. ’s Avonds sluit je de dag af met een Kathakali dansvoorstelling. De dansers zijn geschminkt en dragen beschilderde maskers en prachtige kostuums.


Een Kathakali danser<br>
Een Kathakali danser

Dag 15 Terugvlucht

Je India rondreis zit erop. We brengen je vandaag naar het vliegveld van Kochi, waar je na een onvergetelijke reis het vliegtuig naar huis pakt.