Compleet Karnataka en Kerala

Tijdens deze rondreis door Zuid-India laten we je de mooiste plekjes van Karnataka en Kerala zien. Je vliegt naar Bangalore, waar dit avontuur begint. We nemen je mee van Bangalore naar Hampi, waar je uitgebreid de indrukwekkende sites verkent. Via Coorg en Mysore zak je af naar Kerala. Hier ga je eerst het prachtige berggebied verkennen, voordat we je de Backwaters en Kochi laten zien. Vanuit Kochi vlieg je naar een onvergetelijke reis weer terug naar huis.

- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Verblijf op basis van logies en ontbijt

De route van de Compleet Karnataka & Kerala rondreis<br>
De route van de Compleet Karnataka & Kerala rondreis

Dag 1 Vertrek naar India

Vandaag begint je rondreis met je vlucht naar Bangalore. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en zelfs Frankfurt. We laten je India rondreis graag beginnen vanaf het vliegveld van jouw keuze. Je komt vannacht of morgen aan in Bangalore. Op het vliegveld word je hartelijk ontvangen door je chauffeur en naar je eerste hotel gebracht.

Welkom in Bangalore<br>
Welkom in Bangalore

Dag 2 Welkom in Bangalore

Je komt aan in Bangalore, waar je op het vliegveld hartelijk wordt ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerst hotel. Later op de dag bezoek je enkele highlighs van de stad. We nemen je mee naar het paleis en de Bull tempel.

Dag 3 Van Bangalore naar Hampi

Na een vroeg ontbijt gaan we op pad. Je hebt vandaag een lange rit voor de boeg. Maar het is absoluut de moeite waard, want je gaat naar het indrukwekkende Hampi. De komende dagen blijf je in Hampi om de omgeving uitgebreid te verkennen. In de vijftiende eeuw was Hampi een grote en machtige stad in het Vinjayanagar rijk, gevuld met tempels en andere prachtige gebouwen. Het werd door plunderende indringers verwoest en de bevolking werd uitgemoord. De ruïnes die overbleven herinneren aan de grootsheid en rijkdom en zijn zeker een bezoek waard.

De ruines van Hampi<br>
De ruines van Hampi
De Virupaksha tempel in Hampi<br>
De Virupaksha tempel in Hampi

Dag 4 Hampi

Vandaag bezoek je de ruïnes en bezienswaardigheden van Hampi, zoals het Vithala tempel complex, de Hazara Ram tempel, de Virupaksha Tempel en het gigantische Ugra Narsimha standbeeld. De ‘King’s Balance’ en de ‘Queen’s Bath’ zijn ook de moeite waard. Kortom, er is genoeg te zien in Hampi. De omgeving ligt bezaaid met rotsblokken, dit geeft het een bijzondere sfeer.

Dag 5 Varen op een bamboeboot en wandeling naar Anegundi

In de ochtend ga je eerst een stukje varen met bijzondere bamboeboot. Het is een leuke korte tocht over de rivier. Hierna wandel je naar Anegundi aan de andere kant van de rivier. Tijdens de wandeling krijg je een beeld van de levensstijl en cultuur van vervlogen tijden. Anegundi is een 5000 jaar oude vesting, waarvan de muur nog overeind staat. Je vindt er onder andere het Anegundi Paleis, de Rangaswampy Tempel, een kleine overheidsschool en oude huizen. Een leuke wandeling, waarbij je vast en zeker ook apen tegenkomt.

Dag 6 Transfer naar Chitradurga en bezoek fort

Je reist vandaag in ongeveer 4 uur naar Chitradurga. In de namiddag bezoek je het indrukwekkende Chitradurga fort. Je blijft hier een nacht, de volgende dag reis je verder naar Hassan.

Dag 7 Via de tempelsteden Belur en Halebid naar Hassan

Zoals gezegd reis je vandaag na het ontbijt verder naar Hassan. Onderweg stop je voor een bezoek aan de tempelsteden Belur en Halebid. Deze twee steden vormden het kloppend hart van het Hoysala rijk. De Hoysalas waren beschermheren van kunst en architectuur en bouwden enorme tempels die je vandaag bezoekt.

Chenakeshava tempel in Belur<br>
Chenakeshava tempel in Belur

Dag 8 Transfer naar Coorg

Je reist verder naar Coorg, een klein maar mooi district in de deelstaat Karnataka. Coorg is het land van koffie, kardamom en de Kaveri rivier. De rest van de dag kun je zelf invullen. Alvast op verkenning of uitrusten bij het hotel.

Dag 9 Op verkenning in Coorg

De dag begint met een sightseeing tour door Coorg. Je gaat onder andere naar een Boeddhistisch klooster en naar het olifantenkamp in Dubare. In de middag kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Kies je voor een actieve invulling dan kun je gaan voor een trekking door de natuur. Wil je liever de lokale bevolking ontmoeten, dan kun je kiezen voor een dorpsbezoek. Als je een echte liefhebber van koffie bent, is een bezoek aan een koffieplantage misschien een leuk idee.


Uitzicht vanaf Raja's Seat<br>
Uitzicht vanaf Raja's Seat
Het paleis in Mysore<br>
Het paleis in Mysore

Dag 10 Naar Mysore

Je reist naar Mysore, een leuke stad met een prettige klimaat en een ontspannen sfeer. Door de vele paleizen die er staan wordt het ook wel ‘Paleis stad’ genoemd. In de namiddag breng je een bezoek aan het Maharaja paleis, het hoogtepunt van deze stad. Mocht je toevallig op een zondag of op een feestdag het paleis bezoeken, dan geniet je van de vele lichtjes (rond de 30.000) die het paleis verlichten.

Dag 11 Van Mysore naar Ooty

Je India rondreis gaat verder naar Udhagamandalam, beter bekend als Ooty. Ooty is het hoogstgelegen ‘hill station’ van het Nilgiri gebergte en is omringd door groene hellingen en bossen. Dit betekent prachtige natuur, een prettig klimaat en adembenemende uitzichten. We nemen je mee naar de botanische tuin in Ooty en je maakt een boottocht op het meer. In de avond heb je nog wat vrije tijd om zelf Ooty verder te verkennen.

Ooty
Ooty
De Toy Train naar Conoor<br>
De Toy Train naar Conoor

Dag 12 De toy train naar Conoor

Vandaag vroeg op pad om de ‘Toy Train’ naar Conoor te pakken. Dit is een bekende en mooie treinreis door het prachtige berglandschap. De treinrit duurt ongeveer 75 minuten. Eenmaal aangekomen in Conoor breng je een bezoek aan Sim’s park. Later vandaag brengen we je terug naar Ooty.

Dag 13 Transfer van Ooty naar Coimbatore

Met de auto reis je door naar Coimbatore in ongeveer 3 uur. Bij aankomst bezoek je het Adiyogi beeld. Dit beeld van de hindoeïstische god Shiva is ongeveer 34 meter hoog, 45 meter lang en 7,5 meter breed.

Dag 14 Naar Munnar

Je reis weer naar een mooi stad in de bergen, Munnar. Dit was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is absoluut een paradijs in India.

Munnar
Munnar
Zelf op verkenning in Munnar<br>
Zelf op verkenning in Munnar

Dag 15 Munnar

Je gaat terug in de tijd met een bezoek aan het Theemuseum. Hier leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de theeplantages in Kerala. De rest van de dag heb je vrij om zelf Munnar en de prachtige omgeving verkennen.

Dag 16 Naar Periyar

De reis gaat verder naar het Periyar National Park, in de heuvels van de West-Ghats. Het middelpunt van het National Park is het Periyar meer. Dit stuwmeer is ontstaan door de bouw van een dam in de Periyar rivier, waardoor laaggelegen bossen onder water zijn gekomen. Je maakt een boottocht op het Periyar meer. Vanaf het water kun je allerlei dieren op de oever spotten. Wees er vroeg bij voor een plekje op het bovendek, hier heb je het beste uitzicht.

Periya meer<br>
Periya meer
Backwater cruise<br>
Backwater cruise

Dag 17 Backwater cruise

Je start de dag met een tour langs specerijenplantages. Daarna ga je naar de Backwaters van Kerala waar je aan boord van een kettuvallam, een woonboot, stapt. Het is de ultieme manier om midden in de natuur te zijn en de magische charme van Kerala te ervaren. Je slaapt vannacht ook in de woonboot. Voor lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd!

Dag 18 Op weg naar het strand

We brengen je naar Mararikulam waar je kunt genieten van een paar heerlijk stranddagen op Marari Beach. Een waar tropisch paradijs. Wuivende palmbomen, mooi strand en helder water. Geniet ervan!

Marari Beach<br>
Marari Beach

Dag 19 Strandverblijf

Geniet van de vrije stranddag.

Dag 20 Terug naar Kochi

Kochi was vroeger een belangrijke handelsplaats en je komt nu nog overal Portugese, Chinese, Nederlandse en Joodse invloeden tegen. Zoals de Chinese visnetten, de St. Francis Kerk en het Mattacherry Paleis, ook wel het Nederlandse paleis genoemd. Vlakbij het paleis staat de Paradesi Synagoge. Wandel ook door de gezellige Joodse wijk (Jew Town) met leuke winkeltjes waar je onder andere antiek, kruiden en etherische oliën kunt kopen.


Chinese visnetten<br>
Chinese visnetten

Dag 21 Vlucht naar huis

Na deze mooie en ontspannen rondreis stap je vandaag op het vliegtuig naar huis.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail