Compleet Karnataka en Kerala

Tijdens deze rondreis door Zuid-India laten we je de mooiste plekjes van Karnataka en Kerala zien. Je vliegt naar Bangalore, waar dit avontuur begint. We nemen je mee van Bangalore naar Hampi, waar je uitgebreid de indrukwekkende sites verkent. Via Coorg en Mysore zak je af naar Kerala. Hier ga je eerst het prachtige berggebied verkennen, voordat we je de Backwaters en Kochi laten zien. Vanuit Kochi vlieg je naar een onvergetelijke reis weer terug naar huis.

- Je betaald de vaste website prijs
- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Verblijf op basis van logies en ontbijt

De route van de Compleet Karnataka &amp; Kerala rondreis<br>
De route van de Compleet Karnataka & Kerala rondreis

Dag 1 Vertrek naar India

Vandaag begint je rondreis met je vlucht naar Bangalore. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en zelfs Frankfurt. We laten je India rondreis graag beginnen vanaf het vliegveld van jouw keuze. Je komt vannacht of morgen aan in Bangalore. Op het vliegveld wordt je hartelijk ontvangen door je chauffeur en naar je eerste hotel gebracht.

Dag 2 Welkom in Bangalore

Je komt aan in Bangalore, waar je op het vliegveld hartelijk wordt ontvangen door de chauffeur. Hij brengt je naar je eerst hotel. Later op de dag bezoek je enkele highlighs van de stad. We nemen je mee naar de Vidhana Sabha, de Lalbagh botanische tuinen en de Bull tempel.

Welkom in Bangalore<br>
Welkom in Bangalore

Dag 3 Van Bangalore naar Hampi

De ruines van Hampi<br>
De ruines van Hampi

Na een vroeg ontbijt gaan we op pad. Je hebt vandaag een lange rit voor de boeg. Maar het is absoluut de moeite waard, want je gaat naar het indrukwekkende Hampi. De komende dagen blijf je in Hampi om de omgeving uitgebreid te verkennen. In de vijftiende eeuw was Hampi een grote en machtige stad in het Vinjayanagar rijk, gevuld met tempels en andere prachtige gebouwen. Het werd door plunderende indringers verwoest en de bevolking werd uitgemoord. De ruïnes die overbleven herinneren aan de grootsheid en rijkdom en zijn zeker een bezoek waard.

Dag 4 Hampi

Vandaag bezoek je de ruïnes en bezienswaardigheden van Hampi, zoals het Vithala tempel complex, de Hazara Ram tempel, de Virupaksha Tempel en het gigantische Ugra Narsimha standbeeld. De ‘King’s Balance’ en de ‘Queen’s Bath’ zijn ook de moeite waard. Kortom, er is genoeg te zien in Hampi. De omgeving ligt bezaaid met rotsblokken, dit geeft het een bijzondere sfeer.

De Virupaksha tempel in Hampi<br>
De Virupaksha tempel in Hampi

Dag 5 Wandeling naar Heritage Village Anegundi

In de ochtend wandel je naar het Heritage Village Anegundi aan de andere kant van de rivier. Tijdens de wandeling krijg je een beeld van de levensstijl en cultuur van vervlogen tijden. Anegundi is een 5000 jaar oude vesting, waarvan de muur nog overeind staat. Je vindt er onder andere het Anegundi Paleis, de Rangaswampy Tempel, een kleine overheidsschool en oude huizen. Een leuke wandeling, waarbij je vast en zeker ook apen tegenkomt.

Dag 6 Van Hampi naar Hassan

Vandaag een lang rit, van Hampi naar Hassan. Bij aankomst in Hassan wordt je naar je hotel gebracht. Je blijft hier een nacht, de volgende dag reis je verder naar Coorg.

Dag 7 Via Belur en Halebid naar Coorg

Zoals gezegd reis je vandaag na het ontbijt verder naar Coorg. Onderweg stop je voor een bezoek aan de tempelsteden Belur en Halebid. Deze twee steden vormden het kloppend hart van het Hoysala rijk. De Hoysalas waren beschermheren van kunst en architectuur en bouwden enorme tempels die je vandaag bezoekt. Daarna verder naar Coorg, een klein maar mooi district in de deelstaat Karnataka. Coorg is het land van koffie, kardamom en de Kaveri rivier.

Chenakeshava tempel in Belur<br>
Chenakeshava tempel in Belur

Dag 8 Op verkenning in Coorg

Uitzicht vanaf Raja's Seat<br>
Uitzicht vanaf Raja's Seat

Na het ontbijt begin je de dag met een rondleiding op een koffieplantage. Je sluit de rondleiding af met een lunch bij de familie van de plantage. Na de lunch gaan we naar de Abbey Falls waterval en Raja's Seat, een prachtige tuin aangelegd op een hooggelegen terrein met een indrukwekkend uitzicht over de kliffen en valleien in het westen. Daarna ga je naar Madikeri Fort. Vanaf de muren heb je een panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 9 Naar Mysore

Je reist naar Mysore, een leuke stad met een prettige klimaat en een ontspannen sfeer. Door de vele paleizen die er staan wordt het ook wel ‘Paleis stad’ genoemd. Onderweg naar Mysore bezoek je de Tibetaanse nederzetting Bylakuppe. De nederzetting is opgericht in 1960 en heeft verschillende kloosters van alle belangrijke scholen in het Tibetaans boeddhisme. De grootste kloosters zijn Namdroling en Sera.

Tempel in Bylakuppe<br>
Tempel in Bylakuppe

Dag 10 Mysore

Mysore Palace<br>
Mysore Palace

Je maakt een excursie naar Srirangapatnam, een stad vlakbij Mysore. Srirangapatnam is een eiland in de Kaveri rivier. Hier vind je het Daira Daulat paleis, de Gumbaz en de Jama Masjid Moskee. Daarna bezoek je in Mysore het Maharadja Paleis. Als afsluiter ga je naar Chamundi Hill. Op deze mooie berg staat de Chamundeshwari Tempel. Onderweg naar boven kom je langs een gigantisch stenen beeld van een Nandi stier. Het uitzicht is de klim naar boven absoluut waard!

Dag 11 Van Mysore naar Ooty

Je India rondreis gaat verder naar Udhagamandalam, beter bekend als Ooty. Ooty is het hoogstgelegen ‘hill station’ van het Nilgiri gebergte en is omringd door groene hellingen en bossen. Dit betekent prachtige natuur, een prettig klimaat en adembenemende uitzichten. We nemen je mee naar de botanische tuin in Ooty en de avond heb je nog wat vrije tijd om zelf Ooty verder te verkennen.

Ooty
Ooty

Dag 12 De toy train naar Conoor

De Toy Train naar Conoor<br>
De Toy Train naar Conoor

Vandaag vroeg op pad om de ‘Toy Train’ naar Conoor te pakken. Dit is een bekende en mooie treinreis door het prachtige berglandschap. Eenmaal aangekomen in Conoor stap je bij de chauffeur in de auto. Hij brengt je verder naar Kochi, een charmante kustplaats. Het is voor vannacht alleen een tussenstop, maar je komt hier later nog terug om al het moois te bewonderen.

Dag 13 Naar Munnar

Je reis weer naar een mooi stad in de bergen, Munnar. Dit was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is absoluut een paradijs in India.

Munnar
Munnar

Dag 14 Munnar

Zelf op verkenning in Munnar<br>
Zelf op verkenning in Munnar

Je gaat terug in de tijd met een bezoek aan het Theemuseum. Hier leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de theeplantages in Kerala. De rest van de dag heb je vrij om zelf Munnar en de prachtige omgeving verkennen.

Dag 15 Van Munnar naar Periyar

De reis gaat verder naar het Periyar National Park, in de heuvels van de West-Ghats. Het middelpunt van het National Park is het Periyar meer. Dit stuwmeer is ontstaan door de bouw van een dam in de Periyar rivier, waardoor laaggelegen bossen onder water zijn gekomen. Je maakt een boottocht op het Periyar meer.
Vanaf het water kun je allerlei dieren op de oever spotten. Wees er vroeg bij voor een plekje op het bovendek, hier heb je het beste uitzicht.

Periya meer<br>
Periya meer

Dag 16 Backwater cruise

Backwater cruise<br>
Backwater cruise

Je start de dag met een tour langs specerijenplantages. Daarna ga je naar de Backwaters van Kerala waar je aan boord van een kettuvallam, een woonboot, stapt. Het is de ultieme manier om midden in de natuur te zijn en de magische charme van Kerala te ervaren. Je slaapt vannacht ook in de woonboot. Voor lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd!

Dag 17 - Terug naar Kochi

Na je ontbijt op de woonboot is het tijd om weer van boord te gaan. Terug naar Kochi om dit charmante stadje te verkennen. Kochi was vroeger een belangrijke handelsplaats en je komt nu nog overal Portugese, Chinese, Nederlandse en Joodse invloeden tegen. Zoals de Chinese visnetten, de St. Francis Kerk en het Mattacherry Paleis, ook wel het Nederlandse paleis genoemd. Vlakbij het paleis staat de Paradesi Synagoge. Wandel ook door de gezellige Joodse wijk (Jew Town) met leuke winkeltjes waar je onder andere antiek, kruiden en etherische oliën kunt kopen. Je sluit de dag af met een Kathakali dansvoorstelling.

Chinese visnetten<br>
Chinese visnetten

Dag 18 Op weg naar het strand

Marari Beach<br>
Marari Beach

We brengen je naar Mararikulam waar je kunt genieten van een paar heerlijk stranddagen op Marari Beach. Een waar tropisch paradijs. Wuivende palmbomen, mooi strand en helder water. Geniet ervan!

Dag 19 Strandverblijf

Geniet van de vrije stranddag.

Dag 20 Strandverblijf

Geniet van je vrije stranddag.

Dag 21 Vlucht naar huis

Na deze mooie en ontspannen rondreis stap je vandaag op het vliegtuig naar huis.