Tamil Nadu & Kerala on a budget

Wil jij tijdens je rondreis in Zuid-India in goede, maar budget hotels verblijven? Dan is dit de reis voor jou. Je rondreis is inclusief excursies en je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Zo heb je de vrijheid om in de leukste restaurants te eten. Je verkent de mooiste plekjes in Tamil Nadu en Kerala. We bieden een leuke mix van tempels en natuur, zoals de tempels in Madurai, de prachtige natuur in Munnar en de Backwaters. Wil je ook nog wat luxe ontspanning? Boek dan ook de strandverlening van drie dagen. Een mooi afsluiting van je rondreis!

- Je verblijft in goede budget hotels
- Strandverlening bij Marari Beach (optioneel)

De route van Tamil Nadu en Kerala on a budget<br>
De route van Tamil Nadu en Kerala on a budget

Dag 1 Je rondreis begint met je vlucht naar Chennai

Je reis begint vandaag met je vlucht naar India. Je vliegt naar Chennai in Tamil Nadu. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en zelfs Frankfurt. Je komt waarschijnlijk morgen aan in India.

Dag 2 Aankomst luchthaven

Bij aankomst op de luchthaven van Chennai word je verwelkomd door een chauffeur die je naar je eerste hotel brengt. Hier kun je de rest van de dag relaxen of alvast zelf op verkenning uitgaan in de stad. Chennai is de hoofdstad van de Indiase staat Tamil Nadu. Deze wereldstad wordt vaak de culturele hoofdstad van India genoemd. De stranden, tempels, paleizen en kleurrijke festivals maken Chennai een leuke stad om te bezoeken.


Kleurrijke tempel van Chennai<br>
Kleurrijke tempel van Chennai
St. Thomas kathedraal in Chennai<br>
St. Thomas kathedraal in Chennai

Dag 3 Sightseeing Chennai

We laten je de highlights van Chennai zien, zoals het oude St. George fort aan de kust, de St. Thomas kathedraal en de kleurrijke Kapaleeswara Tempel, een midden in een woonwijk gelegen Hindu tempel. Je rijdt langs het 13 kilometer lange Marina Beach. De rest van de dag heb je geen programma en kun je zelf nog op pad gaan in Chennai.

Dag 4 Onderweg naar Pondicherry bezoek je Mahabalipuram

In Mahabalipuram bezoek je een aantal bijzondere highlights. Arjuna’s Penance is een van de meest bekende beeldhouwwerken. Op de gigantische rotsblokken staan meer dan honderd beeltenissen van onder andere goden, mensen en dieren. De Five Rathas, ook wel bekend als de Pancha Rathas is een verzameling van vijf rotstempels. Ze zijn gebouwd in dezelfde vorm als pagodes en lijken op boeddhistische heiligdommen en kloosters. Het mooiste aan de kusttempel is misschien wel de locatie. De tempel staat op het strand en de zee en het strand vormen absoluut een bijzondere achtergrond voor de kust tempel.

De Kusttempel in Mahabalipuram<br>
De Kusttempel in Mahabalipuram

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 5 Sightseeing Pondicherry

Op verkenning in Pondicherry en Auroville, de ‘stad van de toekomst’. Auroville is een universele stad waar mensen van over de hele wereld wonen. De stad is voortdurend in ontwikkeling, er wordt geen geld gebruikt en verbetering staat voorop. Pondicherry ligt aan de kustlijn van de Coromandel en werd meer dan drie eeuwen geregeerd door de Fransen. De sterke invloed van de Franse cultuur is nog steeds zichtbaar, vooral in de architectuur. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheid, de Sri Aurobindo Ashram. De Ashram is gesticht door Sri Aurobindo en De Moeder en zet zich in voor de lokale gemeenschap.

Je maakt een riksja ritje in Pondicherry.<br>
Je maakt een riksja ritje in Pondicherry.

Dag 6 Via de Nataraja tempel naar Kumbakonam

Je reist verder naar Kumbakonam met een tussenstop in Chidambaram waar je de Nataraja tempel bezoekt. Later maak je een uitstapje naar Darasuram voor een bezoek aan de Airavateshvara tempel. Je overnacht in Kumbakonam.

Dag 7 Via Trichy naar Tanjore

Je reist via Trichy naar Tanjore. In Trichy bezoek je de Sri Ranganathaswamy Tempel en Rock Fort. Deze tempel is waarschijnlijk de grootste tempel van India. Het complex is goed bewaard gebleven, met prachtige houtsnijwerken en heiligdommen voor verschillende goden. De hoofdtempel is gewijd aan Vishnu. Drie kilometer verder staat Rock Fort. Op deze 84 meter hoge rots staan verschillende tempels. Het is een stevige klim naar boven, maar het uitzicht is zeker de moeite waard!

De Sri Ranganathaswamy tempel in Trichy <br>
De Sri Ranganathaswamy tempel in Trichy
De Bradishvara Tempel <br>
De Bradishvara Tempel

Dag 8 Sightseeing Tanjore

Na het ontbijt bezoek je de Bradishvara Tempel. Op de binnenplaats van de tempel staat een enorme Nandi stier voor de trap naar de tempel. Deze tempel is het toonbeeld van de Chola architectuur en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis bij de Brihadishvara tempel is rond 1550 door de Nayaka’s gebouwd. In het paleis vindt je een kunstgalerie, bibliotheek en muziekzaal.

Dag 9 Transfer naar Madurai en sightseeing

Je reist naar Madurai. Madurai is een van de oudste steden in Tamil Nadu en is absoluut de indrukwekkendste tempelstad in de regio. Madurai ligt aan de oevers van de Vaigai rivier. Je bezoekt het oude 17e eeuwse paleis de Tirumalai Nayak Mahal en de Meenakshi tempel, een enorm tempel complex in het midden van de stad. Deze tempel bezoek je ook 's avonds nog een keer als we je meenemen naar een bijzonder ritueel, ‘Bedtijd van de Goden’. Tijdens dit avondritueel wordt het beeld van Shiva in een kleurrijke optocht door de tempel gedragen. Ze bezoekt de andere goden voordat ze gaat slapen.

De Meenakshi tempel in Madurai<br>
De Meenakshi tempel in Madurai

Dag 10 De bergen in naar Munnar

Zonsondergang in Munnar<br>
Zonsondergang in Munnar

Vandaag gaat de reis de bergen in! Je reist naar het groene Munnar, een van de mooiste ‘hill stations’. Je vindt er de hoogste bergtop van Zuid-India, de Anamudi, die 2695 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Munnar was het favoriete zomerverblijf van de Britten in de koloniale tijd. Een overblijfsel uit die tijd zijn de uitgestrekte theeplantages. Maar je komt er ook watervallen en ongerepte bossen met exotische flora en fauna tegen. Munnar is een paradijs in India!

Dag 11 Munnar

In het Theemuseum leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de theeplantages in Kerala. De rest van de dag ben je vrij en kun je zelf Munnar en de prachtige omgeving verkennen.

Munnar<br>
Munnar

Dag 12 Naar Kumarakom

De reis gaat vandaag verder naar Kumarakom in Kerala. Kumarakom is een prachtige plaats omgeven door water en wuivende palmbomen. Morgen ga je op een bijzondere manier meer van de omgeving zien.

Je maakt een mooie cruise door de Backwaters van Kerala<br>
Je maakt een mooie cruise door de Backwaters van Kerala

Dag 13 Periyar en de Backwaters

Vandaag een bijzondere dag. Je maakt een cruise door de Backwaters van Kerala. De beste manier om deze omgeving goed in je op te nemen. Je stapt aan boord van een woonboot en vaart rustig door de Backwaters. Je dineert, slaapt en ontbijt ook aan boord. Geniet van de mooie omgeving en het kabbelende water.

Dag 14 Sightseeing Kochi

Je ontbijt is nog op de woonboot, maar daarna ga je weer op pad. Je gaat naar het charmante Kochi aan de kust. Je bezoekt het fort in Kochi en bekijkt hier verschillende highlights van de stad zoals het Nederlandse paleis.

Een Kathakali danser<br>
Een Kathakali danser

Dag 15 - Terugvlucht

Je India rondreis zit erop. We brengen je vandaag naar het vliegveld van Kochi, waar je na een onvergetelijke reis het vliegtuig naar huis pakt.

Strandverlenging

Deze India rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Mararikulam. Marari Beach is een rustig en exotisch strand. Wit zand, palmbomen en een heldere zee. Wat wil je nog meer?

Dag 15 t/m 18 We rijden je naar Marari Beach voor enkele dagen strand (3 nachten)