De gouden driehoek met Khajuraho en Varanasi

Bezoek de Gouden Driehoek in Rajasthan en verblijf in goede budgethotels en een fijne homestay tijdens deze twaalfdaagse rondreis. Je bezoekt de Gouden Driehoek Delhi, Jaipur en Agra en maakt een uitstapje naar Khajuraho en Varanasi. De tempels van Khajuraho, het Hawa Mahal paleis in Jaipur en natuurlijk de Taj Mahal ontbreken niet in de reis. In Varanasi aanschouw je twee bijzondere ceremonies.

- Lage vaste website prijs van 1 juni 2020 t/m 30 september 2020
- Je verblijft in goede budget hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen

De route van 'De gouden driehoek met Khajuraho en Varanasi budgetreis'<br>
De route van 'De gouden driehoek met Khajuraho en Varanasi budgetreis'

Dag 1 Vertrek naar India je rondreis is begonnen!

Je rondreis begint vandaag met je vlucht naar India. Met een zo kort mogelijke tussenstop vlieg je vandaag naar Delhi. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel. Je komt morgenochtend aan in Delhi.

Dag 2 Aankomst in Delhi en transfer naar je hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Delhi word je hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij neemt je mee naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht. Voor de rest van de dag staat er niets op het programma. Je hebt alle tijd om te relaxen bij het hotel of alvast op verkenning te gaan in Delhi.

Welkom in Delhi!<br>
Welkom in Delhi!

Dag 3 Sightseeing in Delhi

Humayun's Tombe<br>
Humayun's Tombe

Je bezoekt de indrukwekkende highlights van Old Delhi zoals de Jama Masjid, het Rode Fort en de Raj Ghat, een herdenkingsmonument voor Mahatma Ghandi. Een bezoek aan Humayun’s Tombe en een rit langs de overheidsgebouwen staat ook nog op het programma. Als je ook nog een foto hebt gemaakt bij de India Gate dan heb je vandaag al een behoorlijk deel van Delhi gezien!

Dag 4 Je reist vandaag naar Jaipur

Je reist verder naar je volgende bestemming de stad Jaipur. De fascinerende hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur op de gebouwen in de stad. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

Het City Palce, een van de roze gebouwen in Jaipur<br>
Het City Palce, een van de roze gebouwen in Jaipur

Dag 5 Op verkenning in Jaipur

Amber Fort<br>
Amber Fort

We laten je vandaag de highlights van Jaipur zien. Met de jeep reis je naar Amber Fort in de heuvels buiten de stad. Het fort is enorm en is een fascinerende mix van Hindu en Mogul architectuur. Ook het City Palace complex en Jantar Manta (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 6 – Transfer naar Agra via Fatehpur Sikri

De reis gaat verder naar de derde stad van de 'gouden driehoek', Agra. De stad van de wereldberoemde Taj Mahal. Onderweg naar Agra stop je bij de verlaten woestijn stad Fatehpur Sikri. De stad is gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners na 14 jaar en werd Fatehpur Sikri een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard!

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri

Dag 7 Op verkenning in Agra

De Taj Mahal<br>
De Taj Mahal

Je gaat op verkenning in Agra. Je bezoekt de indrukwekkende Taj Mahal. Het is echt bijzonder om dit wereldberoemde monument in het echt en van dichtbij te bekijken. Verder breng je een bezoek aan Agra Fort, de voorloper van het Rode Fort in Delhi.

Dag 8 Treinreis naar Jhansi en daarna verder naar Khajuraho

Na het ontbijt stap je op de trein naar Jhansi. Hier aangekomen reis je met de auto verder naar Khajuraho. Onderweg stop je bij Orchha. De belangrijkste bezienswaardigheid in Orchha is het Orchha fortcomplex, gelegen op een eiland in de rivier Betwa. Je kunt hier een aantal paleizen bezoeken. Je bezoekt ook de Ram Raja tempel.

Dag 9 Sightseeing Khajuraho

De Kandariya Mahadeva tempel in Khajuraho<br>
De Kandariya Mahadeva tempel in Khajuraho

Je bezoekt de beroemde tempels van Khajuraho. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staan bekend om de erotische tempels. Je bezoekt vandaag enkele tempels.

Dag 10 Vlucht naar Varanasi

De chauffeur brengt je naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Varanasi. Varanasi staat ook bekend als de stad van licht en het spirituele hart van India. Je zult een bezoek aan deze kleurrijke en chaotische stad niet snel vergeten.

Dag 11 Sightseeing Varanasi

In de vroege ochtend maak je een bijzondere boottocht op de Ganges rivier om vanaf het water het Hindu ochtendritueel aan de oever van de Ganges te aanschouwen. Na het ontbijt verken je de rest van de bezienswaardigheden van de stad zoals de Banaras Hindu Universiteit, de Kashi Vishwanath Tempel en de Bharat Mata Tempel. Je maakt ook een excursie naar het Boeddhistische centrum Samath buiten Varanasi. In de avond ga je weer naar de oever van de Ganges om de Aarti ceremonie mee te maken.

Aarti ceremonie in de avond<br>
Aarti ceremonie in de avond

Dag 12 Binnenlandse vlucht naar Delhi

Een specerijenmarkt in Delhi<br>
Een specerijenmarkt in Delhi

Vandaag vlieg je terug naar Delhi voor je laatste nacht in India. Bij aankomst in Delhi brengen we je naar je hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 13 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld in Delhi. Na een onvergetelijk reis stap je op het vliegtuig naar huis.