De gouden driehoek met Khajuraho en Varanasi

Bezoek de Gouden Driehoek in Rajasthan en verblijf in goede budgethotels en een fijne homestay tijdens deze veertiendaagse rondreis. Je bezoekt de Gouden Driehoek Delhi, Jaipur en Agra en maakt een uitstapje naar Khajuraho en Varanasi. De tempels van Khajuraho, het Hawa Mahal paleis in Jaipur en natuurlijk de Taj Mahal ontbreken niet in de reis. In Varanasi aanschouw je twee bijzondere ceremonies.

- Je verblijft in goede budget hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen

De route van 'De gouden driehoek met Khajuraho en Varanasi budgetreis'<br>
De route van 'De gouden driehoek met Khajuraho en Varanasi budgetreis'

Dag 1 Vertrek naar India je rondreis is begonnen!

Je rondreis begint vandaag met je vlucht naar India. Met een zo kort mogelijke tussenstop vlieg je vandaag naar Delhi. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel. Je komt morgenochtend aan in Delhi.

Dag 2 Aankomst in Delhi en transfer naar je hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Delhi word je hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij neemt je mee naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van de vlucht. Voor de rest van de dag staat er niets op het programma. Je hebt alle tijd om te relaxen bij het hotel of alvast op verkenning te gaan in Delhi.

Welkom in Delhi!<br>
Welkom in Delhi!

Humayun's Tombe<br>
Humayun's Tombe

Dag 3 Sightseeing in Delhi

Je bezoekt vandaag enkeleindrukwekkende highlights van Delhi. Een bezoek aan Humayun’s Tombe en een rit langs de overheidsgebouwen staat op het programma. Daarna reis je door naar India Gate, hier is er natuurlijk ruimte voor een fotostop. Daarna breng je ook nog een bezoek aan Bangla Sahib, een belangrijke tempel voor de stad Delhi.

Dag 4 Je reist naar Jaipur

Je reist verder naar je volgende bestemming de stad Jaipur. De fascinerende hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur op de gebouwen in de stad. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

Het City Palce<br>
Het City Palce
Amber Fort<br>
Amber Fort

Dag 5 Op verkenning in Jaipur

We laten je vandaag de highlights van Jaipur zien. Je start vandaag met een kort bezoek aan Hawa Mahal Paleis. Daarna reis je met de jeep naar Amber Fort in de heuvels buiten de stad. Het fort is enorm en is een fascinerende mix van Hindu en Mogul architectuur. Ook het City Palace complex en Jantar Manta (observatorium) zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 6 Transfer naar Agra via Fatehpur Sikri

De reis gaat verder naar de derde stad van de 'gouden driehoek', Agra. De stad van de wereldberoemde Taj Mahal. Onderweg naar Agra stop je bij de verlaten woestijn stad Fatehpur Sikri. De stad is gebouwd door de Mogol keizer Akbar de Grote. Het was de hoofdstad van zijn rijk, maar door gebrek aan drinkwater vertrokken de inwoners na 14 jaar en werd Fatehpur Sikri een verlaten spookstad. De prachtige bouwwerken staan er nog en zijn zeker een bezoekje waard!

Fatehpur Sikri<br>
Fatehpur Sikri
De Taj Mahal<br>
De Taj Mahal

Dag 7 Op verkenning in Agra

Je gaat op verkenning in Agra. Je bezoekt de indrukwekkende Taj Mahal. Het is echt bijzonder om dit wereldberoemde monument in het echt en van dichtbij te bekijken. Verder breng je een bezoek aan Agra Fort, de voorloper van het Rode Fort in Delhi.

Dag 8 Treinreis naar Jhansi en daarna verder naar Khajuraho

Na het ontbijt stap je op de trein naar Jhansi. Hier aangekomen reis je met de auto verder naar Khajuraho. Onderweg stop je bij Orchha. De belangrijkste bezienswaardigheid in Orchha is het Orchha fortcomplex, gelegen op een eiland in de rivier Betwa. Je kunt hier een aantal paleizen bezoeken. Je bezoekt ook de Ram Raja tempel.

De Kandariya Mahadeva tempel in Khajuraho<br>
De Kandariya Mahadeva tempel in Khajuraho

Dag 9 Sightseeing Khajuraho

Je bezoekt de beroemde tempels van Khajuraho. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staan bekend om de erotische tempels. Je bezoekt vandaag enkele tempels.

Dag 10 Treinreis naar Varanasi

De chauffeur brengt je naar het treinstation hier stap je op de trein naar Varanasi, de treinreis duurt ongeveer 7 uur. Neem je wat te knabbelen en drinken mee voor onderweg? Varanasi staat ook bekend als de stad van licht en het spirituele hart van India. Je zult een bezoek aan deze kleurrijke en chaotische stad niet snel vergeten.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 Varanasi en Samath

In de vroege ochtend maak je een bijzondere boottocht op de Ganges rivier om vanaf het water het Hindu ochtendritueel aan de oever van de Ganges te aanschouwen. Na het ontbijt reis je naar het Boeddhistische centrum Samath, deze stad is gelegen op ongeveer 10 kilometer van Varanasi. In de avond ga je weer naar de oever van de Ganges om de Aarti ceremonie mee te maken.

Aarti ceremonie in de avond<br>
Aarti ceremonie in de avond

Dag 12 Sightseeing Varanasi en treinreis naar Delhi

Varanasi
Varanasi

Vandaag breng je in de ochtend een bezoek aan enkele hoogtepunten van Varanasi. Eerst breng je een bezoek aan de Bharat Mata, een bijzondere tempel. Als tweede bezoek je de Banaras Hindu universiteit, een van de oudste universiteiten van India. Als laatste bezoek je de Kashi Vishwanatha tempel. In de avond brengt de chauffeur je naar het treinstation, hier stap je op de nachttrein naar Delhi.

Dag 13 Aankomst in Delhi

In de ochtend kom je aan op het treinstation van Delhi. De chauffeur brengt je naar het hotel voor je laaste nacht in India. De rest van de dag is vrij te besteden.

Een specerijenmarkt in Delhi<br>
Een specerijenmarkt in Delhi

Dag 14 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

We brengen je naar het vliegveld in Delhi. Na een onvergetelijk reis stap je op het vliegtuig naar huis.